Περάσαμε και τις 25.056 μοναδικές επισκέψεις στο ανανεωμένο site του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ...

25000

Μας αρέσει να περνάμε παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο μας, προθέτοντας κάτι όμορφο στη ζωή μας. Και χαιρόμαστε όταν τον βλέπουμε να έχει την αποδοχή σας. Να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται, καταγράφοντας την καθημερινότητα, από μια άλλη σκοπιά... Να, λοιπόν που περάσαμε και τις  25.056 επισκέψεις, από εντελώς διαφορετικές Ι.Ρ.. Σας ευχαριστούμε.  Δείτε το πατώντας πάνω σ' αυτή τη φωτογραφία και θα σας πάει αυτόματα στο νέο site... Το εντυπωσιακό είναι ότι λειτουργεί άψογα, ενώ συνεχίζει παράλληλα, να είναι ζωντανό και το αρχείο. Το βλέπετε δώ, άλλωστε, μπροστά σας...

24006
Το χτίζουμε καθημερινά με πολύ υπομονή και αγάπη... Δυο μήνες μετά το νέο ξεκίνημα μας, φτάσαμε τις 2.000 επισκέψεις. Και συνεχίζουμε. Δείτε το ΕΔΩ. Έτσι κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας. Και υλοποιήσαμε τα σχέδια μας, να  μην "κατέβει" το site αυτό. Παραμένει ως ιστορία, σαν αυτό ΕΔΩ το δημοσίευμα που κάναμε τον Σεπτέμβρη του 2020, τότε που οι βροχές δοκίμασαν και το χωριό μου. Η μνήμη λειτουργεί άψογα και "δένουμε" το χθες με το σήμερα...

23001

Χωρίς να το θέλω, δυσκόλεψα και δυσκολεύω πολλούς που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει το όνομα του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ. Αν και μέσα στον ιστότοπο το εξηγώ αναλυτικά, δεν είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι  διαβάζουν, το κάνουν αυτό προσεκτικά. Ας το αναφέρω άλλη μια φορά, ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ είναι το όνομα του ανθρώπου που γεννήθηκε στο Θραψανό! Δείτε ΕΔΩ μια ανάρτηση που κάναμε τον Μάιο του 2020, όταν το συνεργείο του ALPHA επισκέφτηκε τα αγγειοπλαστεία του χωριού μου.

22000
Αυτό το site λοιπόν πέρασε στην ιστορία και λειτουργεί ήδη ένας νέος ιστότοπος, φρέσκος,όσο φρέσκο μπορεί να είναι το διαδίκτυο, με σύγχρονα χαρακτηριστικά που καταγράφουν τα πράγματα, από εδώ και πέρα, με το δικό του πρωτότυπο τρόπο. Με αληθινές ιστορίες που μιλάνε για το παρόν και δεν κάνουν διαγωνισμούς ειφυήας για να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα. Δεν έχουμε διαφημίσεις και με επιλογή μας δεν λειτουργούμε εμπορικά, δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δείτε ΕΔΩ άλλη μια ανάρτηση από την επίσκεψη του ALPHA στα ανθοκήπια του Θραψανού.

21.000
Σιγά –σιγά, υπομονετικά, ανοίγουμε νέους δρόμους με τον ανανεωμένο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΙΩΤΗ. Και να που ξεπεράσαμε και τις 21.000 επισκέψεις  από διαφορετικές Ι.Ρ, Είμαστε χαρούμενοι, επειδή ξέρουμε πώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω, που περιμένoυν καθημερινά να δουν την ανάρτηση μας, σ’ αυτό τo site, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να τη σχολιάσουν. Δείτε μας ΕΔΩ.

«Συνεχίστε να Δίνετε Λόγους στον Ιεχωβά για να Μην Ξεχάσει». Μας αφορά όλους μας!

Γράφτηκε από τον/την Νίκος Θεοδωράκης. Posted in Δημόσιες Ομιλίες

garibro
Επόμενος ομιλητής στο βήμα της εκδήλωσης για την αποφοίτηση της 143ης Σχολής Γαλαάδ ήταν ο αδελφός Γκάρι Μπρο, βοηθός στην Επιτροπή Υπηρεσίας του Κυβερνώντος Σώματος και μέλος της Επιτροπής του Τμήματος. Ας δούμε ΕΔΩ το Broadcasting του Δεκεμβρίου, όπου ακούγεται και η ομιλία που δημοσιεύουμε και ας δούμε κι ΕΔΩ ένα άλλο βίντεο - γνωριμία με τους σπουδαστές της 143ης τάξης της Σχολής Γαλαάδ, που ανέβασε η οργάνωση...

Συνήθως δεν σκεφτόμαστε τον Ιεχωβά, ως κάποιον που ξεχνάει. Άλλωστε, γνωρίζει τα πάντα και σίγουρα δεν ξεχνάει τίποτα. Αλλά ξέρετε ότι οι άνθρωποι, είναι πιθανό να ξεχάσουν. Θυμάστε την αφήγηση στο Δευτερονόμιο. Ο Μωυσής σε εκείνη την περίπτωση, έλεγε στους Ισραηλίτες να είναι προσεκτικοί, αφότου θα έμπαιναν στην Υποσχεμένη Γη.

Στο εδάφιο Δευτερονόμιο 6:12, λέει «Πρόσεξε να μην ξεχάσεις τον Ιεχωβά ο οποίος σε έβγαλε από τη γη της Αιγύπτου [και] από τον τόπο της δουλείας». Είναι λοιπόν πιθανό να ξεχάσουν τον Ιεχωβά οι υπηρέτες του Θεού.

Όπως ξέρετε όμως, αυτό είναι διπλής κατεύθυνσης. Ο απόστολος Παύλος αναφέρει, ότι και ο Ιεχωβά Θεός θα μπορούσε να ξεχάσει. Στο εδάφιο Εβραίους 6:10, προσέξτε την ικανότητα που έχει ο Ιεχωβά να ξεχνάει. Διαβάζουμε: «Διότι ο Θεός δεν είναι άδικος ώστε να ξεχάσει το έργο σας και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του διακονώντας τους αγίους και συνεχίζοντας να τους διακονείτε».

Εδώ αναφέρονται δύο πράγματα που ο Ιεχωβά λέει ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ποια είναι αυτά; Το έργο και η αγάπη. Θυμηθείτε το θέμα αυτής της ομιλίας. Δεν είναι «Να Δίνετε Λόγους στον Ιεχωβά για να Μην Ξεχάσει» επειδή κάτι τέτοιο θα υπονοούσε ότι δεν του δίνετε λόγους και αυτό δεν ισχύει. Το θέμα μας είναι «Συνεχίστε να Δίνετε Λόγους στον Ιεχωβά για να Μην Ξεχάσει».

Θα μας κάνει καλό να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο σε αυτά τα απλά λόγια του Παύλου, επειδή αυτό θα μας βοηθήσει να μην ξεχάσουμε τον Ιεχωβά. Και ελπίζουμε ότι και Εκείνος δεν θα ξεχάσει εμάς.

Πρώτα θα μιλήσουμε για το έργο και κατόπιν θα μιλήσουμε για την αγάπη. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Παύλος δεν είπε πως ο Θεός δεν θα ξεχάσει τον διορισμό σας. Ο Ιεχωβά λέει: “Α, είσαι μέλος της Επιτροπής του Τμήματος. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω αυτό. Ή είσαι σκαπανέας, ειδικός σκαπανέας πρεσβύτερος. Ή βρίσκεσαι στο γραφείο υπηρεσίας σε ένα τμήμα υπηρεσίας. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω”. Δεν είπε αυτό ο Παύλος στο εδάφιο.

Τι είπε; Ότι το έργο είναι αυτό που δεν θα ξεχάσει ο Ιεχωβά. Χρειαζόμαστε μέλη Επιτροπών του Τμήματος πρεσβυτέρους, σκαπανείς και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσει ο Ιεχωβά είναι το έργο που κάνουμε καθώς και τους διάφορους διορισμούς και τους τρόπους μέσω των οποίων υπηρετούμε τον Ιεχωβά Θεό προσφέροντάς του ολόψυχη υπηρεσία.

Θα ήθελα να σας πω για έναν αδελφό που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το τμήμα του εδαφίου Εβραίους 6:10. Πριν από λίγα χρόνια είχαμε πέντε μέλη στις Επιτροπές Αιθουσών Συνελεύσεων και πήραμε την οδηγία να τα μειώσουμε σε τρία. Έπρεπε λοιπόν να φύγουν δύο μέλη από κάθε επιτροπή. Η Επιτροπή του Τμήματος αποφάσισε, ποιοι αδελφοί θα έφευγαν.

Ένας από τους μεγαλύτερους και σοφότερους αδελφούς που υπηρετούσαν αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να βγει από την επιτροπή. Έπρεπε λοιπόν κάποιος να πάει να του το πει. Και ποιος επιλέχτηκε να πάει; Εγώ.

Καθόμουν λοιπόν στο τραπέζι συνεδριάσεων με την Επιτροπή Αίθουσας Συνελεύσεων, είχα άγχος και χρησιμοποιώντας τη Γραφή προσπαθούσα να αγγίξω την καρδιά τους. Τελικά, έφτασε η στιγμή που έπρεπε να πω «Εσείς οι δύο, αδελφοί, θα αφήσετε τον διορισμό σας».

Αμέσως, ο ηλικιωμένος αδελφός σήκωσε το χέρι του και είπε «Μπορώ να σας διαβάσω και εγώ ένα εδάφιο;» Και του απάντησα: «Ναι, βέβαια». Διάβασε το εδάφιο Εβραίους 6:10. Και είπε: «Αδελφοί, δεν είμαι εδώ για κάποιον τίτλο. Είμαι εδώ για να εργάζομαι. Δώστε μου εργασία». Συγκινούμαι κάθε φορά που λέω αυτή την ιστορία επειδή το σχόλιό του εκφράζει αυτό που είπε ο Παύλος “Ο Ιεχωβά δεν θα ξεχάσει το έργο σας”.

Ας επιστρέψουμε στο εδάφιο Εβραίους 6:10 για να δούμε το δεύτερο σημείο. Λέει: “Δεν θα ξεχάσει την αγάπη”. Για τι είδους αγάπη μιλάει; Λέμε: “Ιεχωβά, σε αγαπάμε”. Ο Ιεχωβά μάς κοιτάζει και λέει: “Σας ευχαριστώ. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι με αγαπάτε”. Αυτό ισχύει, αλλά ο Παύλος δεν έλεγε αυτό.

Ας το ξαναδιαβάσουμε. Εδάφιο 10. Αφού λέει ότι δεν θα ξεχάσει το έργο, συνεχίζει «Και την αγάπη που δείξατε για το όνομά του, διακονώντας τους αγίους και συνεχίζοντας να τους διακονείτε». Υπάρχουν δύο λέξεις εδώ που είναι σημαντικό να καταλάβουμε «δείξατε» και «διακονώντας». Δηλαδή, ο Ιεχωβά λέει “Την αγάπη σας για τους αδελφούς σας, α, για δες, δεν θα την ξεχάσω ποτέ”. Βλέπετε, δεν είναι διανοητική αγάπη.

Πόσον καιρό ήσασταν στην τάξη, περίπου πέντε μήνες; Φαντάζομαι ότι διαβάσατε όλα τα εδάφια, ακούσατε όλα τα παραδείγματα για την εκδήλωση αγάπης, έχετε κάθε λόγο να εκδηλώνετε αγάπη. Και τώρα σας παροτρύνουμε να βγείτε έξω και να κάνετε αυτό ακριβώς. Εφαρμόστε όσα μάθατε.

Να θυμάστε ότι αν είναι μόνο λόγια, τι είπε ο Παύλος; Είναι σαν κύμβαλο —κύμβαλο που βροντάει. Άρα λοιπόν, αγάπη σημαίνει πράξεις, δεν σημαίνει μόνο λόγια.

Θα ήθελα να σας πω άλλη μια σύντομη ιστορία, για έναν αδελφό που δυσκολευόταν κάπως σε αυτόν τον τομέα. Όταν ήμουν νεαρός επίσκοπος περιοχής είχα έναν επίσκοπο περιφερείας που τον φοβόμουν. Όλοι τον φοβούνταν. Σε μια συνέλευση περιοχής, η γυναίκα του έλειπε. Εκείνος δεν είπε σε κανέναν γιατί έλειπε και εμείς φυσικά δεν τον ρωτήσαμε.

Στην τελευταία ομιλία της Κυριακής, λοιπόν, αποφάσισα χωρίς να τον ρωτήσω, να πω σε όλους τι συνέβαινε. Είπα: «Όπως προσέξατε η σύζυγος του αδελφού δεν είναι μαζί του. Ήθελα να γνωρίζετε ότι αύριο θα υποβληθεί σε μια σοβαρή επέμβαση γι’ αυτό ας προσευχηθούμε όλοι για αυτούς». Κατόπιν, τον κάλεσαν στο βήμα, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε. Ήταν πίσω από τη σκηνή πολλή ώρα. Ειλικρινά δεν ήξερα τι να κάνω.

Σε λίγο, ο αδελφός εμφανίζεται, πάει αργά - αργά και φτάνει στο μικρόφωνο. Η φωνή του σπάει. Αρχίζει τελικά να μιλάει και εκφωνεί όλη την ομιλία σε πολύ χαμηλό τόνο. Στο τέλος του προγράμματος, πάντα έχουμε έναν συγκινητικό ύμνο. Μετά έπρεπε να κάνει προσευχή. Δεν μπορούσε. Άρχισε να κλαίει.

Τελικά, έπειτα από πολλή ώρα, είπε μερικές λέξεις, «αμήν». Ξέρετε τι έγινε μετά; Ολόκληρη η περιοχή έτρεξε γύρω του. Τον αγκάλιαζαν. Όλοι έκλαιγαν. Αργότερα μου είπε: «Γκάρι, αγαπώ τους αδελφούς. Απλώς, δεν ξέρω πώς να το δείξω». Αν μοιάζετε με αυτόν τον αδελφό, μάθετε πώς να δείχνετε αγάπη.

Τι μπορείτε να κάνετε; Ίσως χρειάζεται να αλλάξετε πρόσωπο. Όχι κυριολεκτικά, αλλά να απαλύνετε την έκφρασή σας. Ίσως χρειάζεται να απαλύνετε τη φωνή σας. Ίσως χρειάζεται να αναπτύξετε μια πιο προσιτή προσωπικότητα. Να κάνετε πράγματα για τους άλλους. Να φροντίζετε τους ηλικιωμένους αδελφούς και αδελφές της εκκλησίας σας.

Ακόμη και αν δεν σας βγαίνει φυσικά και νιώθετε παράξενα, να το κάνετε αυτό και με τον καιρό θα γίνει μέρος του εαυτού σας. Επειδή όταν περνάτε την είσοδο της Αίθουσας Βασιλείας ή του γραφείου τμήματος όπου υπηρετείτε, οι αδελφοί θα σας πλησιάζουν όχι λόγω του διορισμού σας, αλλά επειδή έχετε εργαστεί σκληρά για να δείχνετε αγάπη. Καθώς λοιπόν πηγαίνετε στον διορισμό σας, να θυμάστε πάντα ότι ο Ιεχωβά γνωρίζει το έργο που έχετε κάνει και την αγάπη που έχετε δείξει και δεν θα τα ξεχάσει ποτέ.

  • Εδώ σταδιακά θα δούμε όλες τις ομιλίες από το Broadcasting Δεκεμβρίου 2017
  • Χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό μας φίλο MBabis Ggrreeccee. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό, εφικτό. Αλλά είπαμε, όταν ο ένας βοηθάει τον άλλον, τότε το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο!

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Κάποτε το θέλαμε να επιστρέψουμε, όσο τίποτα άλλο... Τώρα, δεν είμαι πια βέβαιος...

thrapsano.arxio

Μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων μερικές δεκαετίες πίσω... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία Roland Hampe. Την είδααμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλίου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά στις μέρες μας συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνούσα πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν μερικά χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να είμαι κοντά της, πια, με τη συχνότητα που ήμουν κάποτε...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου...  Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καρπό και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος... Λογικό. Για να δώσουν καρπό, πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά και φυσικά να βάλεις λιπάσματα. Κι αν το δεις από οικονομική άποψη, δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο...

 

 

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA