Εικόνες από το ταξίδι μας στο Θραψανό, τέλος Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη του 2023

thrapsano22.201123

Μια εικόνα από το πρώτο ξημέρωμα στο χωριό μου Θραψανο, ένα χειμωνιάτικο πρωί του Νοέμβρη 2023. Έβρεχε, κατά διαστήματα, όλη τη νύχτα και μας άρεσε πολύ αυτό το τοπίο, οπότε ντυθήκαμε και βγήκαμε έξω, να καταγράψουμε όλη αυτή την ομορφιά πριν τις 8 το πρωί.

thrapsano2.20123
Μου αρέσει το πρωινό περπάτημα... Πήγα μέχρι το παλιό δημαρχείο και τράβηξα αρκετές φωτογραφίες από τη βόλτα μου. Δείτε ο δρόμος είναι ακόμα γεμάτος από τα νερά της βραδινής βροχής. Και τα φώτα στους φανοστάτες είναι ακόμα αναμμένα. Είναι και αυτός ο βαρύς συννεφιασμένος καιρός.

patriko.noemvris23
Ξημέρωμα έξω από την αυλή του πατρικού μου, όπως το βρήκαμε όταν κατεβήκαμε τον Νοέμβρη του 2023. Υπάρχουν δουλειές που πρέπει να γίνουν ακόμα, αλλά χρειάζεται υπομονή, γιατί αυτή την περίοδο, έχουμε άλλες προτεραιότητες. Πάντως από την πρώτη μέρα που φτάσαμε, ανασκουμπωθήκαμε να κάνουμε πράγματα που χρειάζονταν... Και ξεκινήσαμε βάφοντας άλλο χρώμα τις αυλές μας... 

thrapsano4.201123
Ανάψαμε και το τζάκι και ήρθαν και οι αδελφές μου Στασούλα και Μαλάμω. Και περάσαμε πολύ όμορφα εκείνο το βράδυ, καθώς προσθέσαμε στις ρακές μας και μια πίτσα που έψησε το πι και φι η Στασούλα. Και τι είναι χειμώνας; Μια παρεά με ανθρώπους που αγαπάς και ιστορίες.

thrapsano5.201123
Αυτός είναι ο φούρνος του χωριού μας, δίπλα μας. Από δω προμηθευόμαστε, σχεδόν καθημερινά ή μέρα παρά μέρα, φρέσκο ψωμί. Έχει τα πάντα και βλέπεις τους ανθρώπους που τον διαχειρίζονται να ζημώνουν το ψωμί και τα άλλα πράγματα που πουλάνε, μπροστά σου. Άσε που μπορείς να ανταλλάξεις και δυο κουβέντες ανθρώπινες...

thrapsano6.191123
Κι αυτό είναι το σπίτι του αδελφού μου Κωστή. Ο ίδιος δεν είναι πια κοντά μας, αλλά μένει εκεί η γυναίκα του, η Μαρία.. Στην πρωτη ευκαιρία την επισκεφτήκαμε και μιλήσαμει. Έκανε σε όλους μας καλό αυτή η επικοινωνία. Εικόνες από το Θραψανό, λίγο πριν μπούμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη 2023. Αλλά οι 15 μέρες, έφυγαν σαν αέρας και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, επιστρέψαμε... Καιρός, να ξαναβάλουμε τα πράγματα στη δική μας "ρουτίνα"... 

The News

Ένα βιβλίο εξαιρετικό: «Αντιρρησίες Συνείδησης» του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα

antitrisies.sin.1
Το εξώφυλλο του βιβλίου «Αντιρρησίες Συνείδησης» του Κώστα Τσαρούχα, 14η έκδοση, από τα «Ελληνικά Γράμματα» που διάβασα προσεκτικά για δεύτερη φορά… Είναι κιτρινισμένο από το χρόνο, αντίτυπο του 1996.

antitrisies.sin.2
Η πρώτη φορά που το διάβασα, ήταν πριν ένα περίπου χρόνο, όταν μου το έδωσε ο φίλος μου ο Θοδωρής… Όμως κι αυτή τη φορά ήταν μοναδικό, καθώς είδα ξανά, τι πέρασαν αδελφοί για να μείνουν στην ακεραιότητα.

antitrisies.sin.3
Ένα απόσπασμα του βιβλίου όπου περιγράφονται οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν στις φυλακές οι αντιρρησίες συνείδησης. Τι ζητούσαν; Ένα στοιχειώδη σεβασμό των δικαιωμάτων τους, ως ανθρώπων.
antitrisies.sin.5antitrisies.sin.4

antitrisies.sin.11Το βιβλίο είναι ένας καλός σύντροφος… Μ’ αρέσει να βυθίζομαι στις σελίδες του και να χάνομαι μέσα στον κόσμο που παρουσιάζει ο συγγραφέας. Πιο πολύ βέβαια αυτό συμβαίνει στα λογοτεχνικά βιβλία… Στο βιβλίο του συναδέλφου μου, Κώστα Τσαρούχα, που πρόσφατα ξαναδιάβασα, «Αντιρρησίες Συνείδησης», δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Είναι μια γροθιά στα καλοβολεμένα στομάχια μας, μια υπόμνηση πως τίποτα δεν χαρίστηκε, αλλά οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πέρασαν πολλά, στην πορεία του χρόνου, ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου υπήρχε ένα αναχρονιστικό καθεστώς νομοθεσίας σε σχέση με την άρνηση στράτευσης για λόγους συνείδησης.

Το να κρατήσει κανείς την ακεραιότητα του σήμαινε μια διαρκή και άδικη ταλαιπωρία χρόνων… Ο Κώστας Τσαρούχας είναι, όπως ήδη ανέφερα, δημοσιογράφος με πλούσιο συγγραφικό έργο πάνω σε έρευνες και ρεπορτάζ που έκανε στη διάρκεια της θητείας του στην ενεργό δημοσιογραφική δράση και κατά καιρούς δημοσίευε στις εφημερίδες που εργαζόταν. Ναι, τα έκανα τότε, αυτά οι εφημερίδες... Και τα στοιχεία που παραθέτει είναι φοβερά ντοκουμέντα που βοήθησαν ουσιαστικά στο να αλλάξει το καθεστώς και να ισχύει σήμερα η εναλλακτική θητεία σε κοινωνικούς τομείς, διπλάσια βέβαια σε χρόνο από τη θητεία των κληρωτών στρατεύσιμων.

Κάποιοι από αυτούς που αναφέρονται με ονοματεπώνυμα, έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι όμως ζουν ακόμα, ανάμεσα μας, κουβαλώντας τις βλάβες που υπέστησαν από την πολύχρονη φυλάκιση τους και τις συνεχείς ταλαιπωρίες τους. Είναι όμως όρθιοι και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για όσους είναι τώρα στην αλήθεια και νομίζουν ότι τα πράγματα ήταν πάντα έτσι…

Γι’ αυτό αξίζει να βρούμε όσους περισσότερους αδελφούς μπορούμε και να μιλήσουμε μαζί τους. Θα είναι φοβερό να διαβάζουμε τις σκληρές εμπειρίες τους και να παίρνουμε θάρρος για να προχωρούμε με το κεφάλι ψηλά.

Το βιβλίο του Κώστα Τσαρούχα «Αντιρρησίες Συνείδησης» περιέχει ρεαλιστικές, αυθεντικές, περιγραφές… Δεν στρογγυλεύει τα πράγματα. Λέει την αλήθεια μέσα από διηγήσεις ανθρώπων, φωτογραφίες εποχής υπαρκτών προσώπων ή μέσα από δημόσια έγγραφα και κείμενα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Περιγράφει εξήντα σκληρά χρόνια στην Ελλάδα. Καταχωρεί ευσυνείδητα τιςαντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς, τον ΟΗΕ, διεθνή συμβούλια και οργανώσεις… Και παρατηρεί κανείς μια απίστευτη άρνηση της Ελλάδας που αρκείται να βαυκαλίζεται ότι είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να προσαρμοστεί στη διεθνή νομολογία και να σεβαστεί το ανθρώπινο δικαίωμα που αφορά στην άρνηση στράτευσης για θρησκευτικούς λόγους…

Σε κάποια σημεία του, ίσως είναι κουραστικό καθώς προσπαθεί να δώσει ως ντοκουμέντα, αυθεντικά νομικά κείμενα ή εκθέσεις ευρωβουλευτών ή συζητήσεις και τοποθετήσεις μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο… Ωστόσο, καθώς ο αναγνώστης μένει με το στόμα ανοιχτό από τη συνεχιζόμενη αδικία σε βάρος μιας χούφτας ανθρώπων, που για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αντιλήψεις και θέσεις, θεωρούνται εχθροί του έθνους και να διώκονται σκληρά ανελέητα γι’ αυτό.

Κάπου εκεί πεισμώνεις και φτάνεις ως το τέλος… Και το τέλος είναι καλό… Αυτό το άτεγκτο και ανάλγητο σκληροτράχηλο κράτος αναγκάστηκε, κάτω από τη διεθνή κατακραυγή να αλλάξει τη νομολογία του πάνω στο επίμαχο θέμα.

Σήμερα οι νέοι αδελφοί δεν ταλαιπωρούνται έτσι… Υπηρετούν εναλλακτική θητεία εργαζόμενοι στο χρόνο μιας διπλάσιας υπηρεσίας, αλλά σε κοινωνικές θέσεις ευθύνης, χωρίς να είναι ντυμένοι με στρατιωτική στολή…

Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο στρατός έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του… Τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους δεν πάνε πια στην άλλη άκρη της Ελλάδος από τον τόπο καταγωγής και διαμονής τους. Το ίδιο και νέοι αδελφοί που κάνουν την κοινωνική θητεία τους. Κι αυτό για λόγους οικονομίας…

Αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, αξίζει να το βρείτε και να του ρίξετε μια ματιά. Κερδισμένοι θα βγείτε… Και θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο όλα όσα έχουμε εμείς σήμερα και κυρίως την ελευθερία να λατρεύουμε χωρίς περισπασμούς τον Θεό της αλήθειας.

  • Δείτε ΕΔΩ την εκδίκαση της υπόθεσης Κοκκινάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη δικαίωση στο Σρασβούργο...

antitrisies.sin.6

Σχόλια (2)

  1. Γιάννης Χρυσέλης

Οι παραπάνω 28 αντιρρησίες της φωτογραφίας, Νίκο, είναι η σειρά μου. Η δίκη τους κράτησε 16 λεπτά (ένα και μισό λεπτό κατά άτομο) και η ποινή τους 112 χρόνια φυλακή. Εγώ με άλλους τρεις δικαστήκαμε πέντε μήνες νωρίτερα, η δίκη κράτησε 10 λεπτά,...

Οι παραπάνω 28 αντιρρησίες της φωτογραφίας, Νίκο, είναι η σειρά μου. Η δίκη τους κράτησε 16 λεπτά (ένα και μισό λεπτό κατά άτομο) και η ποινή τους 112 χρόνια φυλακή. Εγώ με άλλους τρεις δικαστήκαμε πέντε μήνες νωρίτερα, η δίκη κράτησε 10 λεπτά, (δυόμιση λεπτά κατά άτομο). Συμφέρουν όπως καταλαβαίνεις στο κράτος οι δίκες με πολλούς κατηγορουμένους....

Read More
  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Οι δικές σας εμπειρίες είναι που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη, Γιάννη… Καθώς διαβάζω αυτές τις μέρες το βιβλίο του Θανάση Ρέππα «Για Λόγους Συνειδήσεως», έκδοση 1979, αντιλαμβάνομαι πόσο βαρύ ήταν το φορτίο που σηκώσατε στις νεανικές πλάτες...

Οι δικές σας εμπειρίες είναι που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη, Γιάννη… Καθώς διαβάζω αυτές τις μέρες το βιβλίο του Θανάση Ρέππα «Για Λόγους Συνειδήσεως», έκδοση 1979, αντιλαμβάνομαι πόσο βαρύ ήταν το φορτίο που σηκώσατε στις νεανικές πλάτες σας, υπερασπίζοντας την ακεραιότητα σας απέναντι σε ένα σκληρό, ανάλγητο και εκδικητικό κράτος…
Κάθε σελίδα του συνειδητοποιώ πως σήμερα εμείς είμαστε πολύ προνομιούχοι σε σχέση με όσα εσείς περάσατε για να κρατηθείτε στην πίστη σας. Θα είχε ενδιαφέρον να μου δώσεις για δημοσίευση και τη δική σου εμπειρία από το στρατό, με φωτογραφίες σκαναρισμένες, εποχής. Το έχω ζητήσει και από άλλους αδελφούς…

Read More
  Συννημένα
  Το σχόλιο επεξεργάστηκε στις περίπου 10 χρόνια πρίν από Νίκος Θεοδωράκης Νίκος Θεοδωράκης
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Κάποτε το θέλαμε να επιστρέψουμε, όσο τίποτα άλλο... Τώρα, δεν είμαι πια βέβαιος...

thrapsano.arxio

Μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων μερικές δεκαετίες πίσω... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία Roland Hampe. Την είδααμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλίου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά στις μέρες μας συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνούσα πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν μερικά χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να είμαι κοντά της, πια, με τη συχνότητα που ήμουν κάποτε...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου...  Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καρπό και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος... Λογικό. Για να δώσουν καρπό, πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά και φυσικά να βάλεις λιπάσματα. Κι αν το δεις από οικονομική άποψη, δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο...

 

 

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA