Για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το Βανκούβερ του Καναδά, λίγο πριν φύγουμε...
Συνεχίζουμε από χθες τη γνωριμία μας με το Βανκούβερ... Πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή οι Ισπανοί κονκισταδόρες, κάτω από τις διαταγές του Josι Marνa Narvαez, ενώ ο ναύαρχος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού George Vancouver -που αποβιβάστηκε στην περιοχή το 1790- χάρισε το όνομά του στον μικρό οικισμό που υπήρχε δίπλα στα νερά του ποταμού Frazer.
Η ολοκλήρωση του Καναδικού Σιδηροδρόμου του Ειρηνικού (1886) και το άνοιγμα της διώρυγας του Παναμά (1915) βοήθησαν καθοριστικά στην οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Σήμερα, το Βανκούβερ συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες πόλεις του Καναδά και των ΗΠΑ και προσφέρει στέγη σε 2.600.000 κατοίκους από 60 διαφορετικές εθνότητες.
Ο πυρήνας της πόλης απλώνεται σε μια χερσόνησο που βρίσκεται ανάμεσα στους κόλπους English Bay και Burrard Inlet, ενώ όλο το Βανκούβερ χωρίζεται σε 3 ζώνες: στο Downtown (περιλαμβάνει το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης, την περιοχή Gastown, το Stanley Park και την Chinatown), το Westside (περιλαμβάνει τις περιοχές Kitsilano και South Vancouver) και το East Vancouver (με κυριότερο αξιοθέατο την τοπική αγορά Punjabi Market).
Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται το Βανκούβερ αρχίζουν την περιήγησή τους από την Gastown, το παλιό ιστορικό κομμάτι της πόλης, που χρονολογείται από το 1867. Σήμα-κατατεθέν της γραφικής Gastown είναι το ρολόι ατμού Steam Clock, το οποίο κατά τις ακέραιες ώρες «σφυρίζει» ένα τραγούδι εκμεταλλευόμενο τη δύναμη του ατμού. Θεωρείται το πιο φωτογραφημένο υπαίθριο ρολόι μετά το Big Ben.
Τα αναπαλαιωμένα κτίρια της Gastown αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα βικτοριανής αρχιτεκτονικής και φιλοξενούν σήμερα κομψές μπουτίκ, καταστήματα με αντίκες και σουβενίρ, ατμοσφαιρικά ρεστοράν, υπαίθρια cafe και art galleries. Προκειμένου, μάλιστα, να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Gastown, στους δρόμους της συνοικίας κινούνται καλοσυντηρημένα τραμ εποχής. Το γεγονός, πάντως, ότι στο Βανκούβερ κυριαρχεί το βρετανικό στυλ δεν αμφισβητείται από κανέναν - εξάλλου, η πόλη ήταν κάτω από πολύχρονη βρετανική κυριαρχία.
Μετά την Gastown, συνεχίστε τη βόλτα σας στην κινέζικη γειτονιά της πόλης! Αν είστε θιασώτης της κινέζικης κουλτούρας και του τρόπου ζωής της ασιατικής χώρας, θυμηθείτε ότι στο Βανκούβερ υπάρχει η δεύτερη μεγαλύτερη Chinatown της Βορείου Αμερικής - μετά εκείνη του Σαν Φρανσίσκο. Τα αναπαλαιωμένα κτίρια της Gastown αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα βικτοριανής αρχιτεκτονικής και φιλοξενούν σήμερα κομψές μπουτίκ, καταστήματα με αντίκες και σουβενίρ, ατμοσφαιρικά ρεστοράν, υπαίθρια cafe και art galleries.
Προκειμένου, μάλιστα, να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Gastown, στους δρόμους της συνοικίας κινούνται καλοσυντηρημένα τραμ εποχής. Το γεγονός, πάντως, ότι στο Βανκούβερ κυριαρχεί το βρετανικό στυλ δεν αμφισβητείται από κανέναν - εξάλλου, η πόλη ήταν κάτω από πολύχρονη βρετανική κυριαρχία. Μετά την Gastown, συνεχίστε τη βόλτα σας στην κινέζικη γειτονιά της πόλης! Αν είστε θιασώτης της κινέζικης κουλτούρας και του τρόπου ζωής της ασιατικής χώρας, θυμηθείτε ότι στο Βανκούβερ υπάρχει η δεύτερη μεγαλύτερη Chinatown της Βορείου Αμερικής - μετά εκείνη του Σαν Φρανσίσκο.
- Οι πληροφορίες είναι από ένα δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ.
Σχόλια (0)