Τρεις εβδομάδες έχουμε στο Νορθ Βανκούβερ και στο Mission του Καναδά . Υπέροχα!

vankouver1.120724
Είμαστε ήδη ρεις εβδομάδες στον Καναδά και περνάμε καλά! Ναι, αυτή την αίσθηση την έχουμε εδώ που βρισκόμαστε. Τουλάχιστον στην περιοχή που μένουμε, στο Νορθ Βανκούβερ. Σε καιρούς καύσωνα στην Ελλάδα, εμείς είμαστε κοντά στα παιδιά μας και σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένοι από τα πάρκα της πόλης με δέντρα σαν κι αυτό που φωτογραφήσαμε σε μια βόλτα μας στο κοντινό Βουλεβάρδο. Δείτε μερικές από τις πρώτες αναρτήσεις που κάναμε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

vankouver2.120724
Προγραμματίζουμε να καθίσουμε αρκετό καιρό κοντά τους. Ήρθαμε στις 4 Ιουλίου και η επιστροφή μας είναι προγραμματισμένη για τις 14 Αυγούστου. Ευγνώμονες στον Στηβ και την Έστερ για την υπέροχη φιλοξενία τους. Κάθε νέα μέρα, είναι ξεχωριστή για εμάς. Εδώ, η Σούλα σε μια βόλτα μας, δίπλα σε ένα ξύλινο ευμεγέθες τοτέμ, που κληρονόμησαν από τους αυτόχθονες Ινδιάνους. Δείτε μερικά δημοσιεύματα στο ανανεωμένο site του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

vankouver3.120724
Είναι εκπληκτικό να έχει, πέρα από τη δροσιά, τη δυνατότητα να επισκεφτείς, σε μικρές καθημερινές εκδρομές, μέρη όμορφα, όπως αυτά εδώ… Πολλοί φίλοι μας στην Ελλάδα, βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες με θάλασσα, εστιάζουν στο… νερό. Έχοντας εμπειρία από τη Μεσόγειο και τις υπέροχες θάλασσες του Αιγαίου, τη συγκρίνουν με τον Ωκεανό, εν προκειμένω, εδώ είναι ο Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός. Καμιά σχέση!

vankouver4.120724
Κάτι που μας έκανε εντύπωση, εμένα δηλαδή, γιατί η Σούλα έχει ζήσει πάρα πολλά χρόνια εδώ και είναι εξοικειωμένη, είναι η σχέση των ντόπιων με το αλκοόλ. Το έχουν βάλει στη σωστή του θέση. Για όσους το εκτιμούν και τους αρέσει, υπάρχουν ειδικά μαγαζιά για να το αγοράσουν, δεν θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ. Και φυσικά οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν διάκριση πού το καταναλώνουν. Όχι, πάντως μέσα σε ένα πάρκο στην πόλη. Δείτε μερικά δημοσιευματα που κανμε στο ανανεωμένο site του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

vankouver5.120724
Οι Καναδοί αγαπούν τη χώρα τους. Το δείχνουν αυτό με το να φροντίζουν τον τόπο τους. Και οι τοπικά εκλεγμένοι άρχοντες, που διοικούν τις πόλεις, το κάνουν και φροντίζουν και να το δείχνουν με τα έργα τους. Συχνά σε δημόσιους χώρους, θα δεις τέτοια μνημεία που αναδεικνύουν κάτι από την περιοχή. Εδώ, εν προκειμένω, αυτή η προπέλα έχει τοποθετηθεί σε ένα πορθμείο, που ενώνει με καραβάκια κάπως μεγαλούτσικα, με την πρωτεύουσα του Βανκούβερ.

vankouver6120724
Και επειδή, η ζέστη είναι πολύ, αυτή την περίοδο, οι θάλασσες έχουν την τιμητική τους. Φυσικά όπως είπαμε, ένας Ωκεανός, δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο όμορφος και γοητευτικός, όπως μια θάλασσα του Αιγαίου. Δεν παύει όμως να έχει μια εξαιρετική ομορφιά, που εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ, για την αγριάδα του. Και με κάνει να θέλω να είμαι κοντά της! 

Επικαιρότητα

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα, από το να είσαι παρέα με καλούς φίλους, ακριβούς...

me.filus1
Είμαστε τώρα τρεις μέρες γεμάτες στο νησί της Άνδρου, καλεσμένοι να μοιραστούμε στιγμές με καλούς φίλους μας και δε χορταίνουμε να γευόμαστε τους καρπούς μιας πολύ όμορφης ανθρώπινης σχέσης... Εδώ φωτογραφημένοι στην πηγή της Σάριζα, στο χωριό που μένουμε, στα Αποίκια.

me.filus2
Το υλικό από φωτογραφίες που έχουμε πάρει είναι πάρα πολύ. Δεν ξέραμε πώς να το ταξινομήσουμε για να σας το δείξουμε. Αποφάσισα να κάνω ένα γενικό πασπαρτού με τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τη ζωή μας και μετά να το δούμε πιο ειδικά. Εδώ με τον Λεωνίδα και την Δήμητρα.

me.filus3
Με τον φίλο μου Λεωνίδα Τριανταφυλλάκη στην υπεραινόβια ελιά του, μέσα στον κήπο του. Τέτοιες ελιές θα βρεις πολλές στο νησί της Άνδρου. Το διαπιστώνουμε καθώς κάθε μέρα οι φίλοι μας έχουν ετοιμάσει κάτι για μας, εξαιρετικό.

me.filus4
Από την υπέροχη βραδιά που περάσαμε στο σπίτι της Ευαγγελίας και του Μανώλη. Το σπίτι τους είναι η προσωποποίηση της παράδοσης. Η Σούλα με την Ευαγγελία είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα στην παλιά πιατοθήκη που παίζει μια χαρά το ρόλο της.

me.filus5
Σας τρέχουμε λίγο γρήγορα την ιστορία επειδή στο σημερινό σημείωμα θα επικεντρωθούμε πιο πολύ στους ανθρώπους, μιας και αυτοί έχουν τον πρώτο ρόλο στη ζωή μας. Εδώ είμαστε στο μονοπάτι που κατεβαίνουμε από την πηγή στα Αηδόνια... Τόσες πηγές, τρεχούμενο νερό...

me.filus6
Η Σούλα με την Δήμητρα στην πηγή της Σάριζα στα Αποίκια. Το νερό της είναι εξαιρετικό, θα το βρείτε αν το ψάξετε, εμφιαλωμένο. Εδώ βρίσκεται το εργοστάσιο, η μονάδα παραγωγής και προώθησης του. Πάνω από έντεκα, μετρήσαμε, στην Άνδρο.

me.filus7
Η βραδιά που περάσαμε με τους φίλους μας Μανώλη και Ευαγγελία θα μας μείνει αξέχαστη. Το σπίτι τους ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Θα χρειαστούμε ένα ξεχωριστό σημείωμα μόνο γι' αυτό, αλλά θα το κάνουμε πολύ σύντομα. Αξίζει.

me.filus8
Με τον φίλο μου Μανώλη, στην αυλή του σπιτιού του. Τον παρακολουθούσα να αφηγείται ιστορίες, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και τον χαιρόμουν. Η φωτογραφία που δείχνει να είμαι κρεμασμένος από τα χείλη του, λέει την αλήθεια...

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA