Στην τηλεόραση του ALPHA, το θραψανιώτικο ψητό, από τον σεφ Ακή Πετρετζίκη

Κάποιοι θα παραξενευτούν. Το θραψανιώτικο ψητό καταγραμμένο από την κάμερα της εκπομπής ενός γνωστού σεφ από την τηλεόραση στην εκπομπή του; Γιατί όχι! Φρόντισε γι’ αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας που κάνει το καλύτερο που μπορεί για να αναδεικνύει τις καλές πλευρές του τόπου. Το επεισόδιο έπαιξε στη νέα σεζόν 2025-26 της εκπομπής, ανάμεσα σε άλλες επισκέψεις του Άκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Μπορείτε να το δείτε και από ΕΔΩ.
Το βέβαιο είναι ότι μαζί με την κάμερα και τους τεχνικούς της εκπομπής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατέγραψε όλη τη διαδικασία και την πρόβαλλε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Τους ευχαριστούμε, αφού από εκεί πήραμε τις φωτογραφίες γι΄αυτό το δημοσίευμα. Μάλιστα στο δημοσίευμα που είδαμε στα τοπικά site (δείτε ΕΔΩ) λέει πως ο σεφ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου.
Μπροστά στην κάμερα λοιπόν έκαναν όλη τη διαδικασία για το ψήσιμο στον ξυλόφουρνο. Και χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις που έχει ο Σύλλογος και τις δίνει, έναντι ενός μικρού ενοικίου και στους χωριανούς για γάμο, βαφτίσεις ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κι έτσι μάθαμε κι εμείς, που μέχρι τώρα, ότι ξέραμε, είχε να κάνει με το πανηγύρι, όταν το απολαμβάναμε αγοράζοντας το με το κιλό, έτοιμο, ψημένο.
Είμαι βέβαιος ότι και στον Ακή, αλλά και στο συνεργείο του και τους τεχνικούς θα έκαναν εντύπωση όλο αυτό. Τράβηξαν πολλές ώρες. Και αυτό που μπορούμε να δούμε στην εκπομπή του, είναι αποτέλεσμα μοντάζ, που θα έχει να κάνει με τους τηλεοπτικούς χρόνους που είναι αδυσώπητοι… Ας το παραδεχτούμε και ας πούμε για άλλη μια φορά ένα μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού…
Είναι ωραίο σε καιρούς δύσκολους όπου πρωταγωνιστεί η ατομικότητα, να υπάρχει να λειτουργεί και να είναι μπροστάρης στη συλλογική προσπάθεια ένας Σύλλογος. Το έχουμε δει να πρωτοστατεί σε πολλά πράγματα. Και για μας που ζούμε μακριά, από εκεί αλλά δεν παύει να είναι ο τόπος μας, είναι υπέροχο να βλέπεις τόσα όμορφα πράγματα κατά καιρούς από αυτούς. Μπράβο τους και πάλι!



































