Μάλλον εμπορική παρά θρησκευτική γιορτή, τα Χριστούγεννα, έτσι δεν είναι; Ή όχι;

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

The News

Φρέσκο, από τη Θεσσαλονίκη… Πώς έζησε μια αδελφή μας την πρώτη Συνέλευση Περιφερείας…

thesaloniki1.230616
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, καθώς προετοιμάζονταν στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη Συνέλευση Περιφερείας… Ο χώρος, όπως μορείτε κι εσείς να διαπιστώσετε, είναι υπέροχος…

agia.grafiΠρωινό Δευτέρας… Έχω ξυπνήσει όπως πάντα, από συνήθεια νωρίς. Μ’ αρέσει το πρωινό τιτίβισμα των πουλιών, μ’ αρέσει να βλέπω τον ήλιο να ανατέλει λαμπερός, είναι μοναδικό να βλέπεις να ζωντανεύει το χωριό μπροστά στα μάτια σου καθώς «σηκώνεται» η μέρα, ύστερα από ένα ξεκούραστο ύπνο και μια δραστήρια μέρα με καλές συναναστροφές.

Και είναι ακόμα πιο ωραίο να διαπιστώνεις πως οι υποσχέσεις δεν είναι λόγια, αλλά υλοποιούνται. Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου, με περίμενε μια όμορφη προσωπική εμπειρία από τα βόρεια… Η Λένα, αδελφή μας,  συμμετείχε στην πρώτη τριήμερη Συνέλευση Περιφερείας στη Βόρειο Ελλάδα και ιδού πως κατέγραψε αυτή την εμπειρία της για να τη μοιραστεί μαζί μας…

Ξεκινάει πολύ όμορφα, λέγοντας ότι δεν θα σχολιάσει το πρόγραμμα καθώς μας έχουν δώσει οι αδελφοί μια πρόγευση. Από την Παρασκευή, την πρώτη μέρα, άρχισαν, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τα ωραία. Πολύ ενθαρρυντικές οι ομιλίες, όσο περνάει η ώρα η θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλά πραγματικά, το πρόγραμμα μας καθηλώνει όλους μας.

Πολλές ομιλίες θα μας κάνουν να αναθεωρήσουμε κάποιες ιδέες μας, κάποιες συνήθειες. Όλοι θα υποκινηθούμε να δουλέψουμε στον εαυτό μας επάνω. Άλλωστε αυτό σημαίνει εκπαίδευση. Το πνεύμα του Ιεχωβά φαίνεται, όπου να γυρίσεις να δεις, αρκεί να το αναζητήσεις.

Το Σάββατο ήδη πλέον συζητείτε στην πόλη μας, που δεν είναι και πολύ μεγάλη όπως την Αθήνα, ότι ξεκίνησαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς το απόγευμα πολλοί αδελφοί ξεχύθηκαν στο κέντρο με τις κονκάρδες τους. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο πραγματοποιείται στην πόλη μας και η παραολυμπιάδα κωφαλάλων στο στάδιο Καραισκάκη.

Γίνονται μεγάλες προετοιμασίες για να δοθεί μαρτυρία σε ξενοδοχεία, στο κέντρο, στο στάδιο, παντού όπου υπάρχουν άνθρωποι που θα έλθουν στη χώρα μας για το αθλητικό αυτό γεγονός. Πολλοί αδελφοί έχουμε επιλέξει να βοηθήσουμε την εκκλησία Θεσσαλονίκη νοηματική, σ’ αυτό το έκτακτο έργο. Θα είναι μεγάλη μας χαρά, να μπορούν να έλθουν και σε κάποια από τις Συνελεύσεις μας.

Για μια φορά ακόμη δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώσαμε με το σημερινό πρόγραμμα. Και δεν πρέπει κιόλας. Μόνο θα πω αυτό που λένε πολλοί: Πάρτε χαρτομάντιλα, πάρτε μπόλικα σας λέω... Βέβαια, στόχος για μια φορά ακόμη, είναι να διδαχτούμε και να εκπαιδευτούμε, πράγμα που σίγουρα κάνουν όλοι οι αδελφοί μας. Όλα λειτούργησαν άψογα, παρά την αφόρητη ζέστη και σήμερα. Είναι μια έκσταση να ακούει κανείς τις φωνές των αδελφών να γεμίζουν την αίθουσα.

"Τι θα ανταποδώσω σε σένα Θεέ" ψάλλεις και αναρωτιέσαι τι να ανταποδώσεις για τόση ευλογία που νιώθεις από τον Ιεχωβά. Κουρασμένοι, αλλά χορτασμένοι πνευματικά, γυρνάμε στα σπίτια μας. Ακόμη και πριν κοιμηθούμε σκεπτόμαστε τα όσα είδαμε, και πόσο έχουν αλλάξει οι Συνελεύσεις μας, τα τελευταία δυο χρόνια. Αλλοίμονο και κρίμα μεγάλο σε όσους δεν είναι πλέον μαζί μας στη λατρεία. Κρίμα να χάνουν τέτοια πνευματική τροφή.

Πρωί Κυριακής σήμερα… Λίγο κουρασμένοι πήγαμε το πρωί. Φυσιολογικό, γιατί η ζέστη ήταν αφόρητη. Σήμερα σαν να πήγε να βρέξει ο καιρός, αλλά μετάνιωσε. Σκέπτομαι τους αδελφούς μας που είναι έξω (όπως στη Μαλακάσα…), χωρίς κλιματιστικά και εύχομαι να είναι καλά, να απολαύσουν όλοι τους το πρόγραμμα. Τι να πούμε, σήμερα δώσαμε κι άλλες αίθουσες Συναθροίσεων, και τελικά δώσαμε και το φουαγέ, καρέκλες να κάτσουν οι αδελφοί μας.

Στην μεγάλη αίθουσα Συνελεύσεων δεν έπεφτε καρφίτσα… Το εντυπωσιακό ήταν ότι όλοι μα όλοι οι αδελφοί, έκαναν τα πάντα για να παραχωρούν ακόμη και μια θέση οπουδήποτε για τους αδελφούς μας. Κάποιοι έβγαιναν έξω για να παραχωρήσουν θέσεις σε άτομα που ήξεραν ότι ήταν πολύ καινούργια στην αλήθεια, άτομα που κάνουν μελέτη… Φάνηκε φέτος πολύ το στοχαστικό ενδιαφέρον, ειδικά το μεσημέρι.

Πόσοι αδελφοί δεν φώναζαν στον ίσκιο άλλους αδελφούς που ήταν στον ήλιο να μοιραστούν μαζί την λίγη σκιά του δέντρου. Τι όμορφη εικόνα! Μαζί με το όλο πρόγραμμ, αυτές οι σκηνές είναι μοναδικές. Κανείς στον κόσμο δεν θα νοιαστεί να φωνάξει κάποιον, "έλα μαζί μου να μην καίγεσαι αδελφέ μου", κανείς… Πόσο ενθαρρυντική συναναστροφή!

Στο τέλος του προγράμματος ήμασταν όλοι κλαμένοι… Με μάτια κόκκινα, χαιρετούσαμε ο ένας τον άλλον... Μέχρι την τελευταία στιγμή κλαίγαμε. Κάποιοι από εμάς, λίγο περισσότερο από άλλους, καθώς οι περιστάσεις μας, μας κάνουν να ταυτιζόμαστε με κάποιες καταστάσεις που ακούμε και βλέπουμε. Το σίγουρο είναι όμως ότι όλοι φεύγουμε γεμάτοι πνευματική τροφή, γεμάτοι ενθάρρυνση και σκέψεις για το πώς θα τα πάμε από δω και πέρα.

Φεύγουμε με το αίσθημα της ευγνωμοσύνης, για το μεγάλο προνόμιο που έχουμε να υπηρετούμε τον Ιεχωβά στην επίγεια οργάνωση του, μαζί με τον μόνο λαό που τον εκπροσωπεί σήμερα.

Και η Λένα συνεχίζει:

Αύριο σας στέλνω παρόντες ίσως και κάποιες φωτογραφίες… Ελπίζω όλες οι συνελεύσεις μας να είναι έτσι κατάμεστοι οι χώροι με αδελφούς ευτυχισμένους. Με πρόσωπα χαρούμενα μέσα σε πόλεις που ο κόσμος κυκλοφορεί με πρόσωπα σκυθρωπά, συνοφρυωμένα αγχωμένα και στενοχωρημένα. Καθίστε λίγο στο διάλειμμα κάπου και παρατηρήστε την όμορφη συντροφιά μας. Τον κάθε αδελφό και αδελφή με την δική του όμορφη παρουσία… Όλοι διαμάντια, στην κοσμηματοθήκη του Ιεχωβά!

Κλείνοντας αυτή την υπέροχη «ανταπόκριση» από τη Θεσσαλονίκη, η Λένα, τονίζει:

Και φυσικά αδελφέ μου θα διορθώσεις πάλι τα λάθη μου, σε βάζω σε κόπο. Αν είχα χρόνο θα το πάλευα μόνη μου, αλλά αύριο πάλι θα είμαι στο τρέξιμο και νυστάζω έως θανάτου. Δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου… Με μεγάλη μου χαρά φιλοξένησα ένα υπέροχο ζευγάρι αδελφών που υπηρετούν στην νοηματική Αθηνών. Είμαι πολύ κουρασμένη, αλλά γεμάτη χαρά που τους είχα κοντά μου. Η κούραση θα περάσει, αλλά η χαρά θα μείνει. Καλό ξημέρωμα.

Σου χρωστώ και μια ακόμη εμπειρία, κάποια στιγμή στη στέλνω. Όχι από τη Συνέλευση, άλλη, άλλη... Την αγάπη μου στην αδελφή Σούλα και να περνάτε όμορφα.

ΥΓ: Ζηλεύω, θέλω κι εγώ Κρήτη…

Τι όμορφα, απλά, ανθρώπινα που εκφράζεται η αδελφή μας Λένα! Πόσο θα θέλαμε να την γνωρίσουμε από κοντά… Θα το κάνουμε μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν… Κατάφερε να μας δώσει το κλίμα με τον καλύτερο τρόπο και την ευχαριστούμε που παρά την κούραση της, κάθισε να γράψει και να μοιραστεί μαζί μας, όλες αυτές τις όμορφες και ενθαρρυντικές σκέψεις..

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους όσους με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θεωρείτε τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ένα δικό σας φιλόξενο χώρο και μας τροφοδοτείτε με εξαιρετικό υλικό για δημοσίευση… Να ξέρετε πώς μας ωφελεί όλους, πολλαπλά. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν καθημερινά να διαβάσουν εδώ, ξεχωριστές ειδήσεις και γεγονότα. Καθαρά και χωρίς φανατισμό. Ειδήσεις με αλήθεια που λείπουν από τον κόσμο… Ευχαριστούμε για την αγάπη σας…

Σχόλια (2)

  1. Τούλα Λαμπίδου

Αδερφέ μου σε ευχαριστούμε πολύ γιατί μας δίνεις μεγάλη χαρά με την ενημέρωση που μας παρέχεις στην ιστοσελίδα του Θραψανιώτη. Βρίσκουμε μια όαση πραγματικής ενημέρωσης μέσα στην έρημο των ειδήσεων του κόσμου. Ο Ιεχωβά να σε ευλογεί να σου δίνει...

Αδερφέ μου σε ευχαριστούμε πολύ γιατί μας δίνεις μεγάλη χαρά με την ενημέρωση που μας παρέχεις στην ιστοσελίδα του Θραψανιώτη. Βρίσκουμε μια όαση πραγματικής ενημέρωσης μέσα στην έρημο των ειδήσεων του κόσμου. Ο Ιεχωβά να σε ευλογεί να σου δίνει δύναμη και κουράγιο!!!!!!

Read More
  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Χαίρομαι πολύ αγαπητή μου Τούλα Λαμπίδου γι’ αυτή την επικοινωνία. Και πιο πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν όσα ανεβάζουμε εδώ. Ο σκοπός μας, αυτός είναι… Να δίδουμε στους αναγνώστες μας το καλύτερο που έχουμε, διότι όπως είδαμε στη ΣΚΟΠΙΑ της...

Χαίρομαι πολύ αγαπητή μου Τούλα Λαμπίδου γι’ αυτή την επικοινωνία. Και πιο πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν όσα ανεβάζουμε εδώ. Ο σκοπός μας, αυτός είναι… Να δίδουμε στους αναγνώστες μας το καλύτερο που έχουμε, διότι όπως είδαμε στη ΣΚΟΠΙΑ της περασμένης Κυριακής, τα ΜΜΕ σήμερα υπηρετούν την εκάστοτε εξουσία με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους και να τους έχουν υποχείρια.
Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο… Το αντίθετο. Επιδιώκουμε να αναδεικνύουμε εκείνες τις ειδήσεις που μπορούν να προσφέρουν στους αναγνώστες μας, ενθάρρυνση, χαρά, αισιοδοξία. Τα χρειαζόμαστε αυτά για να μπορέσουμε να είμαστε όρθιοι, σταθεροί στην πίστη μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις σ’ αυτούς τους καιρούς του τέλους… Ευχαριστούμε και πάλι για τα καλά σου λόγια…

Read More
  Συννημένα
 
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA