Περπατώντας στον βοτανικό κήπο VanDusen στο Βανκούβερ του Καναδά. Ένας παράδεισος
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που με την παρότρυνση της Έστερ πήγαμε στον βοτανικό κήπο VanDusen στο Βανκούβερ του Καναδά και πήραμε μια γεύση, από το πώς θα πρέπει να είναι παράδεισος. Σε μια μικρογραφία βέβαια! Αυτός ο κήπος βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της 37th Avenue και Oak Street, στη γειτονιά Shaughnessy.
Πήρε το όνομά του από τον τοπικό ξυλοκόπο και φιλάνθρωπο Whitford Julian VanDusen. Το 1970, το Ίδρυμα του Βανκούβερ, η επαρχιακή κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας και η πόλη του Βανκούβερ υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη ενός δημόσιου κήπου σε μέρος του παλιού γηπέδου γκολφ Shaughnessy.
Ο Βοτανικός Κήπος άνοιξε στο κοινό στις 30 Αυγούστου 1975 και παραμένει από κοινού υπό τη διαχείριση του συμβουλίου του πάρκου του Βανκούβερ και της Ένωσης Βοτανικών Κήπων του Βανκούβερ (VBGA), παρόμοια με τη λειτουργία του κοντινού Ωδείου Bloedel.
Το Garden's Visitor Center, το οποίο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2011, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο LEED Platinum . Αυτή η μοντέρνα κατασκευή διαθέτει κατάστημα δώρων/κήπων, εξειδικευμένη βοτανική βιβλιοθήκη, εστιατόριο και καφετέρια. Το έργο VanDusen Botanical Garden Visitors Center, έχει εγγραφεί στο International Living Future Institute.
Το κτίριο κατασκευάστηκε υπό τη διεύθυνση των Cornelia Oberlander, αρχιτέκτονα τοπίου, Perkins and Will Canada αρχιτέκτονες, Morrison Hershfield ενεργειακούς συμβούλους, Fast + Epp structural engineers, StructureCraft timber design-builders και Ledcor Construction Limited. Τα στοιχεία που παραθέτουμε εδώ είναι από την ελεύθερη εγκυκλοπαίδι Wikipedia.
Και πώς λειτουργεί; Με εθελοντές! Οι εθελοντές του VanDusen έχουν μια ιστορία 45 ετών στον κήπο και συχνά παρουσιάζουν μια αποκλειστική σύνδεση με τα δέντρα, τους θάμνους και τα μονοετή φυτά. Εκπαιδευμένοι εθελοντές οδηγοί ερμηνεύουν τη συλλογή φυτών και την ιστορία του κήπου σε επισκέπτες με τα πόδια και με μηχανοκίνητα καρότσια γκολφ από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Δείτε περισσότερα και στον ανανεωμένο site του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, ΕΔΩ. (μόλις γίνει η ανάρτηση)
Σχόλια (0)