"Κλείσαμε" το τ. 176, της εφημερίδας "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος". Και τώρα, πιεστήριο!

ilektikos175

Αυτό είναι το φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ τ. 175, το φύλλο που κυκλοφορεί τώρα. Μπορείτε να το δείτε όπως είναι τυπωμένο ΕΔΩ. Σταθερός, όπως πάντα στην παρουσία του! Σταθεροί και οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη έκδοσης του, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, η Διοίκηση του. Την Παρασκευή 27/12/2024 πήρα ύλη για το νέο τεύχος. Και χθες το μεσημέρα κατά τη μία πήγαμε στο τυπογραφείο κάναμε τις τελευταίες "πινελλιές" και την "κλείσαμε".

anagrafi.040324

Εδώ, σ' αυτό το τυπογραφείο, την ΑΝΑΓΡΑΦΗ, στο Περιστέρι, γίνεται η τεχνική επεξεργασία του "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου". Η Ανδρομάχη ή Μάχη είναι η κοπέλα που συνεργαζόμαστε. Την ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, όπως και τους ανθρώπους του τυπογραφείου, Σάκη και Δημήτρη.

ilektrikos.171Η έκδοση μιας εφημερίδας είναι ένας κύκλος. Μόλις ολοκληρωθεί ένα τεύχος και αφού περάσει λίγος καιρός και το χαρούν οι ανθρωποι του, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το επόμενο. Έτσι λοιπόν  την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024 κατέβηκα στον Πειραιά για να παραλάβω το υλικό για το νέο τεύχος 176.  Και παρότι ήταν μια περίοδος γιορτών με πολλές ενδιάμεσες αργίες, όλα πήγαν καλά και χθες το μεσιμέρι, ώρα 13:00 πήγαμε εκεί και την "κλείσαμε" δίνοντας τις τελευταίες πινελιές ώστε να φύγει για το πιεστήριο... Εδώ όμως θα τη δείτε σε λίγες ώρες, κατά το μεσημέρι...

Χαίρομαι κάθε φορά που συμβαίνει να  ολοκληρώνουμε αυτή τη διαδικασία, επειδή είναι απόλυτα σταθεροί και κάνουμε πραγματική δουλειά, όταν βρισκόμαστε από κοντά... Όλα τριγύρω αλλάζουμε κι όλα τα ίδια μένουν, λέει ένας ποιητής. Ο χρόνος φεύγει σαν αέρας. Είναι μια όμορφη διαδικασία που γίνεται, κάθε δίμηνο. Διότι κάθε πράγμα που αξίζει, έχει τη δουλειά του. Τίποτα και πουθενά, κάτι, δε γίνεται "μαγικά" κι από μόνο του.

Το συναίσθημα; Χαρά για κάτι όμορφο που δημιουργούμε τακτικά με συνέπεια και συνέχεια. Μια όμορφη διαδικασία που επαναλαμβάνεται σταθερά, χρόνια τώρα. Και δεν ξέρω το γιατί (ή μάλλον ξέρω...) αλλά μ' αρέσει πολύ όλη αυτή η διαδικασία. Κι αυτό, το κάνουν οι άνθρωποι του να φαίνεται έτσι. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος Θύμιος Ρουσιάς! Νιώθω την αγάπη τους, τη ζεστασιά, την καλή συνεργασία τους που αποτυπώνεται και στην ποιότητα της δουλειάς μας.

Και κάπως έτσι η ιστορία μας με το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, σύνεχίζεται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που θεωρώ μεγάλο προνόμιο μου να συνεχίζω μαζί τους αυτό που ξεκίνησε εδώ και 30 χρόνια, από τη γέννηση της εφημερίδας με τους συνταξιούχους του ΗΣΑΠ. Ανθρώπους ξεχωριστούς, με ήθος και συνείδηση που σπάνια βρίσκεις στον κόσμο, στο συνάφι εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά. 

Αν και έχω αλλάξει δύο ανθρώπους, στις θέσεις ευθύνης του προέδρου στο Σωματείο, τον Μανώλη Φωτόπουλο στο ξεκίνημα και για 15 χρόνια και τον Θύμιο Ρουσιά τα τελευταία 12 χρόνια, ποτέ δεν είχα πρόβλημα από κανέναν τους. Τον Θύμιο τον ήξερα και συνεργάστηκα μαζί του, άλλα δέκα χρόνια πριν, καθώς ήταν ο Γραμματέας του Σωματείου, επί εποχής Φωτόπουλου.

Εξαιρετικοί άνθρωποι! Είναι από αυτούς που λύνουν, αντί να δημιουργούν προβλήματα, που χαίρονται μ' αυτό που κάνουν και δεν μιζεριάζουν από λάθη που μπορεί να συμβούν. Και επιπλέον, εκτιμούν πολύ τη δουλειά που τους προσφέρω, όλα αυτά τα χρόνια.

Κι όταν λέω «φτιάχνω» την εφημερίδα που βλέπετε, εννοώ ότι τη σχεδιάζω και την υλοποιώ ως έκδοση. Δίνω δηλαδή μορφή στα άψυχα κείμενα. Στην έκδοση που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, και που είναι η τελευταία, όπως θα διαπιστώσετε.

Είναι ένα έντυπο «συνδικαλιστικό», με την έννοια ότι προβάλλει τη δράση του Σωματείου, αλλά και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρείται (το Σωματείο και οι άνθρωποι του) ενωμένο και αγαπημένο στα μάτια των 2.000- 2.500 περίπου μελών του, συνταξιούχων του ΗΣΑΠ σε όλη την Ελλάδα, όπου κι αν μένουν.

Βέβαια, όπως σε όλους, η πανδημία του Covid-19, δημιούργησε κι εδώ τα προβλήματα της. Εκείνον τον καιρό, θυμάμαι, οι άνθρωποι του Σωματείου, παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πήγαιναν τρεις φορές την εβδομάδα στον Πειραιά, στα γραφεία τους και σαν τα μυρμήγκια, ιδιαίτερα ο Θύμιος, ακόμα και από το σπίτι του, μάζευε την ύλη του 16σέλιδου ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ σε σχήμα ταμπλόιντ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο και με καλό προγραμματισμό, κατάφεραν να μην χάσουν εκδόσεις, παρά μόνο μία! Άθλος, αν σκεφτεί κανείς, από τι περάσαμε… Και τι περνάμε! Αφού ο φόβος για τον Covid-19 δεν έχει φύγει, εντελώς.

Διατηρούν επίσης ένα εξαιρετικό διαδικτυακό τόπο για την άμεση ενημέρωση των μελών τους. Τις άμεσες ανακοινώσεις τις «ανεβάζει» η Ελευθερία, που έχει και τη γραμματειακή υποστήριξη του Σωματείου. Και τη γενική επιμέλεια έχω εγώ. Δείτε το ΕΔΩ, παρακαλώ.

Γενικά, είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί τους. Ακούν τις παρατηρήσεις μου, προσεκτικά και τις περισσότερες φορές τις εφαρμόζουν. Κάνουν τη δουλειά μου δημιουργική και ευχάριστη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Και καθώς κι εγώ είμαι πια ο ίδιος συνταξιούχος, τους καταλαβαίνω όλο και περισσότερο. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, αποτελεί ένα πρότυπο δημιουργικότητας.

Κάποιοι λένε ότι τα Σωματεία Συνταξιούχων, είναι για απομάχους της δουλειάς. Που ζουν στο περιθώριο και ζουν με τις μνήμες τους από τα παλιά. Μπορεί να είναι και αυτό, αλλά πιστέψτε με, πολλοί νέοι θα ήθελαν να τους μιμηθούν στη δουλειά που προσφέρουν, εθελοντικά, για το κοινό καλό!

The News

Κορυφαίος παλαιστής, ο Κώστας Καραγιάννης, αφήνει την παλαίστρα για το Λόγο του Ιεχωβά

karagianis1
Ιστορική φωτογραφία του Κώστα Καραγιάννη. Τότε που οι αθλητικές εφημερίδες τον παρουσίαζαν ως πρωταθλητή Ελλάδας και οι θεατές τον αποθέωναν ως είδωλό τους. Αυτός ο άνθρωπος τα παράτησε όλα αυτά, για χάρη του Ιεχωβά του Θεού της Αγάπης που αποφάσισε να υπηρετεί…

karagianis2
Μια φωτογραφία πιο κοντά στο τώρα... Χαμογελαστό πρόσωπο και μια δυνατή φυσιογνωμία… Ο Κώστας έχει πάντα ένα αστείο να πει στην παρέα… Ομιλητικός, οι ιστορίες του δεν έχουν τέλος. Μου άρεσε πολύ η παρέα του, όλες τις φορές που συναντηθήκαμε…

karagianis3
Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε στο «Νησί» την όμορφη καφετέρια κάτω στη Μαρίνα του Αιγίου… Πραγματικά εκεί με τις βάρκες δίπλα σου, έχεις την αίσθηση ότι είσαι σε νησί. Ήσυχο μέρος, μπορέσαμε να συζητήσουμε χωρίς να μας διακόψει κανείς και να κρατήσω τις σημειώσεις μου.

karagianis4
Η ταυτότητα ντοκουμέντο του Κώστα Καραγιάννη ως αθλητή. Μάλιστα μια περίοδο ο ίδιος είχε στην Πάτρα δικό του προπονητήριο για τους νεαρούς που ήθελαν να ασχοληθούν με την πάλη… «Πολύ καλύτερο, είπε στην κουβέντα μας, από το να γυρνάνε στις καφετέριες»…

karagianis5
Άλλη μια φωτογραφία από το «Νησί». Το γκαρσόνι που μας φωτογράφισε έκανε καλή δουλειά. Πέρα από τις οδηγίες που του έδωσα, πήρε και δικές του πρωτοβουλίες. Μάλιστα μας έβγαλε τρεις διαφορετικές από κάθε πόζα, για να διαλέξω. Τον ευχαριστώ γι’ αυτή τη συνεργασία…

karagianis6
Ο Κώστας Καραγιάννης υπήρξε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και διαιτητής στους αγώνες πάλης. Τον βλέπουμε εδώ δεξιά σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα της εποχής… Τίποτα όμως δεν ήταν πιο δυνατό από την πίστη στον Ιεχωβά κι έτσι αποφάσισε να αφήσει πίσω τους την πάλη.

karagianis7Πρόκειται για τον Κώστα Καραγιάννη, πρωταθλητή Ελλάδος κάποτε στην πάλη, Μάρτυρας του Ιεχωβά εδώ και πενήντα χρόνια σχεδόν… Γνωριστήκαμε στα Βαλιμίτικα, ένα μικρό χωριό λίγο πιο πέρα από την Τέμενη του Αιγίου, τώρα που είχαμε πάει για τις μικρές φθινοπωρινές διακοπές μας και λίγο αργότερα καθίσαμε και κάναμε μια κουβέντα σε βάθος για τον ίδιο και για πώς γνώρισε την αλήθεια.

Ο Κώστας είναι 72 χρονών σήμερα, γεμάτος ζωή και δύναμη με καθημερινή παρουσία και θεοκρατική δράση στο έργο του κηρύγματος των καλών νέων… Μένει στα Βαλιμίτικα μόνος του και συναθροίζεται στην εκκλησία του Αιγίου, όπου καταφέραμε να πάμε κι εμείς δυο φορές, καθώς όπως είπαμε, είμαστε στην Τέμενη.

Η ιστορία του Κώστα ξεκινάει κάπως παράξενα… Γεννιέται σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο με τον φυσικό του πατέρα να εγκαταλείπει την οικογένεια του. Ο ίδιος μεγαλώνει κοντά στον πατριό του που παντρεύεται η μητέρα του στην Πάτρα. Σε ηλικία 15 μόλις χρονών προσχώρησε στον αθλητισμό. Ελληνορωμαϊκή πάλη και ελευθέρας. Ο πατριός του ήταν μαθητής του θρυλικού Τζιμ Λόντον.

Αφού διανύει μια σύντομη πολύ δυναμική πορεία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και καταφέρνει να ανέβει στο βήμα του πρωταθλητή Ελλάδας στα 21 του γίνεται διαιτητής στο ίδιο άθλημα και λίγο αργότερα προπονητής 28 νέων παιδιών.

Το 1967, στη δικτατορία, αυτοεξορίζεται λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων… Μπαρκάρισε και πήγε στον Καναδά, όπου και δραπέτευσε από το πλοίο του… Έμεινε εκεί δύο χρόνια… Στα 24 του γνωρίζει την αλήθεια. Ήταν στο Τορόντο όπου συνδέθηκε με Μάρτυρες του Ιεχωβά. Δούλευε τότε πορτιέρης σε ένα μπαρ… Ήταν βλέπεις και η σωματοδομή που λόγω της πάλης, που τον βοηθούσε σ’ αυτό.

Εκεί γνωρίζει κάποιον πελάτη ο οποίος είχε πάει στο μπαρ για ένα ποτό και είχε εξάρθρωση στο γοφό. Ο Κώστας είχε εκπαιδευτεί στη φυσιοθεραπεία, λόγω της πάλης και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Πήγαν λοιπόν σπίτι του κι αφού του έκανε μερικές ασκήσεις και ένιωσε καλύτερα πέρασαν στην κουζίνα. Εκεί η γυναίκα του ανθρώπου που είχε το σπίτι τον ρώτησε αν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού. «Πατριώτισσα, εγώ δεν πιστεύω ούτε στα άντερα μου» ήταν η αυθόρμητη απάντηση του.apoklistiko

Η γυναίκα δεν απογοητεύτηκε. Η επόμενη ερώτηση της ήταν σχετικά με το τι πιστεύει για τη ζωή… Ο Κώστας είχε πάρει φόρα πια… Άρχισε να αναπτύσσει τη θεωρεία του ανατολικού μπλοκ. Και κάπου εκεί μπήκε και το θέμα του Αϊνστάιν… Αλλά εκεί καταλαβαίνει ότι από τον τύπο του Αϊνστάιν δεν βγαίνει ζωή, αλλά ενέργεια, οπότε…

Ο ίδιος ρώτησε για τον πατέρα του που νόμιζε ότι είχε πεθάνει… «Τι γίνεται μ’ αυτόν; Έχει πάει στην Κόλαση ή τα περνάει μια χαρά στον Παράδεισο;». Είχε ακούσει κι αυτός τις φιλοσοφικές δαιμονικές διδασκαλίες και νόμιζε ότι έτσι είχαν τα πράγματα...

Οι αδελφοί άνοιξαν την Αγία Γραφή και του έδειξαν από τον Εκκλησιαστή 9 τι συμβαίνει όταν πεθαίνει ο άνθρωπος… Εντυπωσιάστηκε. Κουβέντιασαν για πολύ ακόμα... Και φεύγοντας πήρε μαζί του το βιβλίο «Από τον απολεσθέντα παράδεισο στον αποκατασταθέντα παράδεισο». Το διάβασε σε μια νύχτα όταν πήγε σπίτι του...

Και την επομένη πήρε το βιβλίο «Πράγματα που είναι αδύνατον να ψευσθή ο Θεός». Κάπου εκεί του είπαν πως όσα βιβλία και να διαβάσει, από μόνα τους, δεν μπορούν να τον βοηθήσουν… Το σωστό θα ήταν να ξεκινήσει μελέτη της Αγίας Γραφής. Το έκανε με μεγάλη θέρμη. Δυο φορές την εβδομάδα πήγαινε σπίτι τους…

Σε πέντε μήνες όμως από τότε, άρχισε να καταζητείται για την απόδραση του από πλοίο. Για να προστατευθεί έφυγε για το Χάι Αλάσκα, στο Φόρντ Λίσον. Άγνωστος ανάμεσα σε αγνώστους... Συνέχισε τη μελέτη του δι’ αλληλογραφίας και προσπαθούσε, ενώ εργαζόταν, να βρει επαφές με Μάρτυρες του Ιεχωβά στην περιοχή που έμενε, στην Αλάσκα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το κατάφερε…

Ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει στο Βανκούβερ του Καναδά… Και λίγους μήνες μετά, σε ένα τυχαίο έλεγχο στο δρόμο, συλλαμβάνεται (δραπέτης από πλοίο) και μπαίνει στις εγκληματικές φυλακές… Γίνεται η δίκη του λίγο αργότερα, τιμωρείται με μια μικρή ποινή, αλλά απελαύνεται για την Ελλάδα. Είναι ήδη 26 χρονών και στην Ελλάδα είναι ακόμα δικτατορία…

Το μπέθελ στην Αθήνα στεγαζόταν τότε στην Καρτάλη... Του συστήνει αδελφούς στην Πάτρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να έρθει σε επαφή... Ο ίδιος τους έδωσε μάλιστα και επτά βιβλία από το «Αλήθεια» που δεν του κατάσχεσαν στο τελωνείο, ως ναυτικός… Την εποχή εκείνη τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, για να περάσεις βιβλία της οργάνωσης…

Τον Ιανουάριο του 1971, συγκεκριμένα στις 17/1 βαφτίστηκε στη θάλασσα του Ρίο... Και τέσσερα χρόνια αργότερα περνά την πρώτη μεγάλη δοκιμασία του. Στην επιστράτευση του Ιουλίου 1974 τον απειλούν ότι αν δεν ντυθεί φαντάρος και δεν πάρει όπλο θα τον εκτελέσουν στα έξι μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες… Δεν αστειεύονται... Αλλά ο Ιεχωβά τον φυλάσσει.

Η πορεία του στη θεοκρατία… Από το 1972 διακονικός υπηρέτης και το 1977 πρεσβύτερος για 30 χρόνια. Στο μεταξύ παντρεύτηκε και έκανε δυο παιδιά την Άννα και τον Στέφανο. Και οι δυσκολίες εκεί δεν έχουν τελειωμό, όπως και για όλους τους αδελφούς μας που διακρατούσαν ακεραιότητα… Το κορίτσι του με βάση τα καθιερωμένα της Πολιτείας θεωρούνταν νόθο μέχρι που έγινε δυο χρονών…

Θα χρειαζόμασταν πολλά να πούμε για τον χαμογελαστό Κώστα, που γνωρίσαμε τις προηγούμενες μέρες στο Αίγιο… Ας μείνουμε εδώ για την ώρα… Αν χρειαστεί θα επιστρέψουμε… Ας κρατήσουμε μια μεγάλη αλήθεια: Ο Ιεχωβά ελκύει εκείνους που θεωρεί άξιους κοντά του, όποιοι κι αν είναι και ότι επίπεδο κι αν έχουν…

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA