Έργα ανάπλασης στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας... Κάτι όμορφο συμβαίνει αυτή τη στιγμή...
Το είδαμε με τα μάτια μας να συμβαίνει όταν, την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, επιλέξαμε βάζοντας τον κωδικό 6, να πάμε στον Εθνικό Κήπο στο κέντρο της Αθήνας, εκεί κατά το μεσημέρι και να περπατήσουμε στα όμορφη μέρη του. Κι ακριβώς περπατώντας πέσαμε πάνω σ' αυτή την πινακίδα.
Όντως, ο Εθνικός Κήπος παραμένει ένας μοναδικός τόπος γαλήνης και μια ζωντανή κληρονομιά της μακρόχρονης αθηναϊκής ιστορίας. Σε μια έκταση που καλύπτει 154.000 τετραγωνικά μέτρα και περιέχει 7.000 δέντρα, 40.000 θάμνους και φυτά που ανήκουν σε 519 είδη και ποικιλίες, θεωρείται ανεκτίμητη πράσινη όαση στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Έτσι, τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων ανασκουμπώθηκαν και μπήκαν για να ξεκινήσουν τα έργα απόμτο περσινό φθινώπορο και τις λειτουργικές παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην αισθητική του αναβάθμιση. Η ανάπλαση, όπως μάθαμε, αφορά τη συντήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση των υποδομών του.
Φυσικά, καθ' όλη τη διάρκεια των έργων, ο Κήπος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος για το κοινό. Σας το βεβαιώνουμε εμείς που το κάναμε. Απλά μερικά του σημεία είναι κλειστά και δικαιολογημένα. Οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους. Οπότε να αναμένεται μια μικρή... ταλαιπωρία καθώς θα διαπιστώσετε ότι ξαφνικά κλείνει ο δρόμος μπροστά σας..
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανακατασκευή όλων των διαδρόμων κίνησης των πεζών με χρήση σταθεροποιημένου χωμάτινου δαπέδου, την επισκευή του παραδοσιακού συστήματος ύδρευσης, τη συντήρηση και ανακατασκευή όλων των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων των παρτεριών, όπως και των φυλακίων εισόδου με αλλαγή της σκεπής τους.
Επιπρόσθετα, αναμένονται τα έργα συντήρησης και συμπλήρωσης του αστικού εξοπλισμού του Κήπου (παγκάκια, παραδοσιακές καρέκλες και κάδοι), η νέα μεταλλική περίφραξη στη ζωολογική συλλογή, νέα δάπεδα ασφαλείας στην παιδική χαρά, καθώς και καινούργιο σύστημα σήμανσης με τη χρήση πινακίδων και χαρτών, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποια τοποθεσία βρίσκεται. Ναι, πραγματικά, κάτι καλό γίνεται στον Εθνικό Κήπο
Σχόλια (0)