Να γράφεις για τον Εθνικό Κήπο και να το παρουσιάζεις μέσα σ’ αυτόν… Υπέροχο, αλήθεια!
Τις φωτογραφίες της σημερινής ανάρτησης, τις πήραμε από στο Facebook του Ilias Provopoulos, έναν συνάδελφο που εκτιμούμε ιδιαίτερα για το καλό γράψιμο του και για την ευαισθησία του στην επιλογή θεμάτων... Από αριστερά: Βάσιας Τσοκόπουλος, Νίκος Βατόπουλος, Ελένη Στρούλια, Σταύρος Πετσόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Δήμου και Γιάννης Ξανθούλης.
Γραφεί ο καλός συνάδελφος: Δεν μπορούσε να ήταν άλλη εκδήλωση με την οποία θα ξεκινούσα τον χειμερινό διάλογό μου με την πόλη, τους ανθρώπους και τα γεγονότα, η χθεσινή παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Θοδωρή Γκόνη και της Ελένης Στρούλια «Εθνικός Κήπος, Περίπατος μαθητείας – 20 + 1 στάσεις» με νυχτερινές φωτογραφίες του Στράτου Καλαφάτη (Εκδόσεις «Άγρα»).
Η παρουσίαση έγινε στο καφενείο του Εθνικού Κήπου και εκτός από τον εκδότη Σταύρο Πετσόπουλο μίλησαν οι Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος, Βάσιας Τσοκόπουλος, ιστορικός, Ελένη Στρούλια, σκηνογράφος και ενδυματολόγος και ο Θοδωρής Γκόνης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Ελένη Κοκκίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Θανάσης Δήμου ενώ μουσική έπαιξαν και τραγούδησαν οι αδελφοί Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης.
Το βιβλίο στηρίζεται στην εμπνευσμένη παράσταση του Θοδωρή Γκόνη πάνω στην ιστορία του Εθνικού Κήπου και της βασίλισσας Αμαλίας που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δυο συνεχόμενες χρονιές, το 2017 και το 2018. Και όσοι την είδαν, λένε πως ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφη!
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου. Από αριστερά, Νίκος Βατόπουλος, Ελένη Στρούλια, Σταύρος Πετσόπουλος. Για τον πρώτο που ξέρω καλά από την εποχή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω πόσο πολύ αγαπά την Αθήνα και πόσο έχει ασχοληθεί με τα αρχοντικά της και έχει γράψει γι’ αυτά…
Σταύρος Πετσόπουλος, Θοδωρής Γκόνης. Άλλοι δυο άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης που είχαν να προσθέσουν με το λόγο τους στην παρουσίαση του βιβλίου. Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της.
Σχόλια (0)