Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σήμερα, με... κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά....

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

Δημοσιογραφικά

Ξεχάστε πια την τρόικα! Τώρα έχουμε στην πλάτη μας ένα πολύ ωραίο κουαρτέτο!

tanea290715
Εμείς το ξέρουμε και το περιμένουμε ελπίζοντας σε κάτι πολύ πιο πέρα από τους πολιτικούς που κυβερνούν αυτόν τον τόπο… ΤΑ ΝΕΑ της περασμένης Πέμπτης προφανώς θα ένιωσαν πολύ περήφανα δημοσιογραφικά που το ανακάλυψαν και το προβάλλουν στο πρωτοσέλιδο τους… Καλώς μας ήρθες Αύγουστε στη ζωή μας, έστω κι έτσι…

patris300715
Μ’ αρέσουν οι εφημερίδες που βάζουν συναίσθημα και… σεναριογραφία για τον κινηματογράφο στους τίτλους τους… Να, εδώ, ας πούμε, στην ΠΑΤΡΙΔΑ Ηρακλείου, όλη η πορεία της Οικονομίας παρομοιάζεται μ’ αυτής του Τιτανικού. Και ποιος, αλήθεια, δεν έχει δει τη συγκεκριμένη ταινία και δεν γνωρίζει το τραγικό αποτέλεσμα του ναυαγίου;

xrimatistirio310715
Νάτα και τα Εργασιακά! Εμείς, στο άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στο ΡΕΘΕΜΝΟΣ το λέμε ξεκάθαρα. Έχει μπει ως θέμα στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των δανειστών μας. Το επιβεβαιώνει η καθημερινή οικονομική εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο… Και βεβαίως θέλουν να απαλλάξουν από το 8% τα υψηλά εισοδήματα. Πραγματικά δεν κρατούν πια, τα προσχήματα…

ilianthosΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 01/08/2015

Τον άκουσα τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στη συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο κόκκινο», την Τετάρτη 29/07/2015 από τις 12 το μεσημέρι ώς τις δύο, χωρίς διάλειμμα για ειδήσεις… Μια πολύ καλή συνέντευξη που δόθηκε στον διευθυντή του σταθμού, δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και που ειπώθηκαν πολλές αλήθειες…

Δεν μου άλλαξε όμως τίποτα από όσα γνώριζα μέχρι σήμερα… Δεν έφυγα απ’ αυτό πιο αισιόδοξος. Ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ωμός, λέγοντας ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε τελειωμένο. Η διαπραγμάτευση, συνεχίζεται…

Είδαμε μάλιστα το κλιμάκιο των τεχνικών εκπροσώπων, αυτό που παλιά λέγαμε τρόικα, ύστερα θεσμούς και τώρα κουαρτέτο!... Η όποια αλλαγή αφορά μόνο το πώς θα τους λέμε… Στην ουσία όμως τα πράγματα είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο δύσκολα… Ένα παρόμοια θέμα με τις ονομασίες, θυμάμαι τον καιρό της διακυβέρνησης επί Ανδρέα Παπανδρέου, τη 10ετία του ’80. Ήταν απίστευτος λογοπλάστης ο Ανδρέας. Ο Τσίπρας, μου δίνει την αίσθηση ότι σε πολλά πράγματα τον μιμείται…

Στην πραγματική οικονομία κι ενώ έχουν ήδη ψηφιστεί στη Βουλή δύο προαπαιτούμενα νομοσχέδια (που αμφιβάλω αν τα διάβασαν οι βουλευτές που τα ψήφισαν). Είναι δυνατόν, πρακτικά να διαβάσεις 900 σελίδες Α4 μέσα σε 48 ώρες; Κι ωστόσο κάποιοι βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ το είδαν μόνο από οικολογική άποψη, καθώς χάλασαν τόσο χαρτί για την εκτύπωση του σε 300 αντίγραφα. Θα πρέπει επίσης μα υπενθυμίσουμε ότι τον Αύγουστο αναμένεται ένα τρίτο πακέτο ακόμα πιο σκληρών μέτρων που θα αφορά το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Θα συνεχίσουμε να τα δεχόμαστε όλα αυτά τα σκληρά μέτρα με το κεφάλι σκυφτό, μόνο και μόνο επειδή έχει να κάνει με μια κυβέρνηση για πρώτη φορά Αριστερά; Όχι, εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε… Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν είμαστε «αγκυλωμένοι» με τη μια ή την άλλη πλευρά της εξουσίας. Τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και οι εκπρόσωποι των δανειστών φρόντισαν να το κάνουν σαφέστατο: Ζητούν την εφαρμογή νέων μεταρρυθμίσεων ως απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση από τον ESM.episimansis

Και όπως είπαμε, ο στόχος τους είναι να υπάρξει κι άλλη παρέμβαση στα εργασιακά. Στέλνει δηλαδή ευθέως μήνυμα στην κυβέρνηση, να μη διανοηθεί την αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά ούτε στον μειωμένο κατώτατο μισθό που ισχύει για τους νέους και τέλος να μην ακυρώσει τις ευρωπαϊκές πρακτικές για ομαδικές απολύσεις και απεργίες. Και ο νοών, νοήτω…

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν, πριν από την εκταμίευση της 20ης Αυγούστου ώστε να καλυφθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 3,2 δις. ευρώ; Τίποτα το θετικό, εκτός κι αν η κυβέρνηση καταφέρει τελικά να αποκρούσει τις πιέσεις…

Τα σημεία που, όπως επισημαίνουν οι σχολιαστές με τις εμμονές όσων συμμετέχουν στο κουαρτέτο των δανειστών, αφορούν τα προαπαιτούμενα στις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών, ενώ δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, είναι αυτά που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Μάλιστα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαιώνει την έναρξη τεχνικών συζητήσεων για μια σειρά θεμάτων από τη δημοσιονομικά και συνταξιοδοτικά μέχρι και τις αγορές προϊόντων και τα εργασιακά. Περιμένουμε λοιπόν κι άλλα που δεν υποφέρονται, γιατί ήδη έχουμε πληρώσει πολλά και επιπλέον αντιμετωπίζουμε τη σκληρή κατάσταση και τις επιπτώσεις ενός ανελέητου καύσωνα που διαλύει κάθε ζωντανό οργανισμό που ζει στα όρια μιας οργανωμένης πόλης.

Οι αντοχές και ανοχές μας, τελείωσαν. Και, ειλικρινά, μας είναι αδιάφορο αν τους τεχνικούς διαπραγματευτές των δανειστών τους λένε πια κουαρτέτο και όχι τρόικα. Αδιαφορούμε, όταν ακούμε κάθε τόσο ξενικούς όρους, όπως το πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες που στα ΜΜΕ αρέσκονται να το λένε capitalcontrols, λες και οι παππούδες στα καφενεία, ξέρουν τι σημαίνει αυτό… Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και μάλιστα όσο είναι καιρός.

  • Το κομμάτι αυτό δημοσιεύεται σήμερα στη στήλη μου «Επισημάνσεις», στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ.

Σχόλια (2)

  1. δημητρα

Ευτυχως που εχωμε και σας αδελφε Νικο για σωστη πληροφορηση .Εγω την τηλεοραση προ πολλου την εχω βαλει στην καταψυξη . Βεβαια τα πραγματα βαδιζουν συμφωνα με τον σκοπο του Θεου .Σημερα σηκωσε αερακι ,γιατι και εδώ ψηθήκαμε .Εξω ,μεσα το σπιτι...

Ευτυχως που εχωμε και σας αδελφε Νικο για σωστη πληροφορηση .Εγω την τηλεοραση προ πολλου την εχω βαλει στην καταψυξη . Βεβαια τα πραγματα βαδιζουν συμφωνα με τον σκοπο του Θεου .Σημερα σηκωσε αερακι ,γιατι και εδώ ψηθήκαμε .Εξω ,μεσα το σπιτι μας είναι καστρο,με τοχους 1,30 μ,δεν μας αγγιζει οποιος καιρος .την αγαπη μου στην γλυκια αδελφη Σουλα .

Read More
  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Αγαπημένη μας Δήμητρα… Χαίρομαι που είσαι εδώ, σταθερή αναγνώστρια και μας προσέχεις και μας παρακολουθείς από το όμορφο νησί σου στις Κυκλάδες… Τα καλά σου λόγια με ενθαρρύνουν να συνεχίσω να ασκώ την τέχνη της δημοσιογραφίας προσεγγίζοντας τα...

Αγαπημένη μας Δήμητρα… Χαίρομαι που είσαι εδώ, σταθερή αναγνώστρια και μας προσέχεις και μας παρακολουθείς από το όμορφο νησί σου στις Κυκλάδες… Τα καλά σου λόγια με ενθαρρύνουν να συνεχίσω να ασκώ την τέχνη της δημοσιογραφίας προσεγγίζοντας τα γεγονότα με προσοχή, ευθύνη και αντικειμενικότητα…
Ωστόσο έχεις δίκιο… Όλοι όσοι γνωρίζουν την αλήθεια και διαβάζουν καθημερινά το λόγο του θεού, την Αγία Γραφή, μπορούν να το δουν αυτό… Οι άλλοι, δεν θέλουν, είτε αδιαφορούν και αρέσκονται στη μιζέρια τους, όταν προσπαθείς, από αγάπη, να τους δείξεις τη σωστή οδό…
Κι εδώ, φυσάει λίγο σήμερα… Αλλά η ζέστη είναι μεγάλη και χωρίς αιρκοντίσιον δεν τη βγάζεις στην Αθήνα…

Read More
  Συννημένα
 
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA