Πώς κάνουμε ένα σχόλιο, εδώ...
Σ' αυτές τις δυο φωτογραφίες “δείχνω” τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να στείλετε ένα σχόλιο. Εδώ είναι αυτό που θα βγει στην οθόνη σας μόλις πατήσετε το “Προσθέστε ένα σχόλιο” που βρίσκεται κάτω από κάθε δημοσίευση.
Και εδώ οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να καταφέρετε να κάνετε την εγγραφή. Τα γράφω και μέσα στη φωτογραφία που μπορείτε να μεγαλώσετε πατώντας πάνω της για να τις διαβάσετε καλύτερα, αλλά και μέσα στο κείμενο που ακολουθεί... Δεν είναι τίποτα δύσκολο... Ψυχραιμία χρειάζεται και λίγος χρόνος στην αρχή μέχρι να κατανοήσετε τις κινήσεις...
Έβαλα χτες μια ανάρτηση με... πειραγμένες φωτογραφίες καλλιτεχνικά από φώτοσοπ ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά όμορφο, στοχεύοντας στη... φαντασία σας.
Πήρα αφορμή από τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην ψηφοφορία για το τέλος στα ακίνητα, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και τόνιζα πως ό,τι κι αν κάνουν ας μην μας πειράξουν τουλάχιστον τη... φαντασία. Και ζητούσα να βάλουμε όρια αδιαπραγμάτευτα.
Η Μαρίνα Μαθιουδάκη, μια χωριανή μου που είναι και φίλη στο Facebook, μου τηλεφώνησε το μεσημέρι από το Skype επισημαίνοντάς μου ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ενώ ήθελε να σχολιάσει την ανάρτηση στο Site.
Τελικά δεν τα κατάφερε.
Επειδή και στο παρελθόν μού έχει αναφερθεί από φίλους ότι δυσκολεύονται να κάνουν σχόλιο, θα ξαναπώ συνοπτικά τα βήματα που πρέπει να κάνει όποιος ενδιαφέρεται να σχολιάσει την ανάρτηση.
Το βασικό είναι να θέλετε να έχετε λόγο να το κάνετε... Αν έτσι συμβαίνει προσέξτε κοιτάζοντας το site ότι κάτω από κάθε ανάρτηση υπάρχει με πράσινα γράμματα ένα σηματάκι με δυο συννεφάκια διαλόγου, από αυτά που βάζουν οι σκιτσογράφοι και δίπλα οι λέξεις “Προσθέστε σχόλιο”. Το μηδέν υπονοεί ότι δεν έχει γίνει κανένα. Κάθε άλλος αριθμός υποδηλώνει πως τόσα σχόλια έχουν γίνει.
Οδηγώντας πάνω του τον κένσορα “βγαίνει” ένα “χεράκι” που σημαίνει ότι πατώντας το ποντίκι σας πάνω του ανοίγει μια νέα σελίδα στον υπολογιστή σας. Θα χρειαστεί να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας και το e-mail σας, προαιρετικά την ιστοσελίδα σας και έναν τίτλο για το σχόλιο που υπάρχει ειδικός χώρος για να γράψετε όσο κείμενο θέλετε. Όταν με το καλό τελειώσετε το κείμενο του σχολίου σας, θα χρειαστεί να τσεκάρετε τα δυο τετραγωνάκια που είναι από κάτω και να γράψετε με τους αγγλικούς χαρακτήρες που σας ζητάει το σύστημα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Όταν το κάνετε κι αυτό, απλά οδηγείστε τον κένσορα πάνω από το “Προσθέστε σχόλιο”. Μη βιαστείτε να... φύγετε, πατώντας πάνω αριστερά στο ΗΟΜΕ αν δεν βεβαιωθείτε ότι το σχόλιο προστέθηκε. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην γράψατε σωστά τους αγγλικούς χαρακτήρες και να ζητήσει (το σύστημα) να επαναλάβετε το τελευταίο βήμα.
Το σχόλιο θα φανεί και κάτω από το δημοσίευμα και στην μπάρα δεξιά στον ειδικό χώρο των σχολίων...
Η νέα τεχνολογία θέλει υπομονή. Ιδιαίτερα για όσους τώρα τη μαθαίνουν. Είναι κρίμα να “χάσουν” ένα καλό κείμενο...
Σχόλια (0)