Όμορφες εικόνες εποχής... Δείτε τα ζουμπούλια ή μανουσάκια, όπως τα λένε στην Κρήτη

manusakia3.310122
Μερικά από τα λουλούδια αυτής της εποχής που μας αρέσουν πολύ, είναι τα μανουσάκια... Για αυτά έχουμε γράψει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, πολλές φορές. Δείτε μια από αυτές, ΕΔΩ. Αρέσουν και στη Στασούλα μας και όποτε έχει χρόνο και μπορεί, ξέρει πού θα πάει για να τα βρει... Η φωτογραφία αυτή είναι της φίλης μας Frideriki Fotinou.



manusakia1.1310122
Τα μανουσάκια πάντα μας άρεσαν και μας αρέσουν. Το "κλικ" γι' αυτό το δημοσίευμα το πήραμε από μια ανάρτηση της Spyridoyla Geraniotaki στην ομάδα "ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ". Για να ευχηθεί «Καλή βδομάδα στην ομάδα μας με υγεία, ομορφιές και αρώματα». Έτσι είναι. Στο διαδίκτυο υπάρχει αλληλεπίδραση...

manusakia2.310122
Δεν λέει σε ποια περιοχή της Κρήτης τα βρήκε, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι στο διαδίκτυο. Έχουν την αίσθηση ότι  αφού ξ΄λερουν εκείνοι, "όλοι ξέρουν". Αλλά δεν ξέρουν. Και μερικοί, όπως εμείς, θα θέλαμε να ξέρουμε, επειδή ως παιδιά, τα ψάχναμε κάποτε... Και γνωρίζαμε πού θα τα βρούμε....

manusakia2018.1
Τις πρώτες τρεις φωτογραφίες τις πήραμε από το διαδίκτυο. Αλλά αυτή και η επόμενη είναι από παλιότερες δημοσιεύσεις εδώ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ, άλλο ένα δημοσιεύουμα που κάναμε για τα μανουσάκια. Είναι από την Άνδρο και η φίλη μας, Δήμητρα, είναι που τα μαζεύει. Αρέσουν και σε εκείνη...

manusakia2018.4

Αχ αυτά τα μανουσάκια! Τελικά τα βρήκε και φέτος η Στασούλα. Αψήφησε τη βροχή και την κακοκαιρία και πήγε εκεί, που ξέρει πως βγαίνουν. Και γέμισε το ανθοδοχείο της. Και γέμισε ο τόπος ευωδιές…

manusakia.stasulas
Έτσι για να αλλάξει λίγο η διάθεση μας καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας πριν τρία χρόνια και εδώ μας ταλανίζει η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που ροκανίζουν το εισόδημα μας... Ναι, ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές. Αλλά το να είμαστε ψύχραιμοι, θα μας βοηθήσει να βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα... Κάτι που το έχουμε πολύ ανάγκη... 

The News

Τα κλειδιά της οικογενειακής ευτυχίας - Πώς Μπορεί να Επιτύχει ο Δεύτερος Γάμος

gamos1
Στον κόσμο αρέσει να γιορτάζει παγκόσμιες μέρες… Και σήμερα θα ακούσετε πολλά γι’ αυτό στον περίγυρο σας… Ίσως μάλιστα ακούσετε και για… επαναστατικές πράξεις, όπου αφήνουν τους άντρες τους σπίτι για να πάνε εκείνες να γλεντήσουν… Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ αν έτσι πετυχαίνει ένας γάμος;

gamos.skopia1966
Εμείς που διαβάζουμε τη Γραφή ξέρουμε ότι ο ρόλος της γυναίκας από τη δημιουργία της ήταν πολύ ψηλά. Ο Θεός την έδωσε στον Αδάμ ως σύντροφο και βοηθό να είναι δίπλα τους, ισάξια. Έβαλε πολύ υψηλά τα στάνταρ. Στη διάρκεια βέβαια της ιστορία της βλέπουμε σε διαφορετική θέση, αλλά δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός…

kala.neaΔιαλέξαμε ένα άρθρο από τη ΣΚΟΠΙΑ σήμερα, όπου η κατάσταση είναι ιδιόμορφη. Οι άνθρωποι παντρεύονται, αλλά όχι για πρώτη φορά. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι; Η απάντηση στο ερώτημα είναι αβίαστα ΝΑΙ!. Διαβάστε το γιατί:

ΧΕΡΜΑΝ: «Η πρώτη μου γυναίκα πέθανε από καρκίνο ύστερα από 34 χρόνια γάμου. Όταν ξαναπαντρεύτηκα, η γυναίκα μου η Λίντα νόμιζε ότι τη σύγκρινα συνέχεια με εκείνη. Σαν να μην έφτανε αυτό, μερικοί παλιοί μου φίλοι μιλούσαν κάθε τόσο για τα προτερήματα της πρώτης μου γυναίκας, κάτι που ενοχλούσε τη Λίντα».

ΛΙΝΤΑ: «Όταν παντρευτήκαμε με τον Χέρμαν, ένιωθα ότι ζούσα στη σκιά της πρώτης του γυναίκας, που ήταν πολύ συμπαθητική, γλυκομίλητη και ευγενική. Μερικές φορές, αναρωτιέμαι αν θα δεθώ ποτέ μαζί του όσο εκείνη».

Ο Χέρμαν και η Λίντα χαίρονται που βρήκαν ο ένας τον άλλον. Η Λίντα, η οποία πήρε διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα, λέει μάλιστα ότι ο Χέρμαν είναι για αυτήν «ο ιππότης με την αστραφτερή πανοπλία». Όπως παραδέχονται, όμως, ο δεύτερος γάμος ίσως έχει δυσκολίες που δεν υπήρχαν στον πρώτο.

Αν είστε ξαναπαντρεμένοι, πώς νιώθετε για το δεύτερο γάμο σας; Η Ταμάρα, η οποία ξαναπαντρεύτηκε τρία χρόνια μετά το διαζύγιό της, λέει: «Την πρώτη φορά που παντρεύεσαι έχεις την ιδιαίτερη αίσθηση ότι ο γάμος σου θα κρατήσει για πάντα. Αλλά στο δεύτερο γάμο μπορεί να μην αισθάνεσαι έτσι γιατί ανά πάσα στιγμή ξέρεις ότι ο πρώτος τερματίστηκε».

Εντούτοις, πολλά αντρόγυνα βρήκαν βαθιά και διαρκή ευτυχία όταν ξαναπαντρεύτηκαν. Ο γάμος τους πέτυχε — και το ίδιο μπορεί να συμβεί με εσάς! Πώς; Εξετάστε τρεις συνηθισμένες δυσκολίες και πώς θα σας βοηθήσουν οι αρχές της Αγίας Γραφής να τις αντιμετωπίσετε.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1: ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ.

«Δεν γίνεται να σβήσω ως διά μαγείας τις αναμνήσεις από τον πρώτο μου γάμο, ιδίως όταν ταξιδεύουμε εκεί όπου πηγαίναμε διακοπές με τον πρώην σύζυγό μου», λέει η Έλεν από τη Νότια Αφρική. «Μερικές φορές, χωρίς να το θέλω συγκρίνω τον τωρινό μου σύζυγο με τον πρώην». Από την άλλη, αν ο σύντροφός σας ήταν ξαναπαντρεμένος, ίσως ενοχλείστε αν μιλάει συνεχώς για τον προηγούμενο γάμο του.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Αποδεχτείτε ότι είναι ουτοπικό να αναμένετε πως εσείς ή ο σύντροφός σας θα ξεχάσετε έτσι απλά τον πρώτο γάμο, ιδιαίτερα αν κράτησε αρκετά χρόνια. Μάλιστα, μερικοί παραδέχονται ότι έχουν αποκαλέσει κατά λάθος το σύντροφό τους με το όνομα του πρώην συζύγου τους! Πώς θα χειριστείτε μια τέτοια κατάσταση ή παρόμοιες; «Να δείχνετε κατανόηση για τους άλλους», συμβουλεύει η Γραφή.—1 Πέτρου 3:8.

Μην απαγορεύετε ζηλόφθονα κάθε αναφορά στον πρώτο γάμο. Αν ο σύντροφός σας νιώσει την ανάγκη να μιλήσει για τη ζωή με τον πρώτο σύζυγο, ακούστε τον με συμπόνια και σπλαχνικότητα. Επίσης, μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι γίνεστε αντικείμενο σύγκρισης. «Η δεύτερη γυναίκα μου, η Κέιτλιν, δεν θεώρησε ποτέ ταμπού το να συζητάμε για την πρώτη που είχε πεθάνει», λέει ο Ίαν ο οποίος ξαναπαντρεύτηκε πριν από δέκα χρόνια. «Απεναντίας, το έβλεπε ως ευκαιρία να μάθει τι με έκανε αυτό που είμαι σήμερα». Μάλιστα, ίσως διαπιστώσετε ότι χάρη σε τέτοιες συζητήσεις θα γίνετε στενότεροι φίλοι με τον καινούριο σας σύντροφο.

Να επικεντρώνεστε στις ξεχωριστές και θετικές ιδιότητες του τωρινού σας συντρόφου. Βέβαια, ο σύντροφός σας μπορεί να μη διαθέτει ορισμένες ιδιότητες ή ικανότητες που είχε ο προηγούμενος, αλλά πιθανότατα υπερέχει σε άλλους τομείς. Επομένως, να ενισχύετε το θεμέλιο του τωρινού σας γάμου, “όχι σε σύγκριση με το άλλο άτομο”, αλλά κάνοντας σκέψεις γύρω από το τι σας αρέσει στο σύντροφό σας και εκτιμώντας αυτά τα χαρακτηριστικά. (Γαλάτες 6:4) Ο Έντμοντ, ο οποίος έχει παντρευτεί δύο φορές, εκφράζεται ως εξής: «Όπως δεν είναι ίδιες δύο φιλίες, έτσι δεν είναι ίδιοι και δύο γάμοι».

Πώς θα εξισορροπήσετε τις τρυφερές αναμνήσεις από τον πρώτο σας γάμο με την καινούρια σας ζωή; «Κάποτε εξήγησα στη γυναίκα μου ότι ο πρώτος μου γάμος ήταν σαν ένα ωραίο βιβλίο που είχα γράψει με την πρώτη μου γυναίκα», λέει ο Τζάρεντ. «Πότε πότε, μπορεί να το ανοίγω, να το διαβάζω και να αναπολώ τις καλές μας στιγμές. Αλλά δεν ζω σε αυτό το βιβλίο. Απεναντίας, η γυναίκα μου και εγώ γράφουμε το δικό μας βιβλίο, και τώρα ζω εδώ, ευτυχισμένος».

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: Ρωτήστε το σύντροφό σας αν νιώθει ποτέ άβολα όταν γίνεται νύξη για τον πρώτο γάμο. Εντοπίστε πότε είναι καλύτερα να μη μιλάτε για αυτό το ζήτημα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ 2: ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΑΣ ΣΥΖΥΓΟ.

«Για καιρό μετά το γάμο μας, η γυναίκα μου θεωρούσε ότι αρκετοί φίλοι μου την είχαν βάλει στο μικροσκόπιο», λέει ο Χαβιέ που ξαναπαντρεύτηκε έξι χρόνια μετά το διαζύγιό του. Ο Λίο αντιμετώπισε μια διαφορετική κατάσταση, όπως αφηγείται: «Μπροστά στα μάτια μου, μερικοί έλεγαν στη γυναίκα μου πόσο αγαπούσαν τον πρώην της σύζυγο και πόσο τους έλειπε!»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Προσπαθήστε να μπείτε στη θέση των φίλων σας. «Νομίζω ότι μερικές φορές οι παλιοί φίλοι νιώθουν μεγάλη στενοχώρια και αμηχανία όταν βρίσκονται μόνο με το ένα μέλος του αντρογύνου που ήξεραν», λέει ο Ίαν ο οποίος αναφέρθηκε προηγουμένως. Γι’ αυτό, “να είστε λογικοί, δείχνοντας κάθε πραότητα προς όλους”. (Τίτο 3:2) Δώστε στους φίλους και στους συγγενείς χρόνο για προσαρμογή. Όπως άλλαξε ο γάμος σας, έτσι μπορεί να αλλάξουν και οι φιλίες σας. Ο Χαβιέ, τα λόγια του οποίου αναφέρθηκαν παραπάνω, λέει ότι με τον καιρό αναθέρμαναν με τη γυναίκα του παλιές φιλίες. «Αλλά προσπαθούμε να κάνουμε και νέους φίλους ως αντρόγυνο», προσθέτει, «κάτι που επίσης μας βοηθάει».

Να λαβαίνετε υπόψη τα αισθήματα του συντρόφου σας όταν κάνετε παρέα με παλιούς φίλους. Για παράδειγμα, αν γίνει λόγος για τον πρώτο σας γάμο, χρησιμοποιήστε διακριτικότητα και καλή κρίση ώστε να μη νιώσει ο τωρινός σας σύντροφος στο περιθώριο. «Αν κάποιος λέει λόγια χωρίς να σκέφτεται», αναφέρει μια Βιβλική παροιμία, «τότε αυτά τα λόγια μπορούν να πληγώσουν σαν σπαθί. Αλλά ο σοφός προσέχει τι λέει. Τα λόγια του μπορούν να γιατρέψουν αυτές τις πληγές».—Παροιμίες 12:18, «Αγία Γραφή—Ευανάγνωστη Μετάφραση» (Holy Bible—Easy-to-Read Version).

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: Να είστε έτοιμοι για ενδεχόμενες κοινωνικές εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αμηχανία σε εσάς ή στο σύντροφό σας. Να συζητάτε εκ των προτέρων ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε ερωτήσεις και σχόλια φίλων σας σχετικά με τον πρώτο γάμο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ 3: ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΣ.

«Έτρεμα στην ιδέα ότι μπορεί να με πρόδιδαν ξανά», λέει ο Άντριου τον οποίο εγκατέλειψε η πρώτη του γυναίκα. Αργότερα, παντρεύτηκε την τωρινή του γυναίκα, τη Ράιλι. «Πολλές φορές αναρωτιόμουν αν θα ήμουν ποτέ τόσο καλός όσο ο πρώτος της άντρας. Μάλιστα, ανησυχούσα μήπως αποφάσιζε ότι δεν ήμουν όσο καλός θα έπρεπε και με άφηνε για κάποιον άλλον».

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Εκφράστε ανοιχτά τις ανησυχίες σας στο σύντροφό σας. «Τα σχέδια ανατρέπονται όπου δεν υπάρχει εμπιστευτική συζήτηση», λέει η Γραφή. (Παροιμίες 15:22) Αυτού του είδους η συζήτηση βοήθησε τελικά τον Άντριου και τη Ράιλι να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον. «Είπα στη Ράιλι ότι δεν θα έβλεπα ποτέ το διαζύγιο ως διέξοδο από τα προβλήματα», αναφέρει ο Άντριου, «και εκείνη με διαβεβαίωσε για το ίδιο. Σιγά - σιγά, κατάφερα να την εμπιστεύομαι απόλυτα».

Αν ο τωρινός σας σύντροφος προδόθηκε σε προηγούμενο γάμο, προσπαθήστε συνειδητά να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του. Λόγου χάρη, ο Μισέλ και η Σαμπίν, των οποίων οι πρώτοι γάμοι κατέληξαν σε διαζύγιο, συμφώνησαν να αναφέρουν ο ένας στον άλλον τυχόν επαφές με τους πρώην συζύγους τους. «Με αυτή τη δέσμευση νιώθαμε ασφαλείς και σίγουροι», λέει η Σαμπίν.—Εφεσίους 4:25.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: Θέστε όρια στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία με το αντίθετο φύλο, είτε αυτή γίνεται αυτοπροσώπως, είτε στο τηλέφωνο είτε στο Διαδίκτυο.

Πολλοί δεύτεροι γάμοι έχουν επιτύχει. Το ίδιο μπορεί και ο δικός σας. Εξάλλου, σε σύγκριση με την πρώτη φορά που παντρευτήκατε, πιθανότατα τώρα ξέρετε τον εαυτό σας καλύτερα. «Βρήκα αφάνταστη παρηγοριά στο γάμο μου με τη Ράιλι», λέει ο Άντριου που αναφέρθηκε παραπάνω. «Έπειτα από 13 χρόνια γάμου, έχουμε πολύ στενή σχέση — και δεν θέλουμε να τη χάσουμε με τίποτα».

[Υποσημειώσεις]

Τα ονόματα έχουν αλλαχτεί.

Φυσικά, ο θάνατος ενός συντρόφου τερματίζει το γάμο πολύ διαφορετικά από το διαζύγιο. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να βοηθήσει όποιον βρίσκεται στη μία ή στην άλλη κατάσταση να επιτύχει στο δεύτερο γάμο του.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δυσκολίες της ανατροφής θετών παιδιών, βλέπε τη σειρά άρθρων «Μυστικά Επιτυχίας για τις Θετές Οικογένειες» στο Ξύπνα! του Απριλίου 2012, που είναι έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ . . .

Ποιες ξεχωριστές ιδιότητες του συντρόφου μου εκτιμώ ιδιαίτερα;

▪ Αν γίνει λόγος για τον πρώτο μου γάμο, πώς θα χειριστώ το ζήτημα ώστε να μην αναστατωθεί και θιχτεί ο τωρινός μου σύντροφος;

  • Αναδημοσίευση από τη ΣΚΟΠΙΑ 1/7/2013

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA