Μείνετε στον μεγάλο δρόμο της Αγιότητας που οδηγεί στη Βασιλεία του Θεού…
Πολύ όμορφη η πρώτη ομιλία του επισκόπου περιοχής στην εκκλησία μας, Ιορδάνη Σκερλετίδη, όπου πραγματοποιεί την έβδομη επίσκεψη του κοντά μας. Θα προσπαθήσουμε στο κομμάτι που ακολουθεί να δώσουμε μερικές σημειώσεις από αυτή την ομιλία επειδή αποτελεί πολύ καλή ενθάρρυνση και υπενθύμιση των απαιτήσεων του Ιεχωβά.
Το ξαναλέω, δεν πρόκειται για απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του, αλλά για σημειώσεις που προσπαθήσαμε να κρατήσουμε με επιμέλεια κατά τη διάρκεια της:
Ο Ιεχωβά έχει κάνει ένα δρόμο για μας, τόσο στο παρελθόν, όσο και σήμερα. Ένα δρόμο Αγιότητας για να τον ακολουθούμε. Ας θυμηθούμε λίγο τον αρχαίο μεγάλο δρόμο που πήραν περίπου 200.000 αιχμάλωτοι των Βαβυλωνίων, όταν με την άδεια του Κύρου ξεκίνησαν εθελοντικά να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ για να την ανοικοδομήσουν.
Είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις δρόμους, 800, 1.200 ή 1.600 χιλιομέτρων. Η Γραφή δεν λέει ποιον διάλεξαν, αλλά το βέβαιο είναι ότι γύρισαν ασφαλείς στον τόπο τους. Στον Ησαΐα 35: 8, 9 ίσως μπορούμε με στοχασμό να δούμε έναν μυστικό δρόμο μέσα από τον οποίο τους οδήγησε για να δοκιμάσει την εμπιστοσύνη τους. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι όλοι τους ήταν συνειδητοποιημένοι, δεν ανησυχούσαν. Απολάμβαναν την πνευματική και φυσική προστασία του Ιεχωβά. Ήταν στην οδό της Αγιότητας!
Στην σύγχρονη εκπλήρωση της προφητείας ας σκεφθούμε πού ζούμε. Σε μια πόλη όπου ίσως υπάρχουν κακοποιοί, εγκληματίες, ξεδιάντροπες πόρνες. Και ασφαλώς αν περνούσε από το χέρι μας θα θέλαμε να φύγουμε μακριά.
Και κάποια στιγμή τα καταφέρνουμε με τη βοήθεια του Ιεχωβά και βρισκόμαστε στο νέο μας σπίτι σε μια υπέροχη και μοναδική εξοχή. Αποδίδουμε λατρεία στον Θεό μας, επειδή εκεί μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια και πολύ αγάπη.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο πέρασμα των χρόνων. Στο εδάφιο Ησαΐας 62: 10 βλέπουμε πώς καθαρίστηκε ο δρόμος γι’ αυτό. Ο μεγάλος δρόμος της Αγιότητας διασχίζει τον πνευματικό παράδεισο… Αυτός ο δρόμος ξεκινάει από την ώρα που κάποιος βγαίνει από τη Βαβυλώνα τη μεγάλη, όταν αφιερώνεται κάποιος ή στον Αρμαγεδώννα;
Δείτε τα εδάφια Ησαΐας 35: 4,6, 7α και προσέξτε παρακαλώ τα συμφραζόμενα… Αυτός ο δρόμος της Αγιότητας είναι που μας οδηγεί στο νέο σύστημα πραγμάτων. Αλλά, έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι απαιτήσεις για να ταξιδέψει κανείς σε έναν τέτοιον δρόμο;
Χρειάζονται μερικές προϋποθέσεις. Πρέπει να είμαστε καθαροί από κάθε άποψη: Σωματικά, διανοητικά, ηθικά, σαρκικά. Να συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά μικρές μάχες μέσα στον κόσμο που θα μας επιτρέπουν να μην ενσωματωθούμε, αλλά να διακρατούμε την ακεραιότητα μας. Μόνο έτσι θα ταξιδεύουμε ασφαλείς στη μέση αυτού του σπουδαίου για μας, δρόμου.
Ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, περιέχει αρχές, που μας βοηθούν, αν κάνουμε κάπου λάθος, οι διορθωτικές κινήσεις που μας δείχνει μπορούν να μας ξαναφέρουν στο κέντρο του δρόμου της Αγιότητας για την ασφάλεια μας. Στον κατά γράμμα δρόμο αυτές τις αρχές μπορείς να τις πεις και… σαμαράκια.
Ας δούμε τώρα έξι σημεία που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Πολύ σοβαρά κατά την άποψη της στοργικής οργάνωσης του Θεού στη γη που θέλει και επιδιώκει το καλό μας:
1. Το εδάφιο Παροιμίες 15: 19 μας επισημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε τεμπέληδες από σωματική ή πνευματική άποψη με το να μην επιδιώκουμε επιπρόσθετα προνόμια στην υπηρεσία μας στον Ιεχωβά… Να μη θέλουμε ουσιαστικά ευθύνες μέσα στην εκκλησία.
2. Το εδάφιο 2 Κορινθίους 6:14 μας υποδεικνύει ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να βγαίνουμε ραντεβού με μη ομόπιστο άτομο. Ο καθένα μπορεί να αντιληφθεί το γιατί.
3. Στοργικά η οργάνωση μας λέει πως δεν πρέπει να αναπτύσσουμε θηριώδη χαρακτηριστικά με το να χάνουμε την ψυχραιμία μας και να βάζουμε τις φωνές, μέσα στο σπίτι μας, στην οικογένεια μας.
4. Το Εκκλησιαστής 7:9 μας υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε υπερευαίσθητοι και υπερβολικά εύθικτοι, διότι έτσι απειλείται η ενότητα της εκκλησίας. Ας μάθουμε να δεχόμαστε εύκολα συμβουλές.
5. Το εδάφιο Ιακώβου1: 14,15 μας λέει ότι δεν πρέπει να εντρυφούμε σε ανήθικες φαντασιώσεις. Ότι ενδεχομένως μπορούμε με επιμέλεια να κρύψουμε, δεν σημαίνει ότι δεν το βλέπει ο Ιεχωβά. Και φυσικά δεν θέλει κάτι τέτοιο από εμάς.
6. Υποχρέωση μας είναι να καλλιεργούμε καθημερινά τον καρπό του πνεύματος με προσωπική μελέτη και συμμετοχή στις πνευματικές δραστηριότητες της εκκλησίας. Καθώς και να δίνουμε βάρος στην ποιοτική μαρτυρία.
Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, τόνισε εμφαντικά ο επίσκοπος περιοχής μας Ιορδάνης Σκερλετίδης, για να βρεθούμε στο δρόμο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια μέσω της οδού της Αγιότητας στο νέο σύστημα πραγμάτων…
Όπως ο Ιώβ, όλοι όσοι αγαπούν τον Ιεχωβά θα δοκιμαστούν. Η αφήγηση του Ιώβ μάς δίνει την πεποίθηση ότι μπορούμε να υπομείνουμε. Μας υπενθυμίζει ότι τα προβλήματά μας δεν θα διαρκέσουν για πάντα. «Έχετε ακούσει για την υπομονή του Ιώβ και έχετε δει την έκβαση που έφερε ο Ιεχωβά», αναφέρει το εδάφιο Ιακώβου 5:11. Ο Ιεχωβά αντάμειψε τον Ιώβ, επειδή ήταν τηρητής ακεραιότητας. (Ιώβ 42:10-17) Τι μεγαλειώδης ελπίδα τίθεται μπροστά μας —αιώνια ζωή στον Παράδεισο στη γη! Όπως ο Ιώβ, ας είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να διακρατούμε την ακεραιότητά μας. —Εβραίους 11:6.
Σχόλια (0)