Λίγη λίμνη Κερκίνη ακόμα, αυτή τη φορά, με περισσότερη έμφαση έξω από αυτήν...
Πριν ένα μήνα ξαναγράψαμε για τη λίμνη Κερκίνη. Αλλά οι φωτογραφίες που μας έστειλε η φίλη μας Μαρίνα ήταν πάρα πολλές. Έτσι σίγουρα θα επανέλθουμε κι άλλες φορές πέρα από τη σημερινή. Ας δούμε ΕΔΩ τι λέγαμε σε κείνο το δημοσίευμα που κάναμε στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ...
Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς πατώντας πάνω στο σύνδεσμο που βρίσκεται κάτω από το χρωματισμένο με πράσινο και κεφαλαία γράμματα εδώ, είδαμε πολλούς αργυροπελεκάνους που ζουν εκεί. Σήμερα θα στρέψουμε το ενδιαφέρον μας έξω κυρίως από τη λίμνη. Και θα δούμε τα ίδια πουλιά αυτή τη φορά με φόντο τεράστιες πέτρες.
Τα τελευταία χρόνια η Κερκίνη γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και με την ελεγχόμενη αξιοποίησή της βοηθά και στην ενίσχυση των εισοδημάτων των κατοίκων της περιοχής. Τις φωτογραφίες που βλέπετε τις έχει τραβήξει η φίλη μας Μαρίνα που επισκέφτηκε την περιοχή.
Οι σημαντικότερες απειλές για τη λίμνη, εκτός από τις φερτές ύλες του Στρυμόνα, είναι η ρύπανση του ποταμού, η παράνομη υλοτόμηση, η παράνομη αλιεία, το παράνομο κυνήγι, οι επισκέψεις στις αποικίες των πουλιών που έχουν αρνητικές συνέπειες στην αναπαραγωγή τους και η ανύψωση αναχωμάτων που συντελεί στην ελάττωση των ειδών των ψαριών.
Ο πυρήνας του Πάρκου περιλαμβάνει τη λίμνη Κερκίνη και τον ποταμό Στρυμόνα, από τη λίμνη ώς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εντός του πυρήνα υπάρχουν ζώνες υψηλής προστασίας. Μία ευρεία περιφερειακή ζώνη περικλείει τα βουνά Μπέλλες, τα Κρούσσια όρη και Μαυροβούνι και περιοχές νότια και ανατολικά από τη λίμνη.
Το κλίμα της περιοχής είναι γενικά ηπειρωτικό, με όχι πολύ ζεστό καλοκαίρι και με ψυχρό χειμώνα. Η ύπαρξη της λίμνης μετριάζει κάπως τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Δροσερή είναι η άνοιξη, όπως και το φθινόπωρο, εποχές με ηλιοφάνεια αλλά και με αρκετές βροχές.
Σχόλια (0)