Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" με πολύ κόσμο...

Ήταν η μέρα, χθες, κάπως διαφορετική. Αλλά είχε έναν ήλιο εξαιρετικό και άξιζε τον κόπο να πάμε μια βόλτα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης". Πήγαμε με φίλους. Αν και είχε πολύ κόσμο, εντούτοις καταφέραμε να περπατήσουμε μιάμιση ώρα σε ένα μεγάλο μέρος του και να πάρουμε αυτές τις όμορφες φωτογραφίες.

Αν δεν έχετε πάει ακόμα, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα... Η πρόσβαση είναι εύκολη και θα το βρείτε πανεύκολα ακολουθώντας τις οδηγίες της Google. Εγώ βέβαια το ήξερα και το ξέρω καλά. Χρόνια τώρα πήγαινα και μου αρέσει να πηγαίνω. Είναι ένας τόπος πολύ όμορφος. Μπορείς να χαζέψεις τις πάπιες σ' αυτή την τεχνητή λίμνη...

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", γνωστό και ως Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης", είναι δημόσιο πάρκο μεγάλης έκτασης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας. Βρίσκεται στα όρια του δήμου Ιλίου. Ιδρύθηκε το 1832 από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα που κάναμε πριν χρόνια...

Η τελική ονομασία του πάρκου δόθηκε εξαιτίας των ακτιβιστικών δράσεων που διοργάνωσε και γενικότερα το ενδιαφέρον που έδειξε προς αυτό ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Αντώνης Τρίτσης. Το πάρκο έχει μια ολόκληρη ιστορία. Ξεκινάει από το 1833, τα χρόνια της απελευθέρωσης, όταν πολλά τουρκικά κτήματα στην Αττική πουλήθηκαν και από εύπορους Έλληνες και ξένους γαιοκτήμονες.

Τον Σεπτέμβριο του 1848, το κτήμα Κοντάκη αγοράστηκε από βασιλείς, οι οποίοι πολύ σύντομα προχώρησαν σε νέες αγορές, προκειμένου να το επεκτείνουν. Από το 1848 έως το 1861, η βασιλική Αυλή είχε συνάψει 47 νέες συμφωνίες αγοράς ακινήτων στην περιοχή, δημιουργώντας ένα ενιαίο κτήμα 2.500 στρεμμάτων.

Το 1993 η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου παραχώρησε στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας, έκταση 913 στρεμμάτων με αόριστη διάρκεια. Σκοπός της παραχώρησης ήταν η δημιουργία υπερτοπικού πόλου αναψυχής. Δέκα χρόνια μετά η ΚΕΔ, ανανέωσε την παραχώρηση της έκτασης των 913 στρεμμάτων στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.
Σχόλια (0)