Έχετε σκεφτεί πόσα πραγματικά προβλήματα θα λύσει το πολυδιαφημισμένο 5G δίκτυο;
Εδώ και λίγο καιρό "τρέχουν" καμπάνιες για τις τεραστίων διαστάσεων αλλαγές που θα φέρει το 5G. Λόγια έχουν ακουστεί ακόμα και για 6G. Σχεδόν κάθε καινούριο τεχνολογικό επίτευγμα αποθεώνεται από τις εμπορικές εταιρείες που ετοιμάζονται να το εκμεταλλευτούν. Μερικά καλά που ακούστηκαν είναι ότι θα λυθεί το πρόβλημα στις ταχυμεταφορές δεμάτων λόγω καλύτερης και ταχύτερης διαχείρισης δεδομένων, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα καθυστέρησης στις παραδόσεις στους πελάτες. Άλλο ένα καλό λέει, είναι ότι θα βρίσκεται ένας γιατρός στην άλλη άκρη του κόσμου και θα μπορεί να ηγείται και να καθοδηγεί ένα χειρουργείο στην άλλη άκρη του πλανήτη. Θα είναι σαν να βρίσκεται στην αίθουσα του χειρουργείου. Στην θεωρία είναι καλά, αλλά στην πράξη έχουν ήδη αποτύχει. Και μιλώ συγκεκριμένα για το παράδειγμα με τον χειρούργο γιατρό.
Δεν διαφωνώ. Ίσως πρακτικά, να μπορεί να γίνει αυτό, ακόμα και στο άμεσο μέλλον. Αλλά πόσοι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες; Γιατί κάτι που ξεχνάνε επιμελώς να αναφέρουν, είναι ότι μια τέτοια τεράστια τεχνολογική υπηρεσία υγείας θα έχει και ένα ανάλογο κόστος. Θα σου πει ο εκάστοτε γιατρός, για να σε εγχειρήσω με αυτόν τον τρόπο θέλω αυτό το ποσό. Πήγαινε βρες το. Εσύ πεθαίνεις πάνω στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά θα πρέπει να βρεις και αυτό το ποσό. Και τώρα θα μου πεις καλά, πώς το ξέρεις ότι θα γίνει έτσι; Θα σου εξηγήσω. Μια αρθροπλαστική γόνατος για παράδειγμα, δεν είναι τόσο επείγουσα όσο το εμβόλιο για τον κορονοϊο. Το γόνατο περιμένει και μερικούς μήνες χωρίς να διακινδυνεύεις να πεθάνεις, μέχρι να βρεθεί μια προσβάσιμη οικονομικά λύση. Αλλά στο εμβόλιο του κορονοϊου δεν μπορείς να περιμένεις. Ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις να μολυνθείς από τον ιό και αν σε βρει ευάλωτο και σε χτυπήσει στους πνεύμονες σου κόβεται η ανάσα και μετά ξέρουμε τη συνέχεια.
Η ανθρώπινη ανάσα δεν μπορεί να περιμένει για αργότερα. Και όμως, για κάποιες φαρμακοβιομηχανίες μπορεί. Η μάλλον για να λέμε την αλήθεια, πάλι δεν μπορεί να περιμένει η ανάσα, απλά αυτές δεν τις νοιάζει. Τι θέλουμε να πούμε; Οι άνθρωποι στην Ινδία πεθαίνουν λόγο του covid-19 με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Καίνε τους νεκρούς στα κρεματόρια. Στις 29 Απριλίου ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα των τελευταίων 7 ημερών ήταν 357.040 και ο μέσος όρος θανάτων ανά ημέρα 3.059. Ενώ όλα αυτά διαδραματίζονται καθημερινά, διαβάζουμε μια είδηση που μας κάνει να αναρωτιόμαστε που έχουμε φτάσει ως ανθρωπότητα. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ αναφέρει ότι "οι μεγάλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί της Δύσης μάχονται λυσσαλέα προκειμένου να μην "σπάσουν" οι χρυσοφόρες πατέντες των εμβολίων".
Στις ΗΠΑ, οι φαρμακευτικοί κολοσσοί κινητοποίησαν στο ά τρίμηνο περισσότερους από 100 εκπροσώπους ομάδων πίεσης (λόμπι) προκειμένου να επηρεάσουν βουλευτές, γερουσιαστές και μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν, με στόχο να μπλοκαριστεί η πρόταση που έχουν υποβάλει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου οι Ινδία, Νότια Αφρική -πρόταση που υποστηρίζουν περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου- για προσωρινή άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων που θα επιτρέψει τη γρήγορη μαζική παραγωγή γενόσημων". Ο κόσμος πεθαίνει σαν τα ποντίκια και κάποιοι σκέφτονται μόνο το κέρδος. Έχουν πνευματική ιδιοκτησία πάνω στα εμβόλια; Άρα κατ' επέκταση, έχουν και πνευματική ιδιοκτησία πάνω στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων;
Έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν αν θα ζήσει κάποιος ή όχι; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν ότι όποιος δεν έχει λεφτά για εμβόλιο, απλά δυστυχώς πρέπει να πεθάνει; Πιστεύεις ακόμα, ότι το πρόβλημα σε όλα αυτά τα θέματα θα το λύσει το 5G; Αλλά τι να περιμένεις από ένα κόσμο που είναι βουτηγμένος στην απληστία και την φιλαργυρία; Εδώ ο Ιούδας πρόδωσε τον Κύριο του και Κύριο μας Ιησού Χριστό, τον Γιο του Θεού, για 30 αργύρια. Πρόδωσε για 30 αργύρια, Αυτόν που είπε σε κάποια περίπτωση σε έναν άνθρωπο που ήταν 38 χρόνια άρρωστος: "Ἔγειρε ἆρον τὸν κράβαττόν σου καὶ περιπάτει", χωρίς να διανοηθεί κάποια οικονομική απολαβή. Ή αλλιώς στην καθομιλουμένη: «Σήκω! Πάρε το στρώμα σου και περπάτα». Ιωάννης 5:8.
Αυτές τις μέρες ο καθ' ομολογία χριστιανικός -ορθοδοξος και καθολικός- κόσμος γιόρτασε ή θα γιορτάσει το θάνατο και την ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Θα γιορτάσουν την ανάσταση ενός απεσταλμένου από τον Θεό για να πεθάνει για αυτούς. Πέθανε για αυτούς. Βέβαια με την άγνοια που έχουν ίσως να μην ξέρουν την πραγματική σημασία του θανάτου του Ιησού. Αλλά πέθανε για αυτούς, για να τους σώσει. Έδωσε τη ζωή του αφιλοκερδώς... Και αυτοί δεν μπορούν να δώσουν μια συνταγή για ένα εμβόλιο. Τόσο χριστιανοί είναι. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Σχόλια (0)