Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σήμερα, με... κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά....

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

The News

«Συνεχίστε να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Χαρά». Μ’ αυτές τις σκέψεις πάμε στη Συνέλευση

 sinelelefsi6.151017

Αυτή η φωτογραφία, είναι μια περσινή τη Συνέλευση Περιοχής μας, που φέτος είναι προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή 11/3/2018… Όλα είναι έτοιμα, αν και σήμερα θα βρεθούμε στον τομέα συμμετέχοντας στην εκστρατεία για την Ανάμνηση… Έπεσαν απανωτά, αρκετά πράγματα, αλλά όλα αυτά είναι χαρά για μας… Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, για να έχουμε επιτυχία σε όλους τους τομείς…

sinelefsi2015

kardula.arkudakiΣκεφτείτε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας. Μήπως ήταν όταν παντρευτήκατε ή όταν γεννήθηκε το πρώτο σας παιδί; Ή μήπως ήταν η μέρα που συμβολίσατε την αφιέρωσή σας στον Ιεχωβά με το βάφτισμα; Πιθανώς να θεωρείτε, και εύλογα, ότι αυτή ήταν η πιο σημαντική και χαρούμενη μέρα της ζωής σας. Και πόσο χάρηκαν οι ομόπιστοί σας όταν σας είδαν να αποδεικνύετε δημόσια ότι αγαπάτε τον Θεό με όλη σας την καρδιά, την ψυχή, τη διάνοια και τη δύναμη! —Μάρκ. 12:30.

Πιθανότατα, έχετε γευτεί μεγάλη χαρά στην υπηρεσία του Ιεχωβά από το βάφτισμά σας και έπειτα. Αλλά μερικοί διαγγελείς της Βασιλείας δεν έχουν πια τη χαρά που είχαν κάποτε. Γιατί συνέβη αυτό; Ποιους λόγους έχουμε για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με χαρά;

Γιατί έχουν χάσει μερικοί τη χαρά τους

Το άγγελμα της Βασιλείας —με την υπόσχεση ότι ο Ιεχωβά θα τερματίσει σύντομα το παρόν πονηρό σύστημα και θα φέρει τον νέο κόσμο του— είναι ασφαλώς λόγος για να χαιρόμαστε. Επιπλέον, το εδάφιο Σοφονίας 1:14 μας διαβεβαιώνει: «Η μεγάλη ημέρα του Ιεχωβά πλησιάζει. Πλησιάζει και σπεύδει ολοταχώς». Αν όμως έχει χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο από όσο νομίζαμε, θα μπορούσαμε να χάσουμε τη χαρά που είχαμε κάποτε και να επιβραδύνουμε στην απόδοση ιερής υπηρεσίας στον Θεό. —Παρ. 13:12.

Η ωφέλιμη συναναστροφή με τον λαό του Θεού μάς παρέχει το κίνητρο για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με χαρά. Μάλιστα, ίσως η καλή διαγωγή των υπηρετών του Ιεχωβά ήταν αυτή που μας έλκυσε στην αληθινή λατρεία και μας βοήθησε να αρχίσουμε να υπηρετούμε χαρούμενα τον Θεό. (1 Πέτρ. 2:12) Αλλά τι θα μπορούσε να συμβεί αν ένας συγχριστιανός μας λάβει διαπαιδαγώγηση επειδή δεν ανταποκρίθηκε στους κανόνες του Θεού; Σε τέτοιες περιπτώσεις, μερικοί που ελκύστηκαν στην αλήθεια λόγω της θεοσεβούς διαγωγής του λαού του Ιεχωβά θα μπορούσαν να αποθαρρυνθούν και να χάσουν τη χαρά τους.

Κάτι άλλο που μπορεί να κλέψει τη χαρά μας είναι η εμπορική προπαγάνδα του πονηρού συστήματος πραγμάτων του Σατανά. Ο Διάβολος χρησιμοποιεί τον κόσμο του για να μας κάνει να πιστέψουμε ότι χρειαζόμαστε πράγματα που στην ουσία δεν είναι απαραίτητα. Εμείς, όμως, είναι καλό να θυμόμαστε τα λόγια του Ιησού: «Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί ως δούλος δύο κυρίους· διότι ή θα μισήσει τον έναν και θα αγαπήσει τον άλλον ή θα προσκολληθεί στον έναν και θα καταφρονήσει τον άλλον. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε ως δούλοι τον Θεό και τον Πλούτο». (Ματθ. 6:24) Δεν γίνεται να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με χαρά και ταυτόχρονα να προσπαθούμε να πάρουμε όσο περισσότερα μπορούμε από αυτόν τον κόσμο.

“Χαιρόμαστε σε σχέση με τον Θεό της σωτηρίας μας”

Η υπηρεσία του Ιεχωβά δεν είναι βάρος για εκείνους που τον αγαπούν. (1 Ιωάν. 5:3) Θυμηθείτε ότι ο Ιησούς είπε: «Ελάτε σε εμένα, όλοι εσείς που μοχθείτε και είστε καταφορτωμένοι, και εγώ θα σας αναζωογονήσω. Βάλτε το ζυγό μου πάνω σας και μάθετε από εμένα, διότι είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και θα βρείτε αναζωογόνηση για τις ψυχές σας. Διότι ο ζυγός μου είναι καλός και το φορτίο μου είναι ελαφρύ». (Ματθ. 11:28-30) Ο ζυγός που βάζουμε πάνω μας ως Χριστιανοί μαθητές είναι αναζωογονητικός και μας φέρνει χαρά. Και φυσικά έχουμε αιτία να νιώθουμε μεγάλη χαρά στην υπηρεσία του Ιεχωβά. Ας εξετάσουμε τώρα τρεις σημαντικούς λόγους για τους οποίους μπορούμε να “χαιρόμαστε σε σχέση με τον Θεό της σωτηρίας μας”.—Αββακ. 3:18.

Υπηρετούμε τον Ζωοδότη μας, τον ευτυχισμένο Θεό. (Πράξ. 17:28· 1 Τιμ. 1:11) Αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουμε την ίδια μας την ύπαρξη στον Δημιουργό μας. Συνεπώς, συνεχίζουμε να τον υπηρετούμε με χαρά, όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από το βάφτισμά μας.

Σκεφτείτε τον Έκτορ, ο οποίος υπηρέτησε τον Ιεχωβά ως περιοδεύων επίσκοπος επί 40 χρόνια. Ακμάζει «ακόμη και στον καιρό των γκρίζων μαλλιών». (Ψαλμ. 92:12-14) Η ασθένεια της συζύγου του έχει περιορίσει τη δράση του στην υπηρεσία του Θεού, αλλά δεν έχει μειώσει τη χαρά του. Ο ίδιος λέει: «Παρότι είναι λυπηρό να βλέπω την υγεία της συζύγου μου να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και δυσκολεύομαι να τη φροντίζω, δεν έχω επιτρέψει σε αυτή την κατάσταση να κλέψει τη χαρά μου στην υπηρεσία του αληθινού Θεού. Γνωρίζω ότι οφείλω τη ζωή μου στον Ιεχωβά, ο οποίος δημιούργησε τον άνθρωπο για έναν σκοπό, και αυτός ο λόγος μου αρκεί για να τον αγαπώ βαθιά και να τον υπηρετώ ολόκαρδα. Πασχίζω να παραμένω δραστήριος στο έργο, και προσπαθώ να διατηρώ ολοζώντανη στη διάνοιά μου την ελπίδα της Βασιλείας για να μη χάσω τη χαρά μου».

Ο Ιεχωβά έχει προμηθεύσει τη λυτρωτική θυσία, ώστε να μπορούμε να έχουμε χαρούμενη ζωή. Πράγματι, «ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή». (Ιωάν. 3:16) Ναι, οι αμαρτίες μας μπορούν να συγχωρηθούν και εμείς μπορούμε να έχουμε αιώνια ζωή με βάση την πίστη στη λυτρωτική θυσία του Ιησού, μια στοργική προμήθεια του Θεού. Δεν είναι αυτός εξαίρετος λόγος για να είμαστε ευγνώμονες; Και δεν θα πρέπει η ευγνωμοσύνη μας για το λύτρο να μας υποκινεί να υπηρετούμε χαρούμενα τον Ιεχωβά;

Ο Γεσούς, ένας αδελφός στο Μεξικό, είπε: «Δούλευα σαν σκλάβος, μερικές φορές μέχρι και πέντε συνεχόμενες βάρδιες, παρότι δεν ήμουν υποχρεωμένος. Ήθελα απλώς να βγάζω περισσότερα χρήματα. Μετά έμαθα για τον Ιεχωβά και για το ότι έχει δώσει τον αγαπητό του Γιο για την ανθρωπότητα. Ένιωσα την έντονη επιθυμία να τον υπηρετήσω. Έτσι λοιπόν, αφιέρωσα τη ζωή μου στον Ιεχωβά και, έπειτα από 28 χρόνια εργασίας στην εταιρία, αποφάσισα να παραιτηθώ και να αναλάβω την ολοχρόνια διακονία». Αυτή ήταν η αρχή μιας πολυετούς και χαρούμενης υπηρεσίας στον Ιεχωβά.

Ο καρπός που παράγουμε δεν φέρνει θλίψη αλλά μεγάλη χαρά. Θυμάστε πώς ήταν η ζωή σας προτού γνωρίσετε τον Ιεχωβά; Ο απόστολος Παύλος υπενθύμισε στους Χριστιανούς στη Ρώμη ότι “ήταν δούλοι της αμαρτίας” αλλά είχαν γίνει «δούλοι της δικαιοσύνης». Παρήγαν καρπό στην πορεία της αγιότητας, η οποία θα τους οδηγούσε σε αιώνια ζωή. (Ρωμ. 6:17-22) Και εμείς ακολουθούμε μια πορεία ζωής που είναι άγια, χωρίς τη θλίψη που φέρνει η ανήθικη ή η βίαιη διαγωγή. Πόσο χαιρόμαστε για αυτό!

Σκεφτείτε την περίπτωση του Χάιμε, ενός αθεϊστή και εξελικτιστή που ασχολούνταν με την πυγμαχία. Ο Χάιμε άρχισε να παρακολουθεί τις Χριστιανικές συναθροίσεις και εντυπωσιάστηκε από την αγάπη που έβλεπε εκεί. Για να εγκαταλείψει την προηγούμενη πορεία του, χρειάστηκε να ζητήσει από τον Ιεχωβά βοήθεια προκειμένου να πιστέψει σε Εκείνον. «Σιγά σιγά, ανακάλυπτα την ύπαρξη ενός στοργικού Πατέρα και ελεήμονα Θεού», λέει ο Χάιμε. «Η τήρηση των δίκαιων κανόνων του Ιεχωβά με έχει προστατέψει. Αν δεν είχα αλλάξει ίσως να είχα σκοτωθεί, όπως μερικοί παλιοί μου φίλοι από την πυγμαχία. Τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου είναι αυτά που έχω δαπανήσει στην υπηρεσία του Ιεχωβά».

Μην παραιτείστε!

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να νιώθουμε καθώς αναμένουμε το τέλος αυτού του πονηρού συστήματος πραγμάτων; Να θυμάστε ότι εμείς “σπέρνουμε μεριμνώντας για το πνεύμα” και θα “θερίσουμε αιώνια ζωή”. Συνεπώς, «ας μην παραιτούμαστε από το να κάνουμε το καλό, γιατί αν δεν αποκάμνουμε θα θερίσουμε στην κατάλληλη εποχή». (Γαλ. 6:8, 9) Με τη βοήθεια του Ιεχωβά, είθε να υπομένουμε, να εργαζόμαστε σκληρά για να καλλιεργούμε τις απαραίτητες ιδιότητες ώστε να επιβιώσουμε από «τη μεγάλη θλίψη» και να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με χαρά, ακόμα και στις δοκιμασίες. —Αποκ. 7:9, 13, 14· Ιακ. 1:2-4.

Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η υπομονή μας θα ανταμειφθεί, επειδή ο Θεός γνωρίζει καλά το έργο μας και την αγάπη μας για εκείνον και το όνομά του. Αν συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με χαρά, θα είμαστε σαν τον ψαλμωδό Δαβίδ, ο οποίος είπε: «Έχω θέσει μόνιμα τον Ιεχωβά μπροστά μου. Επειδή αυτός είναι στα δεξιά μου, δεν θα κλονιστώ. Γι’ αυτό, η καρδιά μου χαίρεται και η δόξα μου θέλει να ευφραίνεται. Μάλιστα και η σάρκα μου θα κατοικήσει με ασφάλεια». —Ψαλμ. 16:8, 9.

  • Αναδημοσίευση από τη ΣΚΟΠΙΑ Μελέτης, Φεβρουάριος 2016

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA