Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σήμερα, με... κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά....

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

The News

«Εσείς Συνιστάτε τον Εαυτό σας στους Άλλους;» Ένα ερώτημα για τον εαυτό μας…

sinelefsi. peri.1.2017
Είναι κάτι που θα έχετε παρατηρήσει ότι συμβαίνει έξω στον κόσμο… Ο εγωισμός είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, σ’ αυτόν τον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο. Μερικοί μάλιστα έχουν τόση μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, ώστε νομίζουν ότι αποτελούν το… κέντρο της γης. Κι .όμως η ταπεινοφροσύνη είναι ότι καλύτερο συνίσταται ότι μας ωφελεί…

“Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι!” Σε μια στιγμή θυμού ή απογοήτευσης, μπορεί να πιάσατε τον εαυτό σας να κάνει αυτή τη βαρύγδουπη δήλωση. Αλλά μόλις καταλαγιάσει η κρίση «γενναιότητας», ίσως αρχίζετε να νιώθετε ανησυχία. Γιατί; Επειδή οι περισσότεροι όντως ενδιαφερόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς.

Πράγματι, πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τα αισθήματα των άλλων. Ιδιαίτερα εμείς ως Χριστιανοί, χειροτονημένοι διάκονοι του Ιεχωβά Θεού, πρέπει να δείχνουμε κατάλληλο ενδιαφέρον για το πώς μας θεωρούν οι άλλοι. Όπως και να ’χει, εμείς είμαστε «θεατρικό θέαμα στον κόσμο». (1 Κορινθίους 4:9) Στα εδάφια 2 Κορινθίους 6:3, 4 διαβάζουμε μια ωφέλιμη συμβουλή από τον απόστολο Παύλο: «Με κανέναν τρόπο δεν δίνουμε οποιαδήποτε αιτία για πρόσκομμα, για να μη δοθεί μομφή στη διακονία μας· αλλά με κάθε τρόπο συνιστούμε τους εαυτούς μας ως διακόνους του Θεού».

Τι σημαίνει, όμως, το να συνιστούμε τους εαυτούς μας στους άλλους; Μήπως σημαίνει να αυτοπροωθούμαστε ή να εφιστούμε με ακατάλληλο τρόπο την προσοχή στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας; Όχι. Αυτό που χρειάζεται, ωστόσο, είναι να εφαρμόζουμε τα λόγια του εδαφίου 1 Πέτρου 2:12: «Να διατηρείτε καλή τη διαγωγή σας ανάμεσα στα έθνη, ώστε . . . να δοξάσουν τον Θεό, ως αποτέλεσμα των καλών σας έργων των οποίων είναι αυτόπτες μάρτυρες». Οι Χριστιανοί συνιστούν τους εαυτούς τους αφήνοντας τη διαγωγή τους να μιλάει! Αυτό τελικά φέρνει αίνο, όχι σε εμάς, αλλά στον Θεό. Εντούτοις, το να συνιστούμε τους εαυτούς μας στους άλλους μπορεί να φέρει και προσωπικά οφέλη. Ας εξετάσουμε τρεις τομείς στους οποίους θα μπορούσε να συμβεί αυτό με εσάς.

Ως Υποψήφιος Γαμήλιος Σύντροφος

Για παράδειγμα, εξετάστε το ζήτημα του γάμου. Ο γάμος είναι ένα δώρο από τον Ιεχωβά Θεό, εκείνον «στον οποίο κάθε οικογένεια στον ουρανό και στη γη οφείλει το όνομά της». (Εφεσίους 3:15) Ίσως επιθυμείτε να παντρευτείτε μια μέρα. Αν είναι έτσι, σε τι βαθμό συνιστάτε τον εαυτό σας ως υποψήφιο γαμήλιο σύντροφο; Ναι, ποια φήμη έχετε δημιουργήσει ως άγαμος Χριστιανός άντρας ή γυναίκα;

Σε μερικές χώρες αυτό ενδιαφέρει πολύ τις οικογένειες. Στην Γκάνα, για παράδειγμα, όταν δύο άτομα θέλουν να παντρευτούν, το υποψήφιο ζευγάρι κατά παράδοση ενημερώνει τους γονείς του. Κατόπιν, αυτοί ενημερώνουν την υπόλοιπη οικογένεια. Στη συνέχεια, η οικογένεια του άντρα αρχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για τη φήμη που έχει η κοπέλα στη γειτονιά. Όταν οι γονείς πείθονται ότι η κοπέλα είναι κατάλληλη, πληροφορούν την οικογένειά της ότι ο γιος τους έχει την πρόθεση να παντρευτεί την κόρη τους. Τώρα, η οικογένεια της κοπέλας εξετάζει τη φήμη του άντρα προτού εγκρίνει το γάμο. Γι’ αυτό, ένα ρητό στην Γκάνα λέει: «Ρώτησε εκείνους που πρέπει να ξέρουν προτού παντρευτείς».

Τι θα λεχθεί για τις Δυτικές χώρες, όπου τα άτομα συνήθως είναι ελεύθερα να επιλέξουν μόνα τους το γαμήλιο σύντροφό τους; Ακόμη και εκεί, ο ώριμος Χριστιανός άντρας ή η γυναίκα είναι σοφό να ζητήσει την ειλικρινή γνώμη εκείνων που γνωρίζουν καλά τον υποψήφιο σύντροφό του, όπως είναι οι γονείς ή κάποιοι ώριμοι φίλοι. Σύμφωνα με το βιβλίο «Το Μυστικό της Οικογενειακής Ευτυχίας», η κοπέλα μπορεί να ρωτήσει: «“Τι είδους φήμη έχει αυτός ο άντρας; Ποιοι είναι οι φίλοι του; Εκδηλώνει εγκράτεια; Πώς συμπεριφέρεται στους ηλικιωμένους; Από τι είδους οικογένεια προέρχεται; Πώς φέρεται στην οικογένειά του; Ποια είναι η στάση του απέναντι στα χρήματα; Μήπως κάνει κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών; Μήπως είναι κυκλοθυμικός, ακόμη και βίαιος; Τι εκκλησιαστικές ευθύνες έχει, και πώς τις χειρίζεται; Θα μπορούσα να τον σέβομαι βαθιά;”—Λευιτικό 19:32· Παροιμίες 22:29· 31:23· Εφεσίους 5:3-5, 33· 1 Τιμόθεο 5:8· 6:10· Τίτο 2:6, 7».

Παρόμοια, ο άντρας θα θέλει να μάθει ορισμένα πράγματα για τη Χριστιανή που σκέφτεται να παντρευτεί. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Βοόζ έδειξε τέτοιο ενδιαφέρον για τη Ρουθ, τη γυναίκα που αργότερα παντρεύτηκε. Όταν η Ρουθ ρώτησε: «Πώς βρήκα εγώ εύνοια στα μάτια σου ώστε να μου δοθεί προσοχή, ενώ είμαι αλλοεθνής;» ο Βοόζ είπε: «Μου ανέφεραν επακριβώς όλα όσα έχεις κάνει». (Ρουθ 2:10-12) Ναι, ο Βοόζ, όχι μόνο παρατήρησε προσωπικά ότι η Ρουθ ήταν όσια, αφοσιωμένη και σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, αλλά επίσης άκουσε ευνοϊκά σχόλια από άλλους.

Με όμοιο τρόπο, η διαγωγή σας θα επηρεάσει το κατά πόσον οι άλλοι σας θεωρούν κατάλληλο γαμήλιο σύντροφο. Πώς ακριβώς συνιστάτε εσείς τον εαυτό σας στους άλλους σε αυτόν τον τομέα;

Ως Υπάλληλος

Ο χώρος εργασίας είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο η καλή διαγωγή μπορεί να σας ωφελήσει. Ο επαγγελματικός ανταγωνισμός μπορεί να είναι έντονος. Οι υπάλληλοι που είναι γνωστοί ως άτομα τα οποία δεν υπακούν στους ανωτέρους τους, αργοπορούν κατά συνήθεια και είναι ανέντιμοι, συχνά απολύονται. Οι εταιρίες μπορεί επίσης να απολύουν έμπειρους υπαλλήλους για να περικόψουν έξοδα. Όταν άνεργα άτομα αναζητούν νέα εργασία, ίσως διαπιστώσουν ότι οι εταιρίες ρωτούν τους προηγούμενους εργοδότες για να μάθουν σχετικά με τις επαγγελματικές τους συνήθειες, τη στάση και την πείρα τους. Πολλοί Χριστιανοί συνιστούν με επιτυχία τους εαυτούς τους στους εργοδότες με τη γεμάτη σεβασμό διαγωγή, το σεμνό ντύσιμο, την ευχάριστη συμπεριφορά και τις εξαιρετικές Χριστιανικές ιδιότητές τους.

Η εντιμότητα είναι μια από αυτές τις ιδιότητες—και για πολλούς εργοδότες έχει μέγιστη σημασία. Όπως ο απόστολος Παύλος, θέλουμε να «συμπεριφερόμαστε έντιμα σε όλα». (Εβραίους 13:18) Σε ένα ορυχείο στην Γκάνα, αναφέρθηκαν κάποιες μικροκλοπές. Ο υπεύθυνος του τμήματος επεξεργασίας, που ήταν Μάρτυρας, παρέμεινε στην εργασία του ενώ άλλοι απολύθηκαν. Γιατί; Η διεύθυνση είχε παρατηρήσει την εντιμότητά του στο πέρασμα των ετών. Η σκληρή εργασία και ο σεβασμός του για τους προϊσταμένους ήταν επίσης πολύ γνωστά. Ναι, η ορθή διαγωγή του τού εξασφάλισε την εργασία του!

Ποια είναι μερικά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας Χριστιανός για να συνιστά τον εαυτό του στην αγορά εργασίας; Μάθετε να είστε επιδέξιος σε οποιαδήποτε εργασία σάς αναθέτουν. (Παροιμίες 22:29) Να εργάζεστε με επιμέλεια και ευσυνειδησία. (Παροιμίες 10:4· 13:4) Να συμπεριφέρεστε με σεβασμό στον εργοδότη και στον προϊστάμενό σας. (Εφεσίους 6:5) Η συνέπεια, η εντιμότητα, η αποδοτικότητα και η φιλοπονία είναι ιδιότητες που εκτιμούν οι εργοδότες και οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εργασία ακόμη και όταν οι δουλειές είναι σπάνιες.

Προνόμια στην Εκκλησία

Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, υπάρχει ανάγκη για ώριμους άντρες που θα αναλάβουν την ηγεσία στη Χριστιανική εκκλησία. Για ποιο λόγο; Ο Ησαΐας προφήτευσε: «Κάνε πιο ευρύχωρο τον τόπο της σκηνής σου. Και ας τεντώσουν τα υφάσματα του μεγαλειώδους καταλύματός σου». (Ησαΐας 54:2) Σε εκπλήρωση αυτής της προφητείας, η παγκόσμια εκκλησία του Ιεχωβά συνεχίζει να αυξάνεται.

Αν λοιπόν είστε Χριστιανός άντρας, πώς μπορείτε να συνιστάτε τον εαυτό σας ως κατάλληλο να υπηρετείτε με κάποιο διορισμό; Εξετάστε το παράδειγμα του νεαρού Τιμόθεου. Ο Λουκάς αναφέρει ότι ο Τιμόθεος «είχε καλή φήμη μεταξύ των αδελφών στα Λύστρα και στο Ικόνιο». Ναι, με την καλή του διαγωγή, αυτός ο νεαρός είχε συστήσει τον εαυτό του στους άλλους σε δύο διαφορετικές πόλεις. Γι’ αυτό, ο Παύλος προσκάλεσε τον Τιμόθεο να τον συντροφεύσει στη διακονία τού περιοδεύοντα επισκόπου. —Πράξεις 16:1-4.

Πώς μπορεί κάποιος άντρας σήμερα να «επιδιώκει θέση επισκόπου» με κατάλληλο, θεοσεβή τρόπο; Ασφαλώς όχι κάνοντας εκστρατεία για να διοριστεί, αλλά καλλιεργώντας τις πνευματικές ιδιότητες που είναι αναγκαίες για τέτοιες ευθύνες. (1 Τιμόθεο 3:1-10, 12, 13· Τίτο 1:5-9) Μπορεί επίσης να δείξει ότι «επιθυμεί καλό έργο» έχοντας πλήρη συμμετοχή στο έργο κηρύγματος και μαθήτευσης. (Ματθαίος 24:14· 28:19, 20) Εκείνοι που συνιστούν τους εαυτούς τους ως υπεύθυνους Χριστιανούς άντρες ενδιαφέρονται ειλικρινά για την ευημερία των πνευματικών αδελφών τους. Ακολουθούν τη συμβουλή του αποστόλου Παύλου: «Να δίνετε στους αγίους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να ακολουθείτε την πορεία της φιλοξενίας». (Ρωμαίους 12:13) Κάνοντας τέτοια πράγματα, ένας Χριστιανός άντρας μπορεί πραγματικά να “συνιστά τον εαυτό του ως διάκονο του Θεού”.

Σε Κάθε Περίσταση

Το να συνιστούμε τους εαυτούς μας στους άλλους δεν σημαίνει να προσποιούμαστε ή να γίνουμε «ανθρωπάρεσκοι». (Εφεσίους 6:6) Ουσιαστικά, σημαίνει να συνιστούμε τους εαυτούς μας στον Δημιουργό μας, τον Ιεχωβά Θεό, ακολουθώντας ευσυνείδητα τους νόμους και τις αρχές του. Αν αναπτύσσετε την πνευματικότητά σας και ενισχύετε τη σχέση σας με τον Ιεχωβά Θεό, οι άλλοι θα βλέπουν ότι υπάρχει βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο φέρεστε στην οικογένειά σας, στους συναδέλφους σας και στους συγχριστιανούς σας. Θα διακρίνουν επίσης τη σταθερότητα και την ισορροπία σας, την καλή κρίση σας, την ικανότητά σας να χειρίζεστε ευθύνες και την ταπεινοφροσύνη σας. Έτσι θα κερδίσετε την αγάπη και το σεβασμό τους και, το πιο σπουδαίο, θα κερδίσετε την επιδοκιμασία του Ιεχωβά Θεού επειδή συνιστάτε τον εαυτό σας στους άλλους!

  • Αναδημοσίευση από τη ΣΚΟΠΙΑ 15/4/2000

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA