Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σήμερα, με... κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά....

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

The News

Ποτέ Μην Παύετε να Αυξάνετε την Εκτίμηση Σας για το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή…

ag.grafi.nea1

“Πόσο πολύτιμες είναι οι σκέψεις σου! Θεέ, πόσο μεγάλος είναι ο συνολικός αριθμός τους!”—ΨΑΛΜΟΣ 139:17.
anagnosi.grafis
ti.didaskiΉταν μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Καθώς γίνονταν επισκευές στο ναό του Ιεχωβά στην Ιερουσαλήμ, ο Αρχιερέας Χελκίας βρήκε «το βιβλίο του νόμου του Ιεχωβά που είχε δοθεί με το χέρι του Μωυσή», αναμφίβολα το πρωτότυπο κείμενο το οποίο είχε ολοκληρωθεί πριν από περίπου 800 χρόνια! Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ένιωσε ο θεοφοβούμενος Βασιλιάς Ιωσίας όταν έφεραν μπροστά του εκείνο το βιβλίο; Πράγματι, το θεωρούσε πολύτιμο και έβαλε αμέσως τον Σαφάν το γραμματέα να το διαβάσει μεγαλόφωνα.—2 Χρονικών 34:14-18.

Σήμερα το Λόγο του Θεού μπορούν να τον διαβάσουν, ολόκληρο ή εν μέρει, δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αλλά μήπως αυτό καθιστά τις Γραφές λιγότερο πολύτιμες, λιγότερο σημαντικές; Ασφαλώς όχι! Εξάλλου, περιέχουν τις σκέψεις του ίδιου του Παντοδυνάμου, οι οποίες έχουν καταγραφεί προς όφελός μας. (2 Τιμόθεο 3:16) Ο ψαλμωδός Δαβίδ, εκφράζοντας τα αισθήματά του για το Λόγο του Θεού, έγραψε: «Πόσο πολύτιμες . . . είναι για εμένα οι σκέψεις σου! Θεέ, πόσο μεγάλος είναι ο συνολικός αριθμός τους!»—Ψαλμός 139:17.

Η εκτίμηση του Δαβίδ για τον Ιεχωβά, το Λόγο του και τη διευθέτησή του για αληθινή λατρεία δεν εξασθένησε ποτέ. Η πληθώρα των ωραίων ψαλμών που συνέθεσε ο Δαβίδ εξέφραζαν τα αισθήματά του. Για παράδειγμα, στο εδάφιο Ψαλμός 27:4 έγραψε: «Ένα πράγμα ζήτησα από τον Ιεχωβά. Αυτό θα επιζητώ: Να κατοικώ στον οίκο του Ιεχωβά όλες τις ημέρες της ζωής μου, για να βλέπω την τερπνότητα του Ιεχωβά και να ατενίζω με εκτίμηση το ναό του». Η έκφραση του πρωτότυπου εβραϊκού κειμένου που αποδίδεται «ατενίζω με εκτίμηση» σημαίνει «προσηλώνω το βλέμμα μου παρατεταμένα, περιεργάζομαι προσεκτικά, βλέπω με ευχαρίστηση, ικανοποίηση, θαυμασμό». Σαφώς, ο Δαβίδ ήταν άνθρωπος με πνευματικό βάθος, ο οποίος εκτιμούσε αληθινά τις πνευματικές προμήθειες του Ιεχωβά και απολάμβανε κάθε «μπουκιά» πνευματικής αλήθειας που αποκάλυπτε ο Θεός. Το παράδειγμα εκτίμησης που έθεσε είναι άξιο μίμησης. —Ψαλμός 19:7-11.

Να Εκτιμάτε το Προνόμιο που Έχετε να Γνωρίζετε τη Γραφική Αλήθεια

Η απόκτηση ενόρασης στο Λόγο του Θεού δεν εξαρτάται από τις διανοητικές ικανότητες ούτε από την κοσμική εκπαίδευση, πράγματα τα οποία τείνουν να τρέφουν την υπερηφάνεια. Απεναντίας, εξαρτάται από την παρ’ αξία καλοσύνη του Ιεχωβά, την οποία εκείνος εκδηλώνει προς ταπεινούς ανθρώπους με ειλικρινή καρδιά που έχουν συναίσθηση της πνευματικής τους ανάγκης. (Ματθαίος 5:3· 1 Ιωάννη 5:20) Αναλογιζόμενος το γεγονός ότι τα ονόματα ατελών ανθρώπων θα χαράζονταν στον ουρανό, ο Ιησούς «ένιωσε αγαλλίαση μέσω του αγίου πνεύματος και είπε: “Σε αινώ δημόσια, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, επειδή έχεις κρύψει προσεκτικά αυτά τα πράγματα από σοφούς και διανοουμένους, και τα έχεις αποκαλύψει σε νήπια”». —Λουκάς 10:17-21.

Αφού ο Ιησούς ανέπεμψε εκείνη την εγκάρδια προσευχή, στράφηκε στους μαθητές του και είπε: «Ευτυχισμένα είναι τα μάτια που βλέπουν αυτά που βλέπετε εσείς. Διότι σας λέω: Πολλοί προφήτες και βασιλιάδες θέλησαν να δουν αυτά που βλέπετε εσείς, αλλά δεν τα είδαν, και να ακούσουν αυτά που ακούτε εσείς, αλλά δεν τα άκουσαν». Ναι, ο Ιησούς παρότρυνε τους πιστούς ακολούθους του να μη θεωρούν δεδομένες τις πολύτιμες αλήθειες της Βασιλείας που τους αποκαλύπτονταν. Αυτές οι αλήθειες δεν είχαν αποκαλυφτεί σε παλιότερες γενιές υπηρετών του Θεού, και ασφαλώς δεν φανερώθηκαν σε «σοφούς και διανοουμένους» της εποχής του Ιησού! —Λουκάς 10:23, 24.

Στην εποχή μας, έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να εκτιμούμε τη θεϊκή αλήθεια, διότι ο Ιεχωβά, μέσω του “πιστού και φρόνιμου δούλου”, έχει δώσει στο λαό του πιο βαθιά ενόραση στο Λόγο του. (Ματθαίος 24:45· Δανιήλ 12:10) Αναφορικά με τον καιρό του τέλους, ο προφήτης Δανιήλ έγραψε: «Πολλοί θα περιτρέχουν και η αληθινή γνώση θα γίνει άφθονη». (Δανιήλ 12:4) Δεν συμφωνείτε ότι σήμερα η γνώση του Θεού έχει «γίνει άφθονη» και ότι οι υπηρέτες του Ιεχωβά τρέφονται καλά από πνευματική άποψη;

Τι αντίθεση βλέπουμε ανάμεσα στην πνευματική ευημερία του λαού του Θεού και στη θρησκευτική σύγχυση της Βαβυλώνας της Μεγάλης! Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι που είναι απογοητευμένοι ή αηδιασμένοι από την ψεύτικη θρησκεία στρέφονται στην αληθινή λατρεία. Πρόκειται για προβατοειδή άτομα τα οποία “δεν θέλουν να συμμετάσχουν με [τη Βαβυλώνα τη Μεγάλη] στις αμαρτίες της ούτε να λάβουν από τις πληγές της”. Ο Ιεχωβά και οι υπηρέτες του προσκαλούν όλα αυτά τα άτομα στην αληθινή Χριστιανική εκκλησία. —Αποκάλυψη 18:2-4· 22:17.

Άτομα που Δείχνουν Εκτίμηση Συρρέουν στον Θεό

Ο Ιεχωβά προείπε τα εξής αναφορικά με τον πνευματικό του οίκο λατρείας: «Θα σείσω όλα τα έθνη, και θα έρθουν τα επιθυμητά πράγματα όλων των εθνών· και θα γεμίσω αυτόν τον οίκο με δόξα». (Αγγαίος 2:7) Αυτή η εκπληκτική προφητεία είχε μια εκπλήρωση τον καιρό του Αγγαίου όταν ένα αποκαταστημένο υπόλοιπο του λαού του Θεού ανοικοδόμησε το ναό στην Ιερουσαλήμ. Σήμερα, τα λόγια του Αγγαίου λαβαίνουν περαιτέρω εκπλήρωση σε σχέση με το μεγάλο πνευματικό ναό του Ιεχωβά.

Εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη συρρεύσει στο συμβολικό ναό για να λατρέψουν τον Θεό «με πνεύμα και αλήθεια», και κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες «επιθυμητά πράγματα όλων των εθνών» εξακολουθούν να συρρέουν. (Ιωάννης 4:23, 24) Για παράδειγμα, η παγκόσμια έκθεση για το υπηρεσιακό έτος 2006 (έντεκα χρόνια πριν…) δείχνει ότι βαφτίστηκαν 248.327 άτομα συμβολίζοντας την αφιέρωσή τους στον Ιεχωβά. Αυτό αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 680 καινούρια άτομα κάθε μέρα! Η αγάπη τους για την αλήθεια και η επιθυμία που έχουν να υπηρετούν τον Ιεχωβά ως διαγγελείς της Βασιλείας πιστοποιούν ότι αυτοί όντως ελκύστηκαν από τον Θεό. —Ιωάννης 6:44, 65.

Πολλά από αυτά τα άτομα που έχουν ειλικρινή καρδιά ελκύστηκαν στην αλήθεια επειδή διέκριναν «τη διαφορά ανάμεσα στον δίκαιο και στον πονηρό, ανάμεσα σε αυτόν που υπηρετεί τον Θεό και σε αυτόν που δεν τον έχει υπηρετήσει». (Μαλαχίας 3:18) Πάρτε για παράδειγμα την εμπειρία του Γουέιν και της Βιρτζίνια, ενός αντρογύνου που ανήκε σε κάποια Προτεσταντική εκκλησία αλλά είχε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Αυτοί μισούσαν τον πόλεμο, οπότε προβληματίζονταν και αναστατώνονταν όταν έβλεπαν κληρικούς να ευλογούν στρατιώτες και όπλα. Καθώς γερνούσαν, ένιωθαν ότι οι άλλοι στην εκκλησία τούς αγνοούσαν, παρότι η Βιρτζίνια υπήρξε δασκάλα του κατηχητικού επί αρκετά χρόνια. «Κανείς δεν μας επισκεπτόταν ούτε έδειχνε ενδιαφέρον για την πνευματική μας ευημερία», είπαν οι ίδιοι. «Το μόνο που ήθελε η εκκλησία ήταν τα χρήματά μας. Νιώθαμε σαν χαμένοι». Απογοητεύτηκαν ακόμα περισσότερο όταν η εκκλησία τους υιοθέτησε ανεκτική στάση ως προς την ομοφυλοφιλία.

Στο μεταξύ, η εγγονή και κατόπιν η κόρη του Γουέιν και της Βιρτζίνια έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά. Μολονότι ο Γουέιν και η Βιρτζίνια αναστατώθηκαν στην αρχή, αργότερα άλλαξαν γνώμη και δέχτηκαν να κάνουν Γραφική μελέτη. «Μέσα σε τρεις μόλις μήνες», είπε ο Γουέιν, «μάθαμε περισσότερα για την Αγία Γραφή από όσα είχαμε μάθει τα προηγούμενα 70 χρόνια! Ποτέ δεν είχαμε μάθει ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά, και δεν ξέραμε τίποτα για τη Βασιλεία και τον Παράδεισο στη γη». Έπειτα από λίγο, αυτό το ειλικρινές αντρόγυνο άρχισε να παρακολουθεί τις Χριστιανικές συναθροίσεις και να συμμετέχει στη διακονία. «Θέλουμε να μιλήσουμε σε όλους για την αλήθεια», είπε η Βιρτζίνια. Βαφτίστηκαν το 2005, έχοντας περάσει και οι δύο τα 80 τους χρόνια. «Βρήκαμε ένα αληθινό Χριστιανικό σπιτικό», είπαν.

Να Εκτιμάτε το ότι Είστε “Εξοπλισμένοι για Κάθε Καλό Έργο

Ο Ιεχωβά βοηθάει πάντοτε τους υπηρέτες του να κάνουν το θέλημά του. Ο Νώε, για παράδειγμα, έλαβε σαφείς, συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πώς να κατασκευάσει την κιβωτό —ένα έργο που έπρεπε να γίνει απολύτως σωστό με την πρώτη! Και όντως έγινε. Γιατί; Επειδή ο Νώε «ενήργησε σύμφωνα με όλα όσα τον είχε διατάξει ο Θεός. Ενήργησε έτσι ακριβώς». (Γένεση 6:14-22) Ο Ιεχωβά και σήμερα εξοπλίζει πλήρως τους υπηρέτες του για να κάνουν το θέλημά του. Το κύριο έργο μας είναι βεβαίως να κηρύττουμε τα καλά νέα της εγκαθιδρυμένης Βασιλείας του Θεού και να βοηθάμε τους αξίους να γίνουν μαθητές του Ιησού Χριστού. Και όπως στην περίπτωση του Νώε, η επιτυχία μας εξαρτάται από την υπακοή. Πρέπει να ακολουθούμε υπάκουα την κατεύθυνση που παρέχει ο Ιεχωβά μέσω του Λόγου και της οργάνωσής του. —Ματθαίος 24:14· 28:19, 20.

Προκειμένου να επιτελέσουμε αυτό το έργο, πρέπει να μάθουμε να “χειριζόμαστε ορθά” το βασικό μας εργαλείο, το Λόγο του Θεού, ο οποίος είναι ωφέλιμος «για διδασκαλία, για έλεγχο, για τακτοποίηση ζητημάτων, για διαπαιδαγώγηση στη δικαιοσύνη, ώστε ο άνθρωπος του Θεού να είναι πλήρως ικανός, απόλυτα εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο». (2 Τιμόθεο 2:15· 3:16, 17) Ο Ιεχωβά, όπως έκανε και τον πρώτο αιώνα, μας δίνει πολύτιμη εκπαίδευση μέσω της Χριστιανικής εκκλησίας. Σήμερα, στις 99.770 εκκλησίες που υπάρχουν παγκόσμια, η Σχολή Θεοκρατικής Διακονίας και η Συνάθροιση Υπηρεσίας διεξάγονται κάθε εβδομάδα για να μας βοηθούν στη διακονία. Δείχνετε εσείς την εκτίμησή σας για αυτές τις σημαντικές συναθροίσεις παρακολουθώντας τες τακτικά και εφαρμόζοντας τα πράγματα που μαθαίνετε; —Εβραίους 10:24, 25.

Καταβάλλοντας ιδιαίτερες προσπάθειες στη διακονία, εκατομμύρια μέλη του λαού του Θεού σε όλο τον κόσμο δείχνουν την εκτίμησή τους για την εκπαίδευση που λαβαίνουν. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού έτους 2006, 6.741.444 διαγγελείς της Βασιλείας δαπάνησαν συνολικά 1.333.966.199 ώρες σε όλες τις πτυχές του έργου, πράγμα που περιλάμβανε τη διεξαγωγή 6.286.618 οικιακών Γραφικών μελετών. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενθαρρυντικές λεπτομέρειες που περιέχονται στην παγκόσμια έκθεση. Σας καλούμε να εξετάσετε προσεκτικά την εν λόγω έκθεση και να αντλήσετε ενθάρρυνση από αυτήν, όπως ακριβώς οι αδελφοί μας τον πρώτο αιώνα αναμφίβολα ενθαρρύνονταν πολύ από εκθέσεις σχετικά με την επέκταση του έργου κηρύγματος στην εποχή τους. —Πράξεις 1:15· 2:5-11, 41, 47· 4:4· 6:7.

Η τεράστια κραυγή αίνου που υψώνεται προς τον Θεό κάθε χρόνο αντανακλά τη βαθιά εκτίμηση που έχουν οι υπηρέτες του Ιεχωβά για το προνόμιο του να γνωρίζουν τον Ιεχωβά και να δίνουν μαρτυρία για αυτόν. (Ησαΐας 43:10) Είναι αλήθεια ότι η θυσία αίνου την οποία προσφέρουν οι ηλικιωμένοι, άρρωστοι ή ανήμποροι αδελφοί και αδελφές μας μπορεί να παρομοιαστεί με το δίλεπτο της χήρας. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιεχωβά και ο Γιος του εκτιμούν αληθινά όλους όσους υπηρετούν τον Θεό ολόψυχα, καθώς κάνουν οτιδήποτε μπορούν. —Λουκάς 21:1-4· Γαλάτες 6:4.

Ο Ιεχωβά μέσω της οργάνωσής του, εκτός του ότι μας εκπαιδεύει για τη διακονία, μας εξοπλίζει με άριστα μέσα διδασκαλίας. Τις πρόσφατες δεκαετίες, μεταξύ αυτών ήταν τα βιβλία Η Αλήθεια που Οδηγεί στην Αιώνιο Ζωή, Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα στον Παράδεισο στη Γη, Γνώση που Οδηγεί στην Αιώνια Ζωή και, τώρα, το βιβλίο Τι Διδάσκει Πράγματι η Αγία Γραφή; Εκείνοι που εκτιμούν αληθινά αυτές τις προμήθειες τις αξιοποιούν στη διακονία.

Να Αξιοποιείτε το Βιβλίο Τι Διδάσκει η Γραφή

Το βιβλίο Τι Διδάσκει Πράγματι η Αγία Γραφή; με τα 19 του κεφάλαια, το αναλυτικό του παράρτημα και τη σαφή, απλή του γλώσσα αποδεικνύεται ευλογία στη διακονία. Για παράδειγμα, το κεφάλαιο 12 εξετάζει το θέμα «Να Ζείτε με Τρόπο που Ευαρεστεί τον Θεό». Αυτή η ύλη εξηγεί στο σπουδαστή πώς μπορεί να γίνει φίλος του Θεού, κάτι που πολλοί ίσως ούτε καν έχουν σκεφτεί ή διανοηθεί ότι είναι δυνατόν. (Ιακώβου 2:23) Τι ανταπόκριση βρίσκει αυτό το βοήθημα Γραφικής μελέτης;

Ένας επίσκοπος περιοχής στην Αυστραλία αναφέρει ότι το βιβλίο Τι Διδάσκει η Γραφή ασκεί «άμεση έλξη η οποία βοηθάει να αρχίζουμε γρήγορα συζητήσεις με τους οικοδεσπότες». Ο ίδιος προσθέτει ότι το βιβλίο είναι τόσο εύχρηστο ώστε «έχει δώσει σε πολλούς ευαγγελιζομένους της Βασιλείας ανανεωμένη πεποίθηση και χαρά στη διακονία. Δεν είναι να απορεί κανείς που μερικοί λένε ότι αυτό το βιβλίο είναι πραγματικό χρυσάφι!»

«Πρέπει να σας έστειλε ο Θεός», είπε μια γυναίκα από τη Γουιάνα στο σκαπανέα που πήγε στην πόρτα της. Ο σύντροφός της είχε πρόσφατα εγκαταλείψει εκείνη και τα δύο μικρά παιδιά τους. Ο σκαπανέας άνοιξε το βιβλίο Τι Διδάσκει η Γραφή στο κεφάλαιο 1 και της διάβασε την παράγραφο 11, κάτω από τον υπότιτλο «Πώς Νιώθει ο Θεός για τις Αδικίες που Αντιμετωπίζουμε;» «Τα σημεία αυτά τη συγκίνησαν βαθιά», είπε ο σκαπανέας. «Μάλιστα, χρειάστηκε να σηκωθεί και να πάει στο πίσω μέρος του καταστήματός της για να ξεσπάσει σε κλάματα». Αυτή η γυναίκα δέχτηκε να κάνει τακτική Γραφική μελέτη με μια αδελφή από εκείνη την περιοχή και συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο.

Ο Χοσέ, ο οποίος ζει στην Ισπανία, έχασε τη σύζυγό του σε τροχαίο δυστύχημα. Αναζήτησε παρηγοριά στα ναρκωτικά, και έλαβε επίσης βοήθεια από ειδικούς. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι δεν μπορούσαν να απαντήσουν στο ερώτημα που απασχολούσε περισσότερο τον Χοσέ: «Γιατί επέτρεψε ο Θεός να πεθάνει η γυναίκα μου;» Κάποια μέρα ο Χοσέ γνώρισε τον Φραντσέσκ, ο οποίος εργαζόταν στην ίδια εταιρία. Ο Φραντσέσκ πρότεινε να συζητήσουν το κεφάλαιο 11 του βιβλίου Τι Διδάσκει η Γραφή, με τον τίτλο «Γιατί Επιτρέπει ο Θεός τα Παθήματα;» Η Γραφική εξήγηση και το παράδειγμα με το δάσκαλο και το μαθητή εντυπωσίασαν βαθιά τον Χοσέ. Άρχισε να μελετάει με ενθουσιασμό, παρακολούθησε μια συνέλευση περιοχής και τώρα παρακολουθεί τις συναθροίσεις στην τοπική Αίθουσα Βασιλείας.

Ο Ρόμαν, ένας 40χρονος επιχειρηματίας από την Πολωνία, είχε ανέκαθεν σεβασμό για το Λόγο του Θεού. Επειδή, όμως, ήταν πολύ απασχολημένος με την εργασία του, έκανε περιορισμένη πρόοδο στη Γραφική του μελέτη. Εντούτοις, παρακολούθησε μια συνέλευση περιφερείας και πήρε ένα αντίτυπο του βιβλίου Τι Διδάσκει η Γραφή. Έκτοτε, σημείωσε αξιόλογη βελτίωση. «Με αυτό το βιβλίο», λέει ο ίδιος, «όλες οι βασικές διδασκαλίες της Γραφής φαίνεται πως ενώνονται και σχηματίζουν ολοκληρωμένη εικόνα, σαν τα κομμάτια ενός παζλ». Ο Ρόμαν μελετάει τώρα τη Γραφή τακτικά και κάνει θαυμάσια πρόοδο.

Συνεχίστε να Αυξάνετε σε Εκτίμηση

Όπως εξηγήθηκε στις συναρπαστικές Συνελεύσεις Περιφερείας «Η Απελευθέρωση Πλησιάζει!», οι αληθινοί Χριστιανοί λαχταρούν την «αιώνια απελευθέρωση» την οποία έχει υποσχεθεί ο Θεός και η οποία καταστάθηκε δυνατή μέσω του χυμένου αίματος του Ιησού Χριστού. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξουμε την εγκάρδια εκτίμησή μας για αυτήν την πολύτιμη ελπίδα από το να συνεχίσουμε να καθαριζόμαστε «από νεκρά έργα για να αποδίδουμε ιερή υπηρεσία προς τον ζωντανό Θεό». —Εβραίους 9:12, 14.

Ναι, το γεγονός ότι έξι και πλέον εκατομμύρια διαγγελείς της Βασιλείας υπομένουν πιστά στην υπηρεσία του Θεού αποτελεί στ’ αλήθεια θαύμα, σε μια εποχή κατά την οποία ασκείται άνευ προηγουμένου πίεση να υπηρετεί ο καθένας τον εαυτό του. Αποτελεί επίσης απόδειξη του ότι οι υπηρέτες του Ιεχωβά εκτιμούν βαθιά το προνόμιο που έχουν να υπηρετούν τον Θεό, γνωρίζοντας ότι «ο κόπος [τους] δεν είναι μάταιος σε σχέση με τον Κύριο». Είθε να μην πάψει ποτέ να αυξάνεται αυτή η εκτίμηση!—1 Κορινθίους 15:58· Ψαλμός 110:3.

  • Αναδημοσίευση από τη ΣΚΟΠΙΑ 1/2/2007

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA