Παραδόθηκε για χρήση το «πάρκο τσέπης» της Αθήνας – Καινοτόμο και με μηδενικό κόστος!
Το νέο πάρκο που παραδίδεται στους Αθηναίους πολίτες -μετά το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κυψέλη- βρίσκεται στον Κολωνό, στην συμβολή των οδών Κιλκίς και Αλαμάνας. Αυτά διαβάσαμε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα https://www.newsit.gr/ Παρότι είμαστε δίπλα στο μικρό παρκάκι, δεν πήραμε καθόλου είδηση το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι ίσως το κρύο, η καραντίνα που μας κρατούν μέσα...
Πρόκειται για μια όαση πρασίνου, η οποία εκτός του ότι αναβαθμίζει την εικόνα της γειτονιάς μας, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και για ακόμη έναν λόγο: για τον τρόπο και τα υλικά με τα οποία κατασκευάστηκε. Δάπεδο και πεζοδρόμιο από ειδικό, φιλικό προς το περιβάλλον, σκυρόδεμα, καθιστικά από ανακυκλωμένη ξυλεία, πυκνοφυτεμένα αειθαλή και φυλλοβόλα δέντρα αλλά και υπεδάφιο αρδευτικό σύστημα για το πότισμα των φυτών.
Το παρκάκι μας, φωτίζεται αυτόνομα από φωτοβολταϊκό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας, που περιλαμβάνει και ψηφιακό πίνακα με πληροφορίες για τη θερμοκρασία, την υγρασία κι άλλες περιβαλλοντικές παραμέτρους. Θυμηθείτε ότι έχουμε αναφερθεί μέχρι τώρα στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ...
Το πάρκο στον Κολωνό, όπως και το πάρκο της Κυψέλης, κατασκευάστηκαν με το κόστος που ανέλαβαν επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους. Είναι το πρόγραμμα που έγινε θεσμός για την πόλη και επιτρέπει στους φορείς, τα ιδρύματα και τις επιχειρήσεις να χορηγούν σχέδια και τέτοιας μορφής παρεμβάσεις του δήμου.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του δεύτερου «πάρκου τσέπης» στον Κολωνό, που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή και τη δωρεά του Ομίλου «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας τέτοιων πάρκων και τόνισε τη ιδιαίτερη σημασία της υλοποίησής τους χωρίς κόστος για τους Αθηναίους.
Τα «πάρκα τσέπης» είναι ένας σύγχρονος τρόπος να «επουλωθούν» πληγές που αντιμετωπίζουν πολλές πρωτεύουσες: την έλλειψη δημόσιου - ελεύθερου χώρου. Πόσο μάλλον στην Αθήνα που -εκτός από την έλλειψη αυτή- αντιμετωπίζει ένα πρόσθετο πρόβλημα: την εγκατάλειψη πολλών υφιστάμενων ανοιχτών χώρων. Ήδη στην Αμερική αλλά και την Μ. Βρετανία, τα «πάρκα τσέπης» θεωρούνται εργαλεία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της απομόνωσης που επικρατεί στις πυκνοκατοικημένες πόλεις και, κυρίως, για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σχόλια (0)