Γυμνάζει το μυαλό μας με θετικά πράγματα το σταυρόλεξο… Ας λύσουμε ένα αν μπορούμε
Επειδή δεν είναι εφικτό να το λύσετε μέσα από αυτό το Site(πώς να γράψετε, πού…) σας συστήνουμε αν υπάρχει η δυνατότητα να το τυπώσετε ώστε με αν στυλό ή μολύβι να μπορέσετε να το δουλέψετε με την ησυχία σας…
Αυτά αφορούν τις πλάγιες λέξεις που υπάρχουν στο σταυρόλεξο σας… Σας συνιστούμε να μη βιαστείτε. Σίγουρα οι γνώσεις από τις θεοκρατική εκπαίδευση σας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τις λέξεις…
Κι αυτά είναι που αφορούν τις κάθετες λέξεις… Το θεοκρατικό σταυρόλεξο είναι κάτι πολύ όμορφο, διότι ενώ δείχνει τις γνώσεις που έχετε από τη Γραφή σας βοηθάει συνάμα να τις βελτιώσετε… Δοκιμάστε το παρακαλώ…
Σταυρόλεξο είναι ένα παιχνίδι μυαλού και γνώσης, στο οποίο ο λύτης προσπαθεί να βρει κρυμμένες λέξεις. Αποτελείται συνήθως από έναν ασπρόμαυρο πίνακα που αποτελείται από λευκά και μαύρα τετράγωνα. Στα λευκά τετράγωνα γράφονται γράμματα που σχηματίζουν λέξεις, οι οποίες διασταυρώνονται μεταξύ τους.
Τα μαύρα τετράγωνα οριοθετούν το τέλος ή την αρχή των λέξεων του σταυρολέξου. Στο σταυρόλεξο περιλαμβάνονται επίσης και ορισμοί που περιγράφουν περιφραστικά κάθε λέξη, και οι οποίοι μπορούν είτε να βρίσκονται πάνω στο σταυρόλεξο είτε, συνηθέστερα, τυπωμένοι κάτω από τον πίνακα και αριθμημένοι. Ο αριθμός κάθε ορισμού αναφέρεται στη «συντεταγμένη» της αντίστοιχης λέξης πάνω στον πίνακα.
Δοκιμάστε να λύσετε αυτό το σταυρόλεξο που ο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ βάζει για πρώτη φορά. Να δείτε που θα ωφεληθείτε πολλαπλά…
«Οι άνθρωποι που εκγυμνάζουν τον εγκέφαλο τους με δραστηριότητες όπως είναι τα σταυρόλεξα όταν έχουν φτάσει στη μέση ηλικία έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διατηρήσουν τις διανοητικές ικανότητες τους σε μεταγενέστερα χρόνια από όσο εκείνοι που έχουν νωθρές διάνοιες», λέει η ΔΕ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΣΑΝ σε μια είδηση για μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Πενσυλβανίας.
Η έρευνα, η οποία άρχισε το 1956, βασίστηκε πάνω σε δοκιμές που λαμβάνονταν κάθε εφτά χρόνια από 400 ανθρώπους και πάνω σε πληροφορίες που έδωσαν αυτοί για τα επαγγέλματα τους, τα εισοδήματα, τις δραστηριότητες τους στον ελεύθερο χρόνο τους και τις εμπειρίες ταξιδιού.
«Οι άνθρωποι εκείνοι που δεν είχαν πολύ πνευματικά διεγερτική ζωή έδειχναν μια καταφανή πτώση», είπε ο Γούρνερ Σκέι, καθηγητής της ανθρώπινης ανάπτυξης και ψυχολογίας, ο οποίος θεωρείται σαν αυθεντία πάνω στη γεροντολογία.
Η μελέτη αναγνώρισε το ρόλο των γενετικών και των φυσιολογικών παραγόντων για τον καθορισμό της διανοητικής λειτουργίας ενός ηλικιωμένου ατόμου. Αλλά ανατρέπει την ιδέα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν έλεγχο πάνω στην πτώση των διανοητικών ικανοτήτων τους καθώς γερνούν, λέει ο Σκέι.
Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τους… κάπως μεγαλύτερους αναγνώστες μας, αλλά τον καθένα ξεχωριστά… Μια δοκιμή να λύσετε το σταυρόλεξο είναι βέβαιο ότι θα σας πείσει.
Σχόλια (0)