Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σήμερα, με... κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά....

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

The News

Στην όμορφη Μυτιλήνη για να γνωρίσουμε τον τόπο και τους ανθρώπους της…

kuvarnta1
Η αδελφή, Βασιλική Κουβαρντά μένει στην όμορφη Μυτιλήνη. Εδώ τη βλέπουμε στο έργο δημόσιας μαρτυρίας, με τα σταντ. Όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες αν προσέξουμε, υπάρχουν περιοδικά και φυλλάδια στα Αραβικά και τα Περσικά, γιατί, όπως η ίδια λέει, έχουμε εδώ, πολλούς μετανάστες. «Μάλιστα, σήμερα, ο σύζυγος μου, με έναν άλλον αδελφό, πήγαν για έργο στον καταυλισμό και έδωσαν έντυπα. Επίσης χρησιμοποιούμε και τουρκικά περιοδικά, επειδή καθημερινά έχουμε τουρίστες από απέναντι».

kuvarnta2
Όσο για το έργο, όλοι οι αδελφοί στη Μυτιλήνη είναι ζηλωτές και γίνεται πολύ έργο σε όλο το νησί... Εξάλλου, πάντοτε έλεγαν ότι η Μυτιλήνη είναι ένα φυτώριο. Κι αυτό γιατί έχουν γνωρίσει πολλοί την αλήθεια και τώρα βρίσκονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Με τη βοήθεια του αγίου πνεύματος, αυτοί κήρυξαν τα καλά νέα παντού, δείχνοντας πώς ο θάνατος και η ανάσταση του Ιησού ανοίγουν το δρόμο για να απολαύσει η υπάκουη ανθρωπότητα αιώνιες ευλογίες υπό τη διακυβέρνηση της ουράνιας Βασιλείας του Θεού.

mitilini3
Αυτή είναι η Αίθουσα Βασιλείας και Συνελεύσεων. Την χρησιμοποιούν τρείς εκκλησίες. Είναι έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, σε ύψωμα και όπως μπορεί κανείς να δει και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έχει ωραία θέα. Το βλέμμα σου μπορεί να φτάσει μέχρι το λιμάνι... Οι αδελφοί εκεί δηλώνουν ότι είναι το καμάρι τους, γιατί την έφτιαξαν οι ίδιοι πριν από 15 χρόνια... Υπάρχει ακόμα μια εκκλησία στο χωριό Νέες Κυδωνιές και όμιλοι στην Καλλονή και Πέτρα. Ευλογίες!

kuvarnta4
Έτσι λοιπόν, είναι πολύ φυσικό η Βασιλική να φωτογραφίζεται με καμάρι μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας της… Αλλά ας δούμε μερικά στοιχεία για τη Μυτιλήνη που αντλήσαμε μέσα τη Wikipedia την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. Η Μυτιλήνη είναι πόλη κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Λέσβου. Είναι πρωτεύουσα του νησιού, έδρα του νομού Λέσβου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο με πληθυσμό 27.247 κατοίκους (απογραφή 2001).

mitilini4
Η έκταση της πόλης είναι σχετικά μεγάλη, αλλά δυσανάλογη ως προς τον πληθυσμό της. Ο σχετικά μικρός πληθυσμός ως προς την έκταση της, οφείλεται στο ότι μόνο το νότιο και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης έχουν υποστεί τον οικοδομικό οργασμό των δεκαετιών του 80' και του 90' της πυκνής δόμησης - κατασκευής πολυκατοικιών, άρα και τη συσπείρωση της πλειοψηφίας του πληθυσμού εκεί, δηλαδή στο 35-40% μόνο όλης της έκτασης της πόλης.

mitilini5
Η υπόλοιπη μεγαλύτερη, πιο αραιοκατοικημένη έκταση της Μυτιλήνης αντιπροσωπεύεται σχεδόν ακόμη από χαμηλά, παλαιά κυρίως κτήρια, μεταξύ των οποίων πολλά διατηρητέα νεοκλασικά (αρχοντικά) και κάποια δυτικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής κτίρια, από τα οποία ξεχωρίζουν το όμορφο νεο-μπαρόκ 4όροφο κτήριο της νυν Εγνατίας Τράπεζας στην Πλατεία Σαπφούς στην προκυμαία και πολλά άλλα κτίρια με τη χαρακτηριστική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική τους..

mitilini6
Υπάρχουν επίσης αρκετά αρχοντικά σε όλη την επικράτεια της πόλης, από τα οποία ξεχωρίζουν αυτά της περιοχής Σουράδα στο Ν.Α τμήμα της πόλης στο δρόμο προς αεροδρόμιο, τα οποία χτίστηκαν από Έλληνες στα τέλη του 19ου αι. και αρχές του 20ού αι. από Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό. Κι έτσι τα κτίρια αυτά φέρουν πάνω τους πολλά δυτικοευρωπαϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως μπαρόκ, νεογοτθικά, μπελ επόκ, αναγεννησιακά, νεοκλασικά και πολλές φορές αναμεμιγμένα μεταξύ τους συμπληρώνουν μια όμορφη, παράξενη αρχιτεκτονική εικόνα για την πόλη αλλά και για το νησί.

mitilini7
Κάπως έτσι φαίνεται από ψηλά, πάνω από την αίθουσα Βασιλείας ο τόπος γύρω τους… Κάθε καλοκαίρι, ο Δήμος Μυτιλήνης, οργανώνει κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον τίτλο «Λεσβιακό Καλοκαίρι». Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, πραγματοποιείται και η «Γιορτή του ούζου» στο πλαίσιο της οποίας, οι ντόπιοι παραγωγοί προσφέρουν δωρεάν ούζο. Πλήθος ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και κέντρων διασκέδασης μέσα και έξω από την πόλη, παρέχουν τις απαραίτητες υποδομές για την φιλοξενία και ψυχαγωγία των τουριστών. Στα χωριουδάκια, λίγο έξω από την πόλη, την Αγία Μαρίνα, τους Ταξιάρχες (Καγιάνι), την Βαρειά, την Παναγιούδα, πολλές και καλές ταβέρνες προσφέρουν κάθε είδους εδέσματα και τοπικές σπεσιαλιτέ.
mitilini8

Σχόλια (4)

  1. MARANTIDOY ATHANASIA

NAI EXEI POLOYS PISTOYS ADELFOYS.TO ZEYGOS MAKRH ERGASTIKE POLY STON TOMEA GIA POLA XRONIA.H EKKLHSIA MPALTSIKH H ALIWS NEES KYDONIES EXEI POLY PISTOYS ADELFOYS,ENAS ADELFOS THN APOKALESE GALAAD.EXW GNWRISH THN ADELFI KOMLOY TH GIAGIA ,TI GLYKOS...

NAI EXEI POLOYS PISTOYS ADELFOYS.TO ZEYGOS MAKRH ERGASTIKE POLY STON TOMEA GIA POLA XRONIA.H EKKLHSIA MPALTSIKH H ALIWS NEES KYDONIES EXEI POLY PISTOYS ADELFOYS,ENAS ADELFOS THN APOKALESE GALAAD.EXW GNWRISH THN ADELFI KOMLOY TH GIAGIA ,TI GLYKOS ANTHRWPOS??????TA PAIDIA THS PARADIGMA GIA MIMISH.H ADELFH GAROYFALIA TSAKMAKI.O ADELFOS THS POY EINAI THESALONIKH.TI TAPHNOS ADELFOS??????POSO POLY TOYS AGAPAW.KAI H BASILIKOYLA HKOYBARTA ME TON ANTWNH TON SYZYGO THS,XEROME POY TOYS GNWRISA.THN AGAPH MOY STOYS ADELFOYS STHN MYTILINH.

Read More
  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Ευχαριστούμε πολύ αδελφή, Αθανασία, για τις πολύ όμορφες πληροφορίες που προσθέτεις στο δημοσίευμα… Αν ήταν και με ελληνικούς χαρακτήρες, θα ήταν ακόμα πιο κατανοητό σε όσους το διαβάζουν… Διότι για πολλούς από μας, που είμαστε μιας κάποιας...

Ευχαριστούμε πολύ αδελφή, Αθανασία, για τις πολύ όμορφες πληροφορίες που προσθέτεις στο δημοσίευμα… Αν ήταν και με ελληνικούς χαρακτήρες, θα ήταν ακόμα πιο κατανοητό σε όσους το διαβάζουν… Διότι για πολλούς από μας, που είμαστε μιας κάποιας ηλικίας, είναι πολύ δύσκολο να… ερμηνεύουμε μέσα από τους λατινικούς χαρακτήρες το τι θέλει να πει ο γράφων…
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσα σχολιάζεις δείχνουν ξεκάθαρα τη δουλειά που γίνεται στο νησί και αφορά τη διδασκαλία σχετικά με το Λόγο του Ιεχωβά Θεού, την Αγία Γραφή.
Από τη μεριά μου, προσπαθώ στο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ να βάζω συχνά – πυκνά, εμπειρίες αδελφών σε διάφορους τόπους της Ελλάδας ή του εξωτερικού, γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί ανταλλαγή ενθάρρυνσης…

Read More
  Συννημένα
 
  1. MARANTIDOY ATHANASIA

POLY WRAIA EMPIRIA ,H ZWH KAI TO ERGO TOY ZEYGOYS MAKRH.ZHTISTE APO THN ADERFI TSAKMAKH NA SAS DOSI KAI XEIROGRAFA THN EMPIRIATOYS .THIMAME THN EIXE GRAMENH H ADERFI PHNELOPH.H ADERFH GAROYFALIA THA THN EXEI GIATI THN EIXE STO SPITI THS KAI THN...

POLY WRAIA EMPIRIA ,H ZWH KAI TO ERGO TOY ZEYGOYS MAKRH.ZHTISTE APO THN ADERFI TSAKMAKH NA SAS DOSI KAI XEIROGRAFA THN EMPIRIATOYS .THIMAME THN EIXE GRAMENH H ADERFI PHNELOPH.H ADERFH GAROYFALIA THA THN EXEI GIATI THN EIXE STO SPITI THS KAI THN PERIPOIHTHIKE MEXRI TO THA NATO THS.EGW THIMAME POY MOY EIPE KATI GIA TON SYZYGO.HTAN DASKALOS STHN SAMO.TON EPAPSAN GIATI HTAN MARTYS TOY IEXWBA.STHN MYTILHNH DOYLEYE SE KAPOION ERGODOTH O OPOIOS HTAN SKLHRO WS ANTHRWPOS.OTAN LOIPON PHGENE STO SPITI THS ELEGE.........TO LIMANAKH MOY POYRTHA NA ARAKSO.OTAN THN AGOYGES KI ELEGE ......O DHMHTROS MOY 90 XRONWN GYNEKA ,NOMISES PWS AKOYGES ENA KORITSAKI 18 XRONWN EROTEYMENO.TOSO POLY TON AGAPOYSE??????DEN MPORW ADELFE NA GRA FW ELLHNIKA.PROSPATHISA ALA ....HSWS PWTISO KAPOION POY KSERH NA MOY DIKSI.

Read More
  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Δεν πειράζει, Αθανασία, γράφε όπως θέλεις, αλλά γράφε… Είναι τόσο όμορφα αυτά που μας λες που αξίζει τον κόπο να τα διαβάσουμε, σε όποια μορφή κι αν είναι…
Μακάρι να είχα την επαφή και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που αναφέρεις και να μαζί...

Δεν πειράζει, Αθανασία, γράφε όπως θέλεις, αλλά γράφε… Είναι τόσο όμορφα αυτά που μας λες που αξίζει τον κόπο να τα διαβάσουμε, σε όποια μορφή κι αν είναι…
Μακάρι να είχα την επαφή και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που αναφέρεις και να μαζί του… Αν έχεις τηλέφωνα στείλε μου με e-mail στο nikosth2004@yahoo.gr και θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ. Κι αν υπάρξει ανταπόκριση, να είσαι βέβαιη πως ότι προκύψει θα το δημοσιεύσω στο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ.
Το ίδιο ισχύει και για κάθε αναγνώστη μας που θα ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μας. Μόνο που θα χρειαστούν φωτογραφίες και ένα κάποιο κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή.

Read More
  Συννημένα
 
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA