Από τι προτιμάς να πεθάνεις; Προτιμάς τον πόλεμο ή την επιδημία; Ανθρώπινα διλήμματα
Στην Κίνα βγήκαν στα μπαλκόνια και στα social media και διαμαρτυρήθηκαν για το lockdown. Και οι δρόμοι είναι άδειοι... Στην Ουκρανία οι άμαχοι και στην Ρωσία οι διαφωνούντες με τον πόλεμο, δημοσιογράφοι και λαός, δεν μπορούν να εκφράσουν την αποστροφή τους.
Τετάρτη σήμερα και νομίζω πως τα δύο θέματα που "καίνε" πιο πολύ είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο "πόλεμος" στη Σαγκάη, που αποτελεί την οικονομική καρδιά της Κίνας και ένα από τα βασικά λιμάνια εξαγωγών της χώρας.
Κι εδώ το επόμενο ερώτημα είναι, από τι προτιμάς να πεθάνεις. Προτιμάς τον πόλεμο ή την επιδημία; Προτιμάς να μείνεις ανάπηρος πολέμου ή να κινδυνεύσεις να πεθάνεις από ενδεχόμενη πείνα λόγω έλλειψης προϊόντων; Διλήμματα που, είτε είσαι στην Ουκρανία και στην Κίνα, είτε οπουδήποτε αλλού, σίγουρα θα σε απασχολούν.
Βλέπουμε λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα προσπαθεί να απομονώσει τον ιό και τους ανθρώπους που τον φέρουν, για να γλιτώσει μια τεράστια εξάπλωση που θα μπορούσε να κάνει το σύστημα υγείας της να καταρρεύσει. Στο protagon gr διαβάζουμε ότι "ο μέσος κυλιόμενος όρος νέων διαγνώσεων στην πόλη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων, τη Σαγκάη, είναι μόλις 1.101 άτομα.
Στην Ελλάδα, ο μέσος κυλιόμενος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι 12.000". Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Μήπως ξέρουν κάτι που μας κρύβουν εκεί στην Κίνα; Αν ναι, τι και πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι αυτό; Ποτέ θα φτάσει στην Ευρώπη; Αν όχι, μήπως τότε κάνουμε εμείς μοιραίο λάθος που τα απελευθερώνουμε όλα ενώ έχουμε τόσα κρούσματα καθημερινά και τόσους θανάτους; Ο χρόνος θα δείξει.
Όλοι μας ξέρουμε πως ο ιός είναι εδώ. Αλλά απ' την άλλη πρέπει να ανοίξει και η κοινωνία για να κινείται η οικονομία. Κι εδώ πάλι δίλημμα. Αφήνω να εξαπλωθεί ο ιός και δίνω ανάσα στην οικονομία; Ή το ανάποδο; Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι είναι δύσκολες αποφάσεις. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λέει και ο λαός.
Αλλά από αυτό το βήμα εδώ στο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, αυτό που θέλουμε πάντα να τονίζουμε είναι ότι μεγάλο ρόλο παίζει και θα παίζει η αυτοπροστασία. Άσχετα με τα μέτρα και τις ελευθερίες που δίνει η κυβέρνηση, ο καθένας οφείλει να προστατέψει τον εαυτό του. Μόνο έτσι θα έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι.
Υ. Γ. : Τουλάχιστον στην Κίνα βγήκαν στα μπαλκόνια και στα social media και διαμαρτυρήθηκαν για το lockdown. Στην Ουκρανία οι άμαχοι και στην Ρωσία οι διαφωνούντες με τον πόλεμο, δημοσιογράφοι και λαός, δεν μπορούν να εκφράσουν την αποστροφή τους. Κανένας τους δεν θα ακουστεί και κινδυνεύουν και με φυλάκιση από τη κυβέρνηση της Ρωσίας. Δείτε ΕΔΩ ένα κατατοπιστικό άρθρο.
Σχόλια (0)