Χειμερινό ηλιοστάσιο 2024: Από χθες 21 Δεκεμβρίου αρχίζουν και μεγαλώνουν οι μέρες

iliostasio

Χθες 21 Δεκεμβρίου 2024 ήταν το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο και συγκεκριμένα στις 04:27 π.μ. UTC (06:27 π.μ. ώρα Ελλάδας). Το αστρονομικό φαινόμενο σηματοδοτεί την αλλαγή της εποχής και τη μικρότερη ημέρα του έτους στο βόρειο ημισφαίριο.

agioplastio3
.
Πράγμα που σημαίνει ότι το βράδυ του χειμερινού ηλιοστασίου καταγράφεται η μεγαλύτερη νύχτα του έτους, καθώς από τα επόμενα βράδια, δηλαδή από σήμερα, η νύχτα αρχίζει να μικραίνει ξανά.

agioplastio6
Αυτό γιατί όταν ο Ήλιος περάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό. Αποτέλεσμα είναι η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», μέχρι στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια.

sto.agioplastio4

Δημοσιογραφικά

Η προσοχή μας προσηλωμένη στα παιδιά... Διαβάζουμε τόσα ανησυχητικά, τελευταία

kakopoiisi.pedion
Τα παιδιά είναι αδύναμα και απροστάτευτα και αποτελεί ευθύνη μας να τα προστατεύουμε, όχι να τα εκμεταλλευόμαστε. Είναι εξοφρενικό βέβαια ότι βλέπουμε παιδιά να είναι θυματα σεξουαλικής εκμετάλευσης από τον ίδιο τον πατέρα τους… Από μόνο του το γεγονός δείχνει σε τι εποχές ζούμε…

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 13/05/2017

Η φρίκη έχει αποτυπωθεί σε αριθμούς. Και η φρίκη αφορά αδύναμα πλάσματα, εν προκειμένω παιδιά. Αφορμή γι’ αυτή την επισήμανση αποτελεί η εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης με στόχο την πρόληψη, της ΜΚΟ «Eliza», η οποία παρουσίασε πολύ ανατριχιαστικά στατιστικά στοιχεία, σχετικά με την παιδική κακοποίηση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 1 στους 5 ανήλικους θα βιώσει τουλάχιστον 1 περιστατικό σεξουαλικής βίας, από θώπευση μέχρι βιασμό. Το ποσοστό αυτό προέρχεται από ελλιπή στοιχεία, καθώς πολλά περιστατικά δεν καταγράφονται. Οι εκτιμήσεις θέλουν το νούμερο να ανεβαίνει πολύ παραπάνω. Επιπλέον, τη σημερινή εποχή «ανθίζει» η έκθεση σε πορνογραφικό υλικό μέσω του διαδικτύου και η εξαπάτηση μέσω αυτού, για μετέπειτα εκβιασμό του παιδιού.

Μέχρι την ηλικία των 13 ετών, και τα δύο φύλα κινδυνεύουν το ίδιο. Τα κορίτσια κακοποιούνται περισσότερο στην ηλικιακή ομάδα 12-18, αν και το δεδομένο αυτό προβλέπεται να αλλάξει στην πορεία. Λόγω έντονου στιγματισμού, τα παιδάκια που έχουν αναπτυξιακές ή μαθησιακές δυσκολίες, όπως και τα παιδάκια που προέρχονται από μη αστικές περιοχές, κινδυνεύουν διπλά.

Τα ποσοστά μη αποκάλυψης και μη καταγραφής περιστατικών είναι πάρα πολλά, όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί. Οι λόγοι είναι η ανάγκη επιβίωσης, αν το πρόσωπο έχει καταλυτικό ρόλο στην οικογένεια (πχ. Αν πρόκειται για τον πατέρα), εξαιτίας του φόβου στιγματισμού και, φυσικά, εξαιτίας των ταμπού της ελληνικής κοινωνίας.

Τα παιδιά, μέσω κουκλοθέατρου, θα μπορούν να μάθουν ποιο άγγιγμα θεωρείται ασφαλές και πότε πρέπει να αντισταθούν και να μιλήσουν. Στόχος είναι να εισαχθεί η εκπαίδευση για το «Ασφαλές Άγγιγμα» σε όλα τα νηπιαγωγεία και τις τάξεις Α, Β και Γ των δημοτικών σχολείων της χώρας.episimansis

Τι διαπιστώνουμε εδώ; Ότι μια απαίσια απειλή που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια είναι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Στη Μαλαισία, οι καταγγελίες που αφορούν την κακοποίηση παιδιών τετραπλασιάστηκαν μέσα σε μια περίοδο δέκα ετών. Στη Γερμανία, περίπου 300.000 παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε χρόνο, ενώ για κάποια χώρα της Νότιας Αμερικής, μια μελέτη αναφέρει πως ο συγκλονιστικός αριθμός υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 9.000.000 παιδιά το χρόνο! Το τραγικό είναι ότι η πλειονότητα αυτών των παιδιών κακοποιούνται σεξουαλικά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από ανθρώπους που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Αλλά τα παιδιά θα πρέπει να αποβλέπουν στους γονείς τους για ισχυρή προστασία. Πώς μπορούν οι γονείς να ενεργούν προστατευτικά;

Επειδή η πείρα δείχνει ότι τα παιδιά τα οποία γνωρίζουν λίγα πράγματα για το σεξ είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε άτομα που κακοποιούν παιδιά, ένα κύριο προστατευτικό μέτρο είναι να εκπαιδευτεί το παιδί, ακόμη και όταν είναι μικρό. Η γνώση μπορεί να παράσχει προστασία ‘από τον κακό δρόμο, από τον άνθρωπο που λέει διεστραμμένα πράγματα’. (Παροιμίες 2:10-12)

Τι είδους γνώση; Γνώση των Βιβλικών αρχών, εκείνου που είναι ηθικά σωστό ή λάθος. Επίσης, γνώση του γεγονότος ότι ορισμένοι μεγάλοι κάνουν κακά πράγματα και ότι το νεαρό άτομο δεν πρέπει να υπακούσει όταν κάποιοι του προτείνουν να κάνει ακατάλληλες πράξεις. (Παράβαλε Δανιήλ 1:4, 8· 3:16-18.) Μην περιορίζετε αυτή την εκπαίδευση σε μια και μόνη συζήτηση.

Στα περισσότερα μικρά παιδιά χρειάζεται να επαναλαμβάνεται κάποιο μάθημα για να το θυμούνται καλά. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν λίγο, ο πατέρας θα πρέπει να εκδηλώνει στοργικό σεβασμό για το δικαίωμα που έχει η κόρη του στην ιδιωτική ζωή και η μητέρα να κάνει το ίδιο για το γιο της —ενισχύοντας έτσι την αίσθηση που έχει το παιδί για το τι είναι κατάλληλο. Βέβαια, ένα από τα καλύτερα προστατευτικά μέτρα εναντίον της κακοποίησης είναι η δική σας στενή επίβλεψη ως γονέων.

Πέρα από τον απροκάλυπτο διωγμό, τι είδους παράδειγμα έχουν δώσει στον τομέα της ηθικής οι «Χριστιανικές» χώρες στον υπόλοιπο κόσμο; Τίποτα περισσότερο από πολέμους, Σταυροφορίες και «ιερές» Εξετάσεις. Και ο Α΄ και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισαν μέσα σε «Χριστιανικά» κράτη. Μόνοι μας λοιπόν και με ηθικές αρχές θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να απαλλαγούμε από αυτό το κακό.

  • Αυτό το κείμενο θα δημοσιευτεί αύριο Σάββατο 13/5 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου «Επισημάνσεις».

Σχόλια (2)

  1. Μ.Γ

Πολύ ωραίο και επίκαιρο θέμα και πολλή καλή κάλυψη. Θέμα που δεν αποτελεί πρόκληση ουδετερότητας.

  Συννημένα
 
  1. Ν. Θεοδωράκης

Ναι, τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή μας. Κι αυτή ήταν η αγωνία μας προκειμένου να κάνουμε αυτό το κομμάτι το οποίο δημοσιεύτηκε σε την εβδομαδιάια εφημερίδα της Κρήτης, ΡΕΘΕΜΝΟΣ.
Επιπλέον η Αγία Γραφή μας υπενθυμίζει πώς μπορούμε να μιμούμαστε...

Ναι, τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή μας. Κι αυτή ήταν η αγωνία μας προκειμένου να κάνουμε αυτό το κομμάτι το οποίο δημοσιεύτηκε σε την εβδομαδιάια εφημερίδα της Κρήτης, ΡΕΘΕΜΝΟΣ.
Επιπλέον η Αγία Γραφή μας υπενθυμίζει πώς μπορούμε να μιμούμαστε το παράδειγμα του Ιησού, εφόσον είμαστε και εμείς πλασμένοι κατά την εικόνα και την ομοίωση του Θεού. (Γέν. 1:26) Εντούτοις, έχουμε περιορισμούς. Δεν έχουμε την απόλυτη ελευθερία που έχει ο Ιεχωβά. Ο Λόγος του Θεού εξηγεί ότι η ελευθερία μας έχει όρια και ότι πρέπει να τηρούμε τους περιορισμούς που μας θέτει κατάλληλα ο Ιεχωβά. Και επιπλέον, οι γυναίκες πρέπει να υποτάσσονται στους συζύγους τους και τα παιδιά στους γονείς τους. (Εφεσ. 5:22· 6:1) Πώς επηρεάζουν αυτοί οι περιορισμοί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την ελεύθερη βούλησή μας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να καθορίσει το αιώνιο μέλλον μας.

Read More
  Συννημένα
 
There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA