"Κλείσαμε" το τ. 176, της εφημερίδας "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος". Και τώρα, πιεστήριο!

ilektrikos.176

Αυτό είναι το φύλλο του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ τ. 176, το φύλλο που ολοκληρώσαμε προχθες και έφυγε για πιεστήριο. Μπορείτε να το δείτε όπως είναι τυπωμένο ΕΔΩ. Σταθερός, όπως πάντα στην παρουσία του! Σταθεροί και οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη έκδοσης του, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, τη Διοίκηση του. Την Παρασκευή 27/12/2024 πήρα ύλη για το νέο τεύχος. Και την Τετάρτη το μεσημέρα κατά τη μία, πήγαμε στο τυπογραφείο κάναμε τις τελευταίες "πινελλιές" και την "κλείσαμε".

anagrafi.040324

Εδώ, σ' αυτό το τυπογραφείο, την ΑΝΑΓΡΑΦΗ, στο Περιστέρι, γίνεται η τεχνική επεξεργασία του "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου". Η Ανδρομάχη ή Μάχη είναι η κοπέλα που συνεργαζόμαστε. Την ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, όπως και τους ανθρώπους του τυπογραφείου, Σάκη και Δημήτρη.

ilektrikos.171Η έκδοση μιας εφημερίδας είναι ένας κύκλος. Μόλις ολοκληρωθεί ένα τεύχος και αφού περάσει λίγος καιρός και το χαρούν οι ανθρωποι του, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το επόμενο. Έτσι λοιπόν  την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024 κατέβηκα στον Πειραιά για να παραλάβω το υλικό για το νέο τεύχος 176.  Και παρότι ήταν μια περίοδος γιορτών με πολλές ενδιάμεσες αργίες, όλα πήγαν καλά και χθες το μεσιμέρι, ώρα 13:00 πήγαμε εκεί και την "κλείσαμε" δίνοντας τις τελευταίες πινελιές ώστε να φύγει για το πιεστήριο... 

Χαίρομαι κάθε φορά που συμβαίνει να  ολοκληρώνουμε αυτή τη διαδικασία, επειδή είναι απόλυτα σταθεροί και κάνουμε πραγματική δουλειά, όταν βρισκόμαστε από κοντά... Όλα τριγύρω αλλάζουμε κι όλα τα ίδια μένουν, λέει ένας ποιητής. Ο χρόνος φεύγει σαν αέρας. Είναι μια όμορφη διαδικασία που γίνεται, κάθε δίμηνο. Διότι κάθε πράγμα που αξίζει, έχει τη δουλειά του. Τίποτα και πουθενά, κάτι, δε γίνεται "μαγικά" κι από μόνο του.

Το συναίσθημα; Χαρά για κάτι όμορφο που δημιουργούμε τακτικά με συνέπεια και συνέχεια. Μια όμορφη διαδικασία που επαναλαμβάνεται σταθερά, χρόνια τώρα. Και δεν ξέρω το γιατί (ή μάλλον ξέρω...) αλλά μ' αρέσει πολύ όλη αυτή η διαδικασία. Κι αυτό, το κάνουν οι άνθρωποι του να φαίνεται έτσι. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος Θύμιος Ρουσιάς! Νιώθω την αγάπη τους, τη ζεστασιά, την καλή συνεργασία τους που αποτυπώνεται και στην ποιότητα της δουλειάς μας.

Και κάπως έτσι η ιστορία μας με το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, σύνεχίζεται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που θεωρώ μεγάλο προνόμιο μου να συνεχίζω μαζί τους αυτό που ξεκίνησε εδώ και 30 χρόνια, από τη γέννηση της εφημερίδας με τους συνταξιούχους του ΗΣΑΠ. Ανθρώπους ξεχωριστούς, με ήθος και συνείδηση που σπάνια βρίσκεις στον κόσμο, στο συνάφι εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά. 

Αν και έχω αλλάξει δύο ανθρώπους, στις θέσεις ευθύνης του προέδρου στο Σωματείο, τον Μανώλη Φωτόπουλο στο ξεκίνημα και για 15 χρόνια και τον Θύμιο Ρουσιά τα τελευταία 12 χρόνια, ποτέ δεν είχα πρόβλημα από κανέναν τους. Τον Θύμιο τον ήξερα και συνεργάστηκα μαζί του, άλλα δέκα χρόνια πριν, καθώς ήταν ο Γραμματέας του Σωματείου, επί εποχής Φωτόπουλου.

Εξαιρετικοί άνθρωποι! Είναι από αυτούς που λύνουν, αντί να δημιουργούν προβλήματα, που χαίρονται μ' αυτό που κάνουν και δεν μιζεριάζουν από λάθη που μπορεί να συμβούν. Και επιπλέον, εκτιμούν πολύ τη δουλειά που τους προσφέρω, όλα αυτά τα χρόνια.

Κι όταν λέω «φτιάχνω» την εφημερίδα που βλέπετε, εννοώ ότι τη σχεδιάζω και την υλοποιώ ως έκδοση. Δίνω δηλαδή μορφή στα άψυχα κείμενα. Στην έκδοση που μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, και που είναι η τελευταία, όπως θα διαπιστώσετε.

Είναι ένα έντυπο «συνδικαλιστικό», με την έννοια ότι προβάλλει τη δράση του Σωματείου, αλλά και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να διατηρείται (το Σωματείο και οι άνθρωποι του) ενωμένο και αγαπημένο στα μάτια των 2.000- 2.500 περίπου μελών του, συνταξιούχων του ΗΣΑΠ σε όλη την Ελλάδα, όπου κι αν μένουν.

Βέβαια, όπως σε όλους, η πανδημία του Covid-19, δημιούργησε κι εδώ τα προβλήματα της. Εκείνον τον καιρό, θυμάμαι, οι άνθρωποι του Σωματείου, παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πήγαιναν τρεις φορές την εβδομάδα στον Πειραιά, στα γραφεία τους και σαν τα μυρμήγκια, ιδιαίτερα ο Θύμιος, ακόμα και από το σπίτι του, μάζευε την ύλη του 16σέλιδου ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ σε σχήμα ταμπλόιντ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο και με καλό προγραμματισμό, κατάφεραν να μην χάσουν εκδόσεις, παρά μόνο μία! Άθλος, αν σκεφτεί κανείς, από τι περάσαμε… Και τι περνάμε! Αφού ο φόβος για τον Covid-19 δεν έχει φύγει, εντελώς.

Διατηρούν επίσης ένα εξαιρετικό διαδικτυακό τόπο για την άμεση ενημέρωση των μελών τους. Τις άμεσες ανακοινώσεις τις «ανεβάζει» η Ελευθερία, που έχει και τη γραμματειακή υποστήριξη του Σωματείου. Και τη γενική επιμέλεια έχω εγώ. Δείτε το ΕΔΩ, παρακαλώ.

Γενικά, είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί τους. Ακούν τις παρατηρήσεις μου, προσεκτικά και τις περισσότερες φορές τις εφαρμόζουν. Κάνουν τη δουλειά μου δημιουργική και ευχάριστη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Και καθώς κι εγώ είμαι πια ο ίδιος συνταξιούχος, τους καταλαβαίνω όλο και περισσότερο. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, αποτελεί ένα πρότυπο δημιουργικότητας.

Κάποιοι λένε ότι τα Σωματεία Συνταξιούχων, είναι για απομάχους της δουλειάς. Που ζουν στο περιθώριο και ζουν με τις μνήμες τους από τα παλιά. Μπορεί να είναι και αυτό, αλλά πιστέψτε με, πολλοί νέοι θα ήθελαν να τους μιμηθούν στη δουλειά που προσφέρουν, εθελοντικά, για το κοινό καλό!

The News

Η Αγία γραφή αλλάζει τις ανθρώπινες ζωές… Δυο άνθρωποι μιλάνε για τις εμπειρίες τους…

Με εντυπωσίασαν οι ξεκάθαρες, λογικές απαντήσεις της 
ernest.lodi

Αφήγηση από τον Έρνεστ Λόντι, Έτος γέννησης: 1948. Χώρα καταγωγής: Ουγγαρία
ernest.lodi1Ιστορικό: λαχταρούσε για απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα της ζωής

Το παρελθόν μου: Γεννήθηκα στο Στζεκεσφέχεοβαρ της Ουγγαρίας, μια πόλη με πλούσιο παρελθόν 1.000 και πλέον ετών. Δυστυχώς, ακόμα δεν μπορώ να σβήσω από τη μνήμη μου τα οδυνηρά σημάδια που χάραξε ο όλεθρος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ζούσα με τους παππούδες μου. Έχω τρυφερές αναμνήσεις και από τους δύο —ιδιαίτερα από τη γιαγιά μου την Ελίζαμπεθ. Μου ενστάλαξε ισχυρή πίστη στον Θεό. Από τριών χρονών, λέγαμε κάθε βράδυ μαζί το «Πάτερ Ημών». Χρειάστηκε, όμως, να φτάσω σχεδόν 30 χρονών για να κατανοήσω το νόημα αυτής της προσευχής.

Οι παππούδες μου με φρόντιζαν στα πρώτα μου χρόνια επειδή οι γονείς μου δούλευαν μέρα νύχτα, ελπίζοντας να μαζέψουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ένα αξιοπρεπές σπίτι. Κάθε δεύτερο Σάββατο, όμως, βρισκόμασταν όλοι μαζί για φαγητό. Θεωρούσα πολύτιμες τις στιγμές που ήμασταν όλοι μαζί.

Το 1958, το όνειρο των γονιών μου έγινε πραγματικότητα. Κατάφεραν να αγοράσουν ένα σπίτι για να ζήσουμε και οι τρεις μαζί. Επιτέλους θα έμενα με τους γονείς μου —ήμουν κατενθουσιασμένος! Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα η ευτυχία μου τερματίστηκε ξαφνικά. Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο.

Ήμουν συντετριμμένος. Θυμάμαι ότι προσευχόμουν: «Θεέ, σε ικέτευσα να σώσεις τον πατέρα μου. Τον έχω ανάγκη. Γιατί δεν απάντησες στις προσευχές μου;» Ήθελα απεγνωσμένα να μάθω πού βρισκόταν ο πατέρας μου. “Είναι στον ουρανό; Ή έπαψε για πάντα να υπάρχει;” αναρωτιόμουν. Ζήλευα τα άλλα παιδιά που είχαν πατέρα.

Επί πολλά χρόνια, πήγαινα στο νεκροταφείο σχεδόν κάθε μέρα. Γονάτιζα στον τάφο του πατέρα μου και προσευχόμουν: «Σε παρακαλώ, Θεέ, θέλω να μάθω πού είναι ο πατέρας μου». Παράλληλα, προσευχόμουν για βοήθεια ώστε να βρω το νόημα της ζωής.

Σε ηλικία 13 χρονών αποφάσισα να μάθω γερμανικά. Σκεφτόμουν ότι μελετώντας την τόσο πλούσια γερμανική λογοτεχνία ίσως έβρισκα απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Το 1967, ξεκίνησα να σπουδάζω στην πόλη Τζένα, που τότε ανήκε στην Ανατολική Γερμανία. Διάβαζα μανιωδώς βιβλία Γερμανών φιλοσόφων, ειδικά εκείνα που ασχολούνταν με το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αν και έβρισκα κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις, καμία δεν με ικανοποιούσε πλήρως. Συνέχισα να προσεύχομαι για απαντήσεις.

Πώς άλλαξε τη ζωή μου η Αγία Γραφή: Το 1970, επέστρεψα στην Ουγγαρία, και εκεί γνώρισα τη μέλλουσα γυναίκα μου, τη Ρόουζ. Εκείνον τον καιρό, η Ουγγαρία ήταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Λίγο καιρό μετά το γάμο μας, η Ρόουζ και εγώ διαφύγαμε στην Αυστρία. Στόχος μας ήταν να μεταναστεύσουμε τελικά στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας, όπου ζούσε ο θείος μου.

Στην Αυστρία βρήκα σύντομα δουλειά. Μια μέρα, ένας συνάδελφος μου είπε ότι τις απαντήσεις για όλα τα ερωτήματά μου θα τις έβρισκα στη Γραφή, και μου έδωσε κάποια βιβλία που την ανέλυαν. Τα καταβρόχθισα αλλά ήθελα να μάθω περισσότερα. Έτσι λοιπόν, έγραψα στους εκδότες των βιβλίων, τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και ζήτησα περισσότερα έντυπα.

Στην πρώτη επέτειο του γάμου μας, μας επισκέφτηκε ένας νεαρός Αυστριακός Μάρτυρας. Έφερε τα έντυπα που είχα ζητήσει και μου πρόσφερε Γραφική Μελέτη, την οποία δέχτηκα. Λαχταρούσα να μάθω περισσότερα, και έτσι μελετούσαμε δυο φορές την εβδομάδα— με την κάθε μελέτη να διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες!

Με συνάρπαζαν όσα με δίδασκαν οι Μάρτυρες από τη Γραφή. Όταν μου έδειξαν το όνομα του Θεού —Ιεχωβά— μέσα από την ουγγρική Γραφή μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στα 27 χρόνια που πήγαινα στην εκκλησία, δεν είχα ακούσει ούτε μία φορά να αναφέρεται το όνομα του Θεού. Με εντυπωσίασαν οι ξεκάθαρες, λογικές απαντήσεις της Γραφής στα ερωτήματά μου. Λόγου χάρη, έμαθα ότι οι νεκροί δεν έχουν συνειδητότητα, είναι σαν να κοιμούνται βαθιά. (Εκκλησιαστής 9:5, 10· Ιωάννης 11:11-15) Έμαθα, επίσης, την υπόσχεση της Γραφής για έναν νέο κόσμο όπου «ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια». (Αποκάλυψη 21:3, 4) Ελπίζω ότι θα ξαναδώ τον πατέρα μου, επειδή σε αυτόν το νέο κόσμο «πρόκειται να γίνει ανάσταση».—Πράξεις 24:15.

Η Ρόουζ άρχισε και αυτή να μελετάει ολόκαρδα τη Γραφή. Κάναμε ραγδαία πρόοδο, και τελειώσαμε το έντυπο μελέτης μόλις σε δύο μήνες! Παρακολουθούσαμε όλες τις συναθροίσεις των Μαρτύρων στην Αίθουσα Βασιλείας. Μας εντυπωσίαζε βαθιά η αγάπη, η αλληλεγγύη και η ενότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.—Ιωάννης 13:34, 35.

Το 1976, δόθηκε στη Ρόουζ και σε εμένα άδεια εισόδου στην Αυστραλία. Αμέσως εντοπίσαμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά εκεί. Μας έκαναν ευθύς εξαρχής να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας. Το 1978 γίναμε και εμείς Μάρτυρες.

Πώς έχω ωφεληθεί: Τελικά, βρήκα απαντήσεις στα ερωτήματα που με βασάνιζαν τόσον καιρό. Πλησιάζοντας τον Ιεχωβά Θεό, βρήκα επίσης τον καλύτερο Πατέρα που μπορεί να υπάρξει. (Ιακώβου 4:8) Και η ελπίδα ότι θα ξαναδώ το βιολογικό μου πατέρα στον ερχόμενο νέο κόσμο σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. —Ιωάννης 5:28, 29.

Το 1989, η Ρόουζ και εγώ αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Ουγγαρία ώστε να μεταδώσουμε τις πεποιθήσεις μας στους φίλους και στην οικογένειά μας, καθώς και σε όσους θα συναντούσαμε. Νιώθουμε προνομιούχοι επειδή έχουμε μελετήσει τη Γραφή με εκατοντάδες ανθρώπους. Από αυτούς, 70 και πλέον υπηρετούν τον Ιεχωβά μαζί μας, περιλαμβανομένης και της αγαπημένης μου μητέρας.

Επί 17 χρόνια προσευχόμουν ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Έχουν περάσει άλλα 39, και ακόμα προσεύχομαι —μόνο που πλέον μπορώ να λέω: «Σε ευχαριστώ, αγαπημένε μου ουράνιε Πατέρα, που απάντησες στις προσευχές που έκανα όταν ήμουν παιδάκι».

  • w15 1/2 σ. 10-11 Με Εντυπωσίασαν οι Ξεκάθαρες, Λογικές Απαντήσεις της Αγίας Γραφής.


Η Γραφική αλήθεια ικανοποίησε τη δίψα μου για απαντήσεις
mili.gudnel
Αφήγηση από τη Μίλι Γκούντελ. Έτος γέννησης: 1987. Χώρα καταγωγής: Αζερμπαϊτζάν
mili.gudnel.1JPG
Ιστορικό: μουσουλμάνος πατέρας και εβραία μητέρα

Το παρελθόν μου: Γεννήθηκα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, και ήμουν το μικρότερο από τα δύο παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας μου ήταν Μουσουλμάνος και η μητέρα μου Εβραία. Μεταξύ των γονιών μου υπήρχε αγάπη, και ο ένας αποδεχόταν τα διαφορετικά πιστεύω του άλλου. Όσο διαρκούσε το Ραμαζάνι, η μαμά μου υποστήριζε τον μπαμπά μου που νήστευε, και εκείνος την υποστήριζε όταν τηρούσε το Πάσχα. Στο σπίτι μας είχαμε το Κοράνι, την Τορά και τη Γραφή.

Ένιωθα Μουσουλμάνα. Παρότι δεν αμφισβητούσα την ύπαρξη του Θεού, με προβλημάτιζαν διάφορα ζητήματα. Αναρωτιόμουν: “Γιατί δημιούργησε ο Θεός τους ανθρώπους, και ποιο το όφελος να υποφέρει κάποιος μια ολόκληρη ζωή μόνο και μόνο για να βασανίζεται αιώνια στην κόλαση;” Εφόσον οι άνθρωποι έλεγαν ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι θέλημα Θεού, αναρωτιόμουν: “Μήπως είμαστε απλώς μαριονέτες στα χέρια ενός Θεού που ευχαριστιέται να μας βλέπει να υποφέρουμε;”

Όταν ήμουν 12 χρονών, άρχισα το ναμάζι, τις πέντε καθημερινές τελετουργικές προσευχές των Μουσουλμάνων. Περίπου εκείνον τον καιρό, ο πατέρας μου έγραψε την αδελφή μου και εμένα σε εβραϊκό σχολείο. Μεταξύ άλλων διδασκόμασταν τις παραδόσεις της Τορά και την εβραϊκή γλώσσα. Πριν από το μάθημα, έπρεπε να προσευχόμαστε σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση. Το πρωί, λοιπόν, άρχιζα με το ναμάζι στο σπίτι, και αργότερα μέσα στη μέρα, κάναμε εβραϊκές προσευχές στο σχολείο.

Αναζητούσα απεγνωσμένα λογικές απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Ρωτούσα επανειλημμένα τους ραβίνους στο σχολείο: «Γιατί δημιούργησε ο Θεός τους ανθρώπους; Πώς βλέπει ο Θεός τον πατέρα μου που είναι Μουσουλμάνος; Αφού είναι καλός άνθρωπος, γιατί θεωρείται ακάθαρτος; Γιατί τον δημιούργησε ο Θεός;» Οι ελάχιστες απαντήσεις που έπαιρνα ήταν παράλογες και καθόλου πειστικές.

Πώς άλλαξε τη ζωή μου η Αγία Γραφή: Η πίστη μου στον Θεό έγινε συντρίμμια το 2002. Μόλις μία εβδομάδα αφότου είχαμε μεταναστεύσει στη Γερμανία ο πατέρας μου έπαθε εγκεφαλικό και έπεσε σε κώμα. Ανέκαθεν προσευχόμουν για την υγεία και την ευημερία της οικογένειάς μου. Πεπεισμένη ότι ο Παντοδύναμος είναι ο μόνος που εξουσιάζει τη ζωή και το θάνατο, τον εκλιπαρούσα καθημερινά να μην πεθάνει ο πατέρας μου. Σκεφτόμουν: “Δεν είναι τίποτα για τον Θεό να εκπληρώσει την εγκάρδια επιθυμία ενός μικρού κοριτσιού”. Ήμουν βέβαιη ότι θα άκουγε τις ικεσίες μου. Παρ’ όλα αυτά ο πατέρας μου πέθανε.

Συγκλονισμένη από τη φαινομενική αδιαφορία του Θεού, ένιωθα ράκος. Συλλογιζόμουν: “Είτε εγώ προσεύχομαι με λάθος τρόπο είτε δεν υπάρχει Θεός”. Είχα σαστίσει και δεν μπορούσα να κάνω το ναμάζι πλέον. Εφόσον δεν έβρισκα κανένα νόημα στις άλλες θρησκείες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός.

Έξι μήνες μετά, χτύπησαν την πόρτα μας Μάρτυρες του Ιεχωβά. Δεν είχαμε σε εκτίμηση τη Χριστιανοσύνη, γι’ αυτό η αδελφή μου και εγώ θελήσαμε να τους δείξουμε ευγενικά ότι κάνουν λάθος. Τους ρωτήσαμε: «Πώς είναι δυνατόν οι Χριστιανοί να λατρεύουν τον Ιησού, το σταυρό, τη Μαρία και άλλα είδωλα αφού αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις Δέκα Εντολές;» Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μάς απέδειξαν μέσα από τη Γραφή ότι η λατρεία ειδώλων είναι απαγορευμένη για τους αληθινούς Χριστιανούς και ότι οι προσευχές πρέπει να απευθύνονται μόνο στον Θεό. Έμεινα έκπληκτη.

Κατόπιν ρωτήσαμε: «Τι γνώμη έχετε για την Τριάδα; Αν ο Ιησούς είναι ο Θεός, πώς γίνεται να έζησε στη γη και να θανατώθηκε από ανθρώπους;» Για άλλη μια φορά απάντησαν από τη Γραφή και εξήγησαν ότι ο Ιησούς δεν είναι ούτε ο Θεός ούτε ίσος με Εκείνον. Οι Μάρτυρες εξήγησαν ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πιστεύουν στην Τριάδα. Είχα μείνει άναυδη και σκέφτηκα: “Αυτοί είναι όντως παράξενοι Χριστιανοί.”

Εντούτοις, ήθελα να μάθω γιατί πεθαίνουν οι άνθρωποι και γιατί επιτρέπει ο Θεός να υποφέρουμε. Οι Μάρτυρες μου έδειξαν το βιβλίο «Γνώση που Οδηγεί στην Αιώνια Ζωή», στο οποίο υπήρχαν ολόκληρα κεφάλαια που απαντούσαν στα ερωτήματά μου. Αρχίσαμε αμέσως Γραφική μελέτη.

Σε κάθε μελέτη έβρισκα λογικές, βασισμένες στη Γραφή απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Έμαθα ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά. (Ψαλμός 83:18) Κύρια ιδιότητά του είναι η ανιδιοτελής αγάπη. (1 Ιωάννη 4:8) Δημιούργησε τους ανθρώπους επειδή ήθελε να τους χαρίσει το δώρο της ζωής. Κατάλαβα ότι, παρ’ όλο που ο Θεός επιτρέπει την αδικία, την απεχθάνεται και σύντομα θα την αφανίσει για πάντα. Έμαθα ότι ο στασιασμός του Αδάμ και της Εύας προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην ανθρωπότητα. (Ρωμαίους 5:12) Στα θλιβερά επακόλουθα περιλαμβάνεται και ο θάνατος των αγαπημένων μας, όπως του πατέρα μου. Σε έναν μελλοντικό νέο κόσμο, ο Θεός θα αναιρέσει τις συνέπειες που έχουν προκαλέσει αυτές οι τραγωδίες, και όσοι έχουν πεθάνει θα ξαναζήσουν.—Πράξεις 24:15.

Η Γραφική αλήθεια ικανοποίησε τη δίψα μου για απαντήσεις. Άρχισα να πιστεύω ξανά στον Θεό. Καθώς γνώριζα καλύτερα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά κατάλαβα ότι αποτελούν μια παγκόσμια αδελφότητα. Η ενότητα και η αγάπη που τους χαρακτηρίζει με εντυπωσίασε. (Ιωάννης 13:34, 35) Αυτά που μάθαινα για τον Ιεχωβά με υποκίνησαν να τον υπηρετώ. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να γίνω Μάρτυρας του Ιεχωβά. Βαφτίστηκα στις 8 Ιανουαρίου 2005.

Πώς έχω ωφεληθεί: Τα πειστικά επιχειρήματα της Γραφής άλλαξαν ολοκληρωτικά την άποψή μου για τη ζωή. Οι έγκυρες εξηγήσεις που βρήκα στο Λόγο του Θεού μού φέρνουν εσωτερική ειρήνη. Αντλώ μεγάλη χαρά και παρηγοριά από την ελπίδα ότι θα ξαναδώ τον πατέρα μου μέσω της ανάστασης που υπόσχεται ο Λόγος του Θεού.—Ιωάννης 5:28, 29.

Τα τελευταία έξι χρόνια απολαμβάνω το γάμο μου με το θεοφοβούμενο σύζυγό μου, τον Τζόναθαν. Έχουμε μάθει ότι η αλήθεια του Θεού είναι λογική και απλή, αλλά ταυτόχρονα ανεκτίμητος θησαυρός. Γι’ αυτό, εκτιμούμε το προνόμιο που έχουμε να μεταδίδουμε την πίστη μας και τη θαυμάσια ελπίδα μας στους άλλους. Τώρα πλέον ξέρω ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι «παράξενοι» αλλά αληθινοί Χριστιανοί

  • w15 1/1 σ. 8-9 Η Γραφική Αλήθεια Ικανοποίησε τη Δίψα μου για Απαντήσεις 

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA