Μάλλον εμπορική παρά θρησκευτική γιορτή, τα Χριστούγεννα, έτσι δεν είναι; Ή όχι;

xristougΕκατομμύρια άνθρωποι, παγκόσμια, παρά το μεγάλο πρόβλημα με την οικονομία που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, γκρινιάζουν γιατί με τα μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις, τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό που εξανεμίζουν μισθούς και συντάξεις, δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν όπως έχουν "μάθει" και τους πρέπει τα φετινά Χριστούγεννα. Βλέπεις, τα ήθη και τα έθιμα θέλουν να γιορτάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τεράστιες οικονομικές θυσίες. Επιμένουν όλα αυτά να είναι στο μυαλό τους και να τους ταλαιπωρούν...

Ίσως να είστε και εσείς ανάμεσά τους. Από την άλλη μεριά, πιθανόν να μη συνηθίζετε να συμμετέχετε στο θρησκευτικό μέρος, αυτής της τόσο δημοφιλούς γιορτής.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τα Χριστούγεννα. Αυτή η γιορτή διαπνέει τον κόσμο του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, ακόμη και στις μη Χριστιανικές χώρες. Πραγματικά έτσι είναι, ακόμα και η Κινέζοι στην αγορά τους έχουν... χριστουγεννιάτικα εμπορεύματα! Μια ματιά στο Μοναστηράκι στην αγορά ή στα σούπερ μάρκετ θα σας πείσει.

Αλλά τι γνωρίζετε, αλήθεια, για τα Χριστούγεννα; Έχει Γραφική βάση ο εορτασμός της γέννησης του Χριστού; Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη γιορτή, που λαβαίνει χώρα, κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου;

Η Προέλευση των Χριστουγέννων...xrist...

Η "Νέα Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" (New Catholic Encyclopedia) αναγνωρίζει: «Η ημερομηνία γέννησης του Χριστού δεν είναι γνωστή. Τα ευαγγέλια, δεν αποκαλύπτουν ούτε την ημέρα, ούτε το μήνα . . .

Σύμφωνα με την υπόθεση που πρότεινε ο Χ. Γιούσενερ  και που την αποδέχονται οι περισσότεροι λόγιοι σήμερα, καθορίστηκε για τη γέννηση του Χριστού η ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου (25 Δεκεμβρίου στο Ιουλιανό ημερολόγιο, 6 Ιανουαρίου στο Αιγυπτιακό ημερολόγιο), επειδή εκείνη την ημέρα καθώς ο ήλιος άρχιζε την επιστροφή του στον ουρανό του βόρειου ημισφαιρίου, οι ειδωλολάτρες ακόλουθοι του Μίθρα, γιόρταζαν τη γέννηση του ακατανίκητου ήλιου (dies natalis Solis Invicti).

Στις 25 Δεκεμβρίου του 274, ο Αυρηλιανός ανακήρυξε το θεό ήλιο, κύριο προστάτη της αυτοκρατορίας και αφιέρωσε σε αυτόν ένα ναό στο Κάμπους Μάρτιους. Τα Χριστούγεννα είχαν την αρχή τους σε μια εποχή που η λατρεία του ήλιου, ήταν ιδιαίτερα έντονη στη Ρώμη».

Δείτε μέσα από τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ μερικά ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τα Χριστούγεννα ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

ex.xristugena

Αρκούν, όμως κάποιες πληροφορίες όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι, για να αλλάξουμε στάση στη ζωή μας; Όχι βέβαια! Δεν είμαι αιθεροβάμων για να πιστεύω, κάτι τέτοιο.

Η συνήθεια, μοίαζει μερικές φορές, να είναι σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί... Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο ξέρουν, αντιλαμβάνονται όλες αυτές τις αλήθειες, αλλά «αφήνονται» σ’ αυτά τα έθιμα, επειδή έτσι τα βρήκαν και επειδή, λένε πως τους αλλάζουν την καθημερινότητα τους.

Είναι όμως αυτή, μια υπεύθυνη στάση; Και αξίζει να την ακολουθούμε, όσοι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τη λογική μας; Αν θέλουμε να κάνουμε όμορφες αλλαγές στη ζωή μας, να δώσουμε δώρα στους αγαπημένους μας και να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μπορούμε να το κάνουμε κάθε στιγμή…

Δε χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα. Απλά πράγματα είναι. Εμείς, τα κάνουμε πολύπλοκα.

Επικαιρότητα

Με κρύο μας αποχαιρετά, σε λίγο, ο Δεκέμβρης. Αρχίζει και τα «μαζεύει» σιγά - σιγά...

dekemvris.andros1
bonis.leo.neoΟ Δεκέμβριος φεύγει και θέλει να μας αποχαιρετήσει με κρύο. Μια μικρή βόλτα στα γύρω χωριά μας, το δείχνει περίτρανα αυτό, καθώς τα πρώτα χιόνια στρώθηκαν στις βουνοκορφές τις Εύβοιας και της Άνδρου.


dekemvris.andros2
Τα χαρακτηριστικά του καιρού; Σύννεφα βαριά και πυκνά σκεπάζουν τη γη. Αέρας δυνατός και η θάλασσα να λυσσομανάει.

dekemvris.andros3
Γύρω στους 7 βαθμούς είχαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, αλλά ο δυνατός αέρας έκανε το κρύο να φαίνεται ακόμα πιο τσουχτερό.

dekemvris.andros4
Τα πεσμένα φύλλα καταδεικνύουν τη δύναμη και την ταχύτητα του αέρα. Οι ρεματιές γέμισαν ξανά με τρεχούμενα νερά μετά από τις τόσες βροχές. Και λίγο χιόνι μπορεί κάποιος να διακρίνει ακόμα και στις άκρες των δρόμων.

dekemvris.andros5
Μια μικρή υπενθύμιση πως ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας. Περιμένουμε να δούμε πόσα κρύα και πόσα χιόνια θα μας φέρει.

dekemvris.andros6

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Ομορφιά σε μάτια και αυτιά! Απολαύστε ήχο και εικόνα…

Δείτε αυτό το βίντεο στο YouTube Έχει υπέροχη μουσική, ορχηστρική, του Αφγανο-Αμερικανού συνθέτη και πιανίστα Omar Akram και τις εικόνες που το συνοδεύουν, είναι μοναδικές… Θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να στοχαστείτε υπέροχα πράγματα, καθώς θα δείτε όλη αυτή την ομορφιά των λουλουδιών που το συνοδεύουν… Έτσι ξεκουράζονται τα μάτια μας, τα αυτιά μας και ευφραίνεται η καρδιά μας με ότι πιο όμορφο μπορεί να δώσει το διαδίκτυο… Μπορείτε να δείτε και πολλά άλλα παρόμοια βίντεο. Ένα «κλικ» χρειάζεται να κάνετε εσείς…

Τα δύο μήλα, μια ιστορία

mila

Ένα μικρό κορίτσι καθόταν ήσυχο στο δωμάτιό της, και έπαιζε με τα παιχνίδια της. Μπροστά της είχε ένα μικρό τραπεζάκι με διάφορα πράγματα επάνω, και δύο μήλα.
Εκείνη την στιγμή, μπήκε η μητέρα της μέσα στο δωμάτιο για να δει τι κάνει. Βλέποντας η μητέρα τα δύο μήλα, της είπε:
– Παιδί μου, θέλεις να μοιραστείς τα δύο σου μήλα, και να μου δώσεις το ένα;
Το κορίτσι, αφού την κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα, με μία ξαφνική κίνηση, δάγκωσε πρώτα το ένα μήλο και έπειτα δάγκωσε γρήγορα και το άλλο. Η μητέρα σάστισε. Δεν περίμενε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ήθελε να εκφράσει στο μικρό κορίτσι την ανησυχία της. Έφυγε από το δωμάτιο στενοχωρημένη και προβληματισμένη. Μετά από λίγη ώρα, η μικρή πήγε στο σαλόνι να βρει τη μητέρα της. Της άνοιξε το ένα χέρι και της έβαλε μέσα το ένα από τα δύο δαγκωμένα μήλα, λέγοντάς της:
– Ορίστε μαμά, πάρε αυτό το μήλο, είναι το πιο γλυκό από τα δύο!
Η μητέρα κατάλαβε αμέσως το λάθος που έκανε, κρίνοντας γρήγορα και επιφανειακά την μικρή της κόρη, και με βουρκωμένα μάτια την έσφιξε στην αγκαλιά της. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και στη ζωή. Όλοι μας βιαζόμαστε να κρίνουμε τους άλλους επιφανειακά, σχηματίζοντας απόψεις για τα πρόσωπα και τις καταστάσεις γύρω μας που, πολλές φορές, είναι λανθασμένες. Τα βλέπουμε όλα μόνο με την δική μας οπτική γωνία, και δεν κάνουμε βήμα παραπέρα από τον εγωισμό μας. Για αυτό ας μην κρίνουμε αυστηρά τους άλλους, επειδή ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να περνάει κάποιος, ή πώς μπορεί να νιώθει. Ας έχουμε, λοιπόν, ανοιχτό μυαλό και ας βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά, προτού σχηματίσουμε την τελική μας άποψη.

Με τον Γιώργο Αργυρόπουλο, τον αδελφό της Σούλας

diakopes.me.giorgo2

Αναμνήσεις από την τελευταία φορά που ήρθε στην Αθήνα, ο Γιώργος Αργυρόπουλος, ο αδελφός της Σούλας που είναι παντρεμένος με την Αστρίντ και ζει στη Γαλλία... Δείτε μερικά πράγματα για εκείνον και μας, όπως τα παρουσιάσαμε ΕΔΩ στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ.

Δείτε ΕΔΩ την πρώτη μέρα του, κοντά μας... Κι ΕΔΩ  κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κάτι ακόμα... Από τις όμορφες μέρες που περάσαμε μαζί του...  Και στο έργο δημόσιας μαρτυρίας, μαζί! Δείτε ΕΔΩ. Μας λείπουν πολύ φέτος. Κι εκείνος και η Αστρίντ η σύζυγος του. Είχαμε, μάλιστα, πρόταση να πάμε στον τόπο τους, στη Γαλλία, αλλά αντικειμενικά προβλήματα μας εμπόδισαν... Ας είναι καλά! Τουλάχιστον επικοινωνούμε τακτικά μαζί τους... Κάτι είναι κι αυτό.

«Δυτική όχθη», το βιβλίο

xrisulis1.2014

Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε… Προσωπικά είχα μια πολύ όμορφη εμπειρία καθώς σε ένα 24ωρο το τελείωσα. Πάντα η «Δυτική Όχθη» ήταν ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ διαφορετικών λαών, θρησκευμάτων και πολιτισμών. Έτσι και σε αυτό το βιβλίο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου, αναφερόμενος στις περιπέτειες μιας οικογένειας όπως σημειώνει ο συγγραφέας, Γιάννης Χρυσέλης: «ήθελα να δείξω τη δραματική ζωή μιας θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα κατά την ταραχώδη περίοδο της δεκαετίας του ΄60 και της δικτατορίας. Επίσης ήθελα να αποκαλυφθούν ξεκάθαρα τα αισθήματα μιας μητέρας η οποία νιώθει αδύναμη να προστατεύσει τα παιδιά της από το ίδιο το κράτος».
Και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ, στην ανάρτηση που κάναμε για το θέμα. Διαβάστε επίσης ΕΔΩ μερικά ποίηματα από τη νέα δουλειά που ετοιμάζει ο Γιάννης.

Μια ζωή εφημερίδες…

efimeridesΠερισσότερα από τριάντα τέσσερα χρόνια έζησα ανάμεσα στις εφημερίδες. Δούλεψα γι’ αυτές και όπως θα δείτε λίγο παρακάτω στη μπάρα δεξιά, φτιάχνω ακόμα δύο από αυτές σε τακτική βάση, όταν βέβαια η καραντίνα το επιτρέπει…
Αυτή είναι η δουλειά μου... Την αγάπησα, την αγαπώ και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που μπόρεσα να βιοποριστώ από κάτι που ήταν μέσα στο αίμα μου και το έκανα με πολύ κέφι. Κι έτσι συνεχίζω να κάνω τώρα, σε καθημερινή βάση με αυτό το Site, τον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ. Προσφέρω, το καλύτερο που μπορώ, ώστε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση στην ειλικρινή και έντιμη ενημέρωση που τόσο λείπει στις μέρες μας. Ένοιωσα ότι αποτελεί υποχρέωση μου, αυτό.
Αυτός είναι και ο λόγος που βάζω εδώ (στην μπάρα δεξιά αν βλέπετε το Site από σταθερό υπολογιστή) τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αθηναϊκών και… κρητικών (λόγω εντοπιότητας) επειδή τις θεωρώ πιο σοβαρές, σε σχέση με τις ειδήσεις της τηλεόρασης ή αυτές που μόρείτε να διαβάσετε στο διαδίκτυο μέσα από τα site. Μερικές φορές μάλιστα τις έκανα και θέμα στην κεντρική σελίδα του Site μου… Αυτά παλιότερα. Τώρα, όλα αυτά γίνονται καθημερινά μόνο και αποκλειστικά, στη δημοσιογραφική μας ομάδα...  ΕΔΩ μπορείτε να μας δείτε στο Facebook κι ΕΔΩ στο Blog που έχουμε για την καθημερινή μας άσκηση... Μπορείτε κι εσείς να έρθετε κοντά μας. Δημοσιογράφοι μπορεί βέβαια να μη γίνετε, αλλά σίγουρα θα γίνετε καλοί αναγνώστες, για να μη σας παροδηγούν και σας χειραγωγούν συγκεκριμένα κέντρα...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Οι εφημερίδες της Κρήτης

 

Φωτογραφικό λεύκωμα για τις θραψανιώτικες βεντέμες…

cerameus1.190714 Έζησα μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά στο ανοιχτό θεατράκι του Θραψανού το καλοκαίρι του 2014, στην παρουσίαση αυτού του ξεχωριστού προγράμματος ΚΕΡΑΜΕΥΣ. Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα που έκανα τότε παρουσιάζοντας δικούς μου ανθρώπους που ασχολούνται με την αγγειοπλαστική  τέχνη, όπως είναι ο αδερφός μου, Κωστής Θεοδωράκης και ο ανιψιός μου, Μανώλης Βολυράκης.

Η Κέρκυρα που ζήσαμε

axilio2.050415

Μια εβδομάδα στην πρώτη επέτειο του γάμου μας με τη Σούλα την περάσαμε στην Κέρκυρα... Και μας άρεσε πολύ αυτό το νησί του Ιονίου. Οι άνθρωποι του, ο πολιτισμός της, ο αέρας της. Όλα, ήταν εξαιρετικά. Ξαναβρεθήκαμε εκεί με τον Κώστα και την Άννυ, στις αρχές Σεπτέμβρη.
Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ μερικές αναρτήσεις που κάναμε από εκεί.

Σοφόν το σαφές!

kalo

Δείτε αυτό το Site

elegant

Αν είστε γυναίκα, αγαπάτε τον εαυτό σας και έχετε γούστο, πρέπει οπωσδήποτε να το δείτε αυτό το site... Ακολουθείστε, παρακαλώ, τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Φανταστικές πεταλούδες…

Να τις βλέπεις, να τις παρατηρείς πώς ομορφαίνουν τη ζωή, τη φύση… Και πόσο κρατάει η ζωή τους; Όχι πολύ… Κι όμως έχουν κεντημένα τα φτερά τους με τόσο μοναδικά σχέδια και χρώματα… Ποιος θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, παρά μόνο ο Δημιουργός;

«Αντιρρησίες Συνείδησης»

antitrisies.sin.1

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα, "Αντιρρησίες Συνείδησης" που έρχεται να προσθέσει με τη μορφή έρευνας – ρεπορτάζ στοιχεία και ντοκουμέντα που έχουν να κάνουν με το πόσο βασανίζονταν νέα παιδιά που καλούνταν να κάνουν τη στρατιωτική τους θητεία και εκείνα αρνούνταν να μπουν στο ρόλο του στρατιώτη για λόγους συνείδησης.
Μια τέτοια απόφαση του κόστιζε πολλά χρόνια φυλακή, αλλεπάλληλες συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανισμούς που καμιά φορά οδηγούσαν και στο θάνατο… Αλλά και μεγάλες ταλαιπωρίες για τα νέα αυτά παιδιά και τις οικογένειες τους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

«Για λόγους Συνειδήσεως»

gia.logus.sin1.171014

Τι είναι συνείδηση; Πώς μπορούμε να την εκπαιδεύσουμε για να μας οδηγεί σωστά σε κάθε πράξη της ζωής μας; Πώς λειτουργεί ως πυξίδα για να μας δείχνει το σωστό δρόμο; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα, απαντά το βιβλίο του Θανάση Ρέππα «Για λόγους Συνείδησης», έκδοση 1979 που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας… Αν και γραμμένο πριν πολλά χρόνια, καταγράφει πολύ όμορφα και ρεαλιστικά την αγωνία και τον αγώνα νέων παιδιών που αν και ήξεραν τη σκληρή τιμωρία που τους περίμενε αρνήθηκαν να στρατευτούν, επειδή δεν τους το επέτρεπε η πίστη τους. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Η θέση μας για το αίμα

oxi.ema

Για μας τους Μάρτυρες του Ιεχωβά περιλαμβάνεται η Ακεραιότητα. Από τότε που εγκαινιάστηκε η νέα διαθήκη με βάση το αίμα του Ιησού Χριστού, οι Χριστιανοί αναγνωρίζουν τη ζωοσωτήρια αξία που έχει αυτό το αίμα μέσω της διευθέτησης του Ιεχωβά και μέσω του Ιησού ως του μεγάλου Αρχιερέα ο οποίος «μπήκε, όχι με το αίμα τράγων και νεαρών ταύρων, αλλά με το δικό του αίμα, μία φορά για πάντα στον άγιο τόπο και εξασφάλισε αιώνια απελευθέρωση για εμάς».

Μέσω πίστης στο αίμα του Χριστού, οι συνειδήσεις των Χριστιανών έχουν καθαριστεί από νεκρά έργα ώστε αυτοί να αποδίδουν ιερή υπηρεσία στον ζωντανό Θεό. Οι Χριστιανοί ενδιαφέρονται για τη σωματική τους υγεία, αλλά πρωτίστως και πολύ πιο σοβαρά ενδιαφέρονται για την πνευματική τους υγεία και την υπόστασή τους ενώπιον του Δημιουργού. Θέλουν να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους προς τον ζωντανό Θεό, με το να μην αρνηθούν τη θυσία του Ιησού, να μη θεωρήσουν ότι δεν έχει αξία και να μην την ποδοπατήσουν. Και αυτό διότι επιζητούν, όχι την παροδική ζωή, αλλά την αιώνια.—Εβρ 9:12, 14, 15· 10:28, 29.
  • Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ τη γραφική άποψη για το αίμα, πιο αναλυτικά
  • Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την άποψη ενός γιατρού, ορθοπεδικού, του Δημήτρη Τρανταφυλλόπουλου.

Διαχρονικά χρήσιμο το βιβλίο

Αυτή είναι η συσκευή που θα αφανίσει τα τάμπλετς... Ένα έξυπνο ισπανικό βίντεο που δημιουργήθηκε προκειμένου να κάνει τους νέους να ξαναμάθουν το βιβλίο. Διαχρονική αξία… Μια παρωδία των εκατοντάδων διαφημίσεων για κινητά τηλέφωνα και «έξυπνες» συσκευές, που μας έχουν κατακλύσει, αλλά βασικός του στόχος είναι να μας δείξει ότι το βιβλίο δεν χάνει ποτέ την ανταγωνιστικότητα και τη μοναδικότητά του στη μοντέρνα εποχή που ζούμε. Δείτε ΕΔΩ τα «Γράμματα στην Κατερίνα» του CharlieM. Shedd. Δείτε ΕΔΩ το βιβλίο της Αννίτας Πιτσιδιανάκη "Η γυναίκα του πάρκου". Κι ΕΔΩ ένα βιβλίο για το χωριό μου. Διαβάστε κι ΕΔΩ τα "Ποιήματα" του Γ.Σ. Δούρα.

Το κάπνισμα είναι ένας αμείλικτος δολοφόνος...

kapnisma

smokingΣκότωσε 100.000.000 ανθρώπους τον περασμένο αιώνα… Αφαιρεί περίπου 6.000.000 ζωές το χρόνο… Κατά μέσο όρο, σκοτώνει ένα άτομο κάθε έξι δευτερόλεπτα… Και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό θα αλλάξει…

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι, με τους σημερινούς ρυθμούς, το 2030 οι θάνατοι από το κάπνισμα θα ξεπερνούν τα 8.000.000 κάθε χρόνο. Προβλέπουν δε ότι το κάπνισμα θα έχει αφαιρέσει 1.000.000.000 ζωές ως το τέλος του 21ου αιώνα.

Θύματα του καπνού δεν είναι μόνο οι καπνιστές. Είναι επίσης τα μέλη της οικογένειάς τους, τα οποία πλήττονται συναισθηματικά και οικονομικά, αλλά και οι 600.000 μη καπνιστές που πεθαίνουν ετησίως από το παθητικό κάπνισμα. Επιβαρύνονται δε οι πάντες εφόσον οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται.

Μια πολύ μεγάλη αλήθεια!

sofa.logia

Σημασία δεν έχει να κερδίσεις τους άλλους με την ομορφιά του σώματος σου, αλλά με την ομορφιά της ψυχής σου...
Ένα όμορφο πρόσωπο κάποτε γερνάει...
Ένα ωραίο σώμα κάποτε χαλάει....
Μια ψυχή όμως γεμάτη καλοσύνη και αγάπη
δεν χαλάει και δεν γερνάει ποτέ....

Σχόλια στα δημοσιεύματα μας

Και να που κλείσαμε κιόλας δυο χρόνια από τότε που το sit...
Είπαμε, αυτό το site συνεχίζει να είναι ζωντανό. Επομένως...
Φίλε Παντελή, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Την επ...
Την ιδια ακριβώς δουλεια κανει και η ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ με α...
Ο Λεωνίδας είναι εξαιρετικός συνεργάτης και καλός φίλ...
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου Λεωνίδα και με το υπέρ...
Πόσο δίκιο έχεις Δήμητρα! Και να πεις ότι δεν το ξέραμε.
Άνθρωπος εξουσιάζει άνθρωπο μόνο για να του κάνει ΚΑΚΟ

Οι ειδικοί σε ασφαλιστικά και σε εργασιακά θέματα

pim.ergasiaki

Με απόλυτη γνώση των Εργασιακών και Ασφαλιστικών θεμάτων φιλοδοξούν να παρέχουν έγκαιρα και υπεύθυνα, υπηρεσίες και πληροφορίες σε αυτούς τους τομείς. Για πολλά χρόνια τώρα οι άνθρωποι της ΠΙΜ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ, προσωπικό και ειδικοί συνεργάτες μελετούν, ταξινομούν, αναλύουν... Δείτε περισσότερα ΕΔΩ. Μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι.

Και στο Αβινιόν της Γαλλίας

galia2

Εδώ, στο Αβινιόν της Νότιας Γαλλίας, 80 περίπου χιλιόμετρα κοντά στη Μασσαλία, ζουν ο Γιώργος, ο αδελφός της Σούλας με τη σύζυγο του, Αστρίντ. Το 2017 τους επισκευτήκαμε και ζήσαμε μαζί τους δέκα μέρες. Και εκείνοι μας γνώρισαν την πόλη που ζουν και την γύρω περιοχή. Τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή την υπέροχη φιλοξενία...

Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ, μερικές στιγμές από αυτές που ζήσαμε εκεί...

Ζούμε στον πιο όμορφο πλανήτη του σύμπαντος…

Εικόνες πανέμορφες σ’ αυτό το βίντεο από τη Γη που όσες προσπάθειες κι αν έχει κάνει ο άνθρωπος για την καταστρέψει, εκείνη αντιστέκεται, επιλύει μόνη της τα προβλήματα που της δημιουργούμε, ανακυκλώνει το νερό, καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε, διατηρεί σε αρμονία τις εποχές, τη βλάστηση, τη θερμοκρασία, γενικά δημιουργεί αυτό που λέμε Ζωή.

Πόσο ευγνώμονες θα πρέπει να είμαστε σε Εκείνον που προμηθεύει όλες αυτές τις ομορφιές!... Μια Γη, παράδεισο. Όπως ακριβώς την υποσχέθηκε στους ανθρώπους που δημιούργησε. Εκείνους που δε σεβάστηκαν αυτό το Δώρο…

Ας καλωσορίσουμε τον Δεκέμβρη

vroxi

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους, ανήκει στην εποχή του χειμώνα κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και είναι ένας από τους 7 μήνες με διάρκεια 31 ημερών. Στα Λατινικά, decem σημαίνει δέκα, αφού ο Δεκέμβρης ήταν ο 10ος μήνας σύμφωνα με το Ρωμαϊκό ημερολόγιο. Με την άφιξη του Δεκεμβρίου το κρύο αρχίζει να είναι αρκετά τσουχτερό, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου μπαίνει επισήμως ο χειμώνας και ξεκινούν οι χιονοπτώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε ο Δεκέμβριος λέγεται και «Άσπρος μήνας», «Ασπρομηνάς» αλλά και «χιονιάς».

  • Δείτε ΕΔΩ  και ακούστε το φθινόπωρο του Βιβάλντι. Η μουσική είναι υπέροχη, αξίζει να την ακούσετε...

Έτσι, άλλαξε η ζωή μου…

gamos

Καθώς γνώρισα την Αλήθεια μέσα από το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, άλλαξα τη γνώμη μου και την άποψη μου για τον γάμο… Πήρα μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής μου. Να συμπορευτώ στο υπόλοιπο της ζωής μου, με την Σούλα Αργυροπούλου… Κάναμε το γάμο μας στο Βανκούβερ του Καναδά, τον Απρίλιο του 2015. Κοντά στα παιδιά της. Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα ΕΔΩ και ΕΔΩ πώς συνέβη αυτό… Επειδή οι σταθμοί στη ζωή μας πρέπει να παραμένουν ζωντανοί… Επτά χρόνια μετά στα οκτώ, είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος... Κάναμε μάλιστα, με αφoρμή την πρώτη επέτειο μας, ένα υπέροχο ταξίδι μιας εβδομάδας στην Κέρκυρα... Τη δεύτερη επέτειο μας πήγαμε στη Γαλλία... Κοντά στους σαρκικούς και πνευματικούς αδελφούς μας, Γιώργο και Αστρίντ... Και περάσαμε φανταστικά! Το 2018 ζήσαμε μια ξεχωριστή εβδομάδα, μαζί με τα παιδιά της Σούλας κοντά μας, Κώστα και Άννυ. Και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς πήγαμε στην Άνδρο, κοντά σε εξαιρετικούς φίλους και αδελφούς. Το 2019 περάσαμε λίγο πιο λιτά, με ένα γεύμα στον "Ακροβάτη"... Το 2020 ήμασταν σε καραντίνα και μείναμε σπίτι μας. Το ίδιο και το 2021. Κάναμε όμως το καλύτερο που μπορούσαμε, δείτε ΕΔΩ. Δείτε ΕΔΩ τι κάναμε το 2022. Το 2023 φρόντισαν γι' αυτό οι φίλοι μας. Στο "Αυγό του κόκορα" μας επεφύλλασαν εκπλήξεις. Δείτε ΕΔΩ. Το 2024 (δείτε ΕΔΩ) πήγαμε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη!

Ένα σπίτι στον παράδεισο...

Τώρα θα δεις τα χρώματα ν’ αλλάζουνε
και τα βουνά να σμίγουν ένα-ένα.
Άγγελοι σα θνητοί θα σ’ αγκαλιάζουνε
εχθροί θα σου μιλούν αγαπημένα. 

Τώρα θα πιω νερό απ΄το ποτήρι σου
δικά σου θα'ναι πια όσα δεν έχω.
Θα σπρώξω ουρανό στο παραθύρι σου
κι ό,τι δεν άντεχα θα το αντέχω.

Τώρα θα πιάσω σπίτι στον παράδεισο
τσάμπα οικόπεδο σε παράλια.
Του έρωτα θα βάλω το πουκάμισο
και θα νικήσω δίχως πανοπλία.

Τώρα θα δεις μες στης ψυχής τα υπόγεια
τραπέζι με ψωμί κι αλάτι
τώρα που δεν υπάρχουνε διόδια
που πέφτει σαν ζεστή βροχή η αγάπη.

«Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ» τ.175

ilektikos175

Αυτή είναι η εφημερίδα των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος" τ.  175. Για να τη δείτε πατείστε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ το τ.174, ΕΔΩ το τ. 173, ΕΔΩ το τ.172, ΕΔΩ το τ.171,  ΕΔΩ το τ. 170,  ΕΔΩ το τ. 169,  ΕΔΩ το τ. 168,  ΕΔΩ το τ. 167, ΕΔΩ το τ. 166, ΕΔΩ το τ. 165,  ΕΔΩ το τ. 164, ΕΔΩ.το τ. 163, ΕΔΩ.το τ. 162, ΕΔΩ.το τ. 161, ΕΔΩ το τ. 160, ΕΔΩ το τ. 159, ΕΔΩ το τ. 158, ΕΔΩ το τ. 157, ΕΔΩ το τ. 156, ΕΔΩ το τ. 155, ΕΔΩ το τ. 154, ΕΔΩ το τ. 153, ΕΔΩ το τ. 152 ΕΔΩ, το τ. 151, ΕΔΩ το τ. 150,  ΕΔΩ το τ. 149, ΕΔΩ το τ. 148,  ΕΔΩ το τ.147, ΕΔΩ το τ. 146, ΕΔΩ το τ.145  ΕΔΩ το τ.144 ΕΔΩ το τ. 143, ΕΔΩ το τ.142, ΕΔΩ το τ. 141, ΕΔΩ το τ.140,ΕΔΩ το τ.139, ΕΔΩ το τ. 138 ΕΔΩ το τ. 137 ΕΔΩ το τ. 136, ΕΔΩ το τ. 135.ΕΔΩ το τ. 134, ΕΔΩ το τ.133, ΕΔΩ το τ. 132, ΕΔΩ.το τ. 131, ΕΔΩ το τ.130, ΕΔΩ το τ. 129, ΕΔΩ το τ. 128, ΕΔΩ το τ. 127, ΕΔΩ το τ.126, ΕΔΩ το τ.125, ΕΔΩ το τ. 124, ΕΔΩ το 123, ΕΔΩ το τ.122, ΕΔΩ το 121, ΕΔΩ το τ. 120, ΕΔΩ το τ. 119, ΕΔΩ το τ.118, ΕΔΩ το τ. 117, ΕΔΩ το τ. 116, ΕΔΩ το τ. 115, ΕΔΩ το τ. 114, ΕΔΩ το τ. 113, ΕΔΩ το τ. 112, ΕΔΩ το τ. 111, ΕΔΩ το τ. 110, ΕΔΩ το τ. 109, ΕΔΩ  το τ. 108. ΕΔΩ  το τ. 107 κι ΕΔΩ  το τ. 106, ΕΔΩ το τ. 105,  ΕΔΩ το τ. 104,  ΕΔΩ το τ. 103,. ΕΔΩ το τ. 102, ΕΔΩ το τ. 101, ΕΔΩ το τ. 100, ΕΔΩ το τ. 99 σε αρχείο PDF και να τα διαβάσετε, όπως κυκλοφορούν τυπωμένα. Τριάντα χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης από τη γέννηση της, είναι μια μεγάλη επιτυχία, όπως και να το κάνουμε... Δείτε κι ΕΔΩ το site του Σωματείου που επιμελούμαστε...

Έτοιμο και το τ. 443 του “ΤΥΠΟΥ των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών”

tipos443

Αυτό είναι το νέο τεύχος 443 του ΤΥΠΟΥτων Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, της ΠΟΣΣ. Δείτε το ΕΔΩ, Κι  ΕΔΩ το τ.442, ΕΔΩ. το τ.441, ΕΔΩ τ. 440, ΕΔΩ το τ. 439, ΕΔΩ  το τ.438, ΕΔΩ τ.437,  ΕΔΩ.το τ.436, το ΕΔΩ το 435, ΕΔΩ το 434,  ΕΔΩ το 433, ΕΔΩ το 432, ΕΔΩ το τ. 431,  ΕΔΩ το 430, ΕΔΩ το 429, ΕΔΩ το 428, ΕΔΩ το 427, ΕΔΩ το 426, ΕΔΩ το 425, ΕΔΩ το τ.424, ΕΔΩ το τ. 423, ΕΔΩ το τ. 422, ΕΔΩ το τ. 421, ΕΔΩ το τ. 420, ΕΔΩ το τ. 419, ΕΔΩ το τ. 418, ΕΔΩ το τ. 417, ΕΔΩ το τ. 416, ΕΔΩ το τ.415, ΕΔΩ το τ. 414, ΕΔΩ το 413, ΕΔΩ το 412, ΕΔΩ το 411, ΕΔΩ το 410, ΕΔΩ το τ. 409, ΕΔΩ το τ.408, ΕΔΩ το τ. 407, ΕΔΩ το τ. 406, ΕΔΩ το τ.405 ΕΔΩ το τ.404 ΕΔΩ το τ.403 ΕΔΩ το τ.402, ΕΔΩ το τ.401, ΕΔΩ το τ.400, ΕΔΩ το τ.399, ΕΔΩ το τ.398, ΕΔΩ το τ.397, ΕΔΩ το τ.396, ΕΔΩ το τ.395 ΕΔΩ το τ.394  ΕΔΩ το τ.393 ΕΔΩ το τ.392, ΕΔΩ το τ.391, ΕΔΩ το τ.390, ΕΔΩ το τ.389, ΕΔΩ το τ.388, ΕΔΩ το τ.387, ΕΔΩ τ.386 και το 385 ΕΔΩ. Σε συνάρτηση μάλιστα με το Blog, δείτε ΕΔΩ, που στήσαμε στο πλάι της, με όσο πιο συχνή ενημέρωση γίνεται, όλα είναι καλύτερα. Κι ΕΔΩ είναι αυτό που λειτουργεί τώρα, με πιο συχνή ενημέρωση...

Με κέρδισε ο Καναδάς!

epistrofi.sto.north4.070415

Μπροστά στο ιστορικό ρολόι ατμού, στο κέντρο του Βανκούβερ με τη Σούλα, σε μια φωτογραφία τραβηγμένη το 2015. Έχει να κάνει κυρίως με το Βανκούβερ, το Νόρθ Βανκούβερ αποκλειστικά και τη γύρω περιοχή του… Ο Καναδάς είναι μια αχανής χώρα. Εκτείνεται από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα νερά αυτού του τελευταίου κατέγραψα σε μια βόλτα , δίπλα στη θάλασσα.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε σταδιακά τις αναρτήσεις που έκανα από εκεί, στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ, το 2015 που πήγα για πρώτη φορά. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Έτσι σαν μια όμορφη ανάμνηση που τονώνει την πίστη και τον προσδοκία, ότι, όταν με το καλό λήξει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε με την πανδημία στον πλανήτη, θα μπορέσουμε να ξαναπάμε. Κι αυτή το φορά, όχι μόνο για 15 μέρες, αλλά για πολύ περισσότερο. Είναι μια όμορφη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους…

Και δες που ο Ιεχωβά το διευθέτησε έτσι και ξαναβρεθήκαμε εκεί, από τις 4 Ιουλίου ώς τις 13 Αυγούστου του 2024. Εννιά χρόνια μετά! Πατώντας ΕΔΩ θα δείτε τις αναρτήσεις που κάναμε από εκεί τις μέρες που καθίσαμε...

Ένας υπέροχος άνθρωπος!

Ο αδελφός Περικλής Γιαννουρής κοιμήθηκε σε ηλικία 106,5 ετών. Η κηδεία του έγινε στις 16/01/2016 στο Γ' Νεκτροταφείο Αθηνών στις 11:00 το πρωί... Δείτε ΕΔΩ μερικές εικόνες από τον τελευταίο αποχαιρετισμό... Κι ΕΔΩ μερικά ακόμα πράγματα για τον ίδιο...
Ακούστε τον στο βίντεο, μπορείτε να το μεγαλώσετε σε ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας και να απολαύσετε τις αλήθειες που λέει, με τον αυθεντικό τρόπο που το κάνει μπροστά στο φακό… Κι ύστερα δείτε ΕΔΩ μια επίσκεψη που έκανα τον Μάρτη του 2015 στο σπίτι της κόρης του, Ρένας, στο Αιγάλεω, που τον φιλοξενούσε τότε και διαβάστε τη βιογραφία του. 

Δείτε επίσης ΕΔΩ τη βιογραφία του Αριστοτέλη Αποστολίδη…

ΕΔΩ διαβάστε μερικά πράγματα για τον αδελφό, Πασχάλη Γεμενετζή.

ΕΔΩ διαβάστε τη βιογραφία του Μανώλη Πατεράκη.

ΕΔΩ διαβάστε τη βιογραφία του Γεώργιου Δούρα.

ΕΔΩ διαβάστε τη βιογραφια του Τιμολέωντα Βασιλείου.

ΕΔΩ διαβάστε τη βιογραφία του Μιχάλη Καμινάρη.

Θραψανιώτης γεννιέσαι...

Επειδή πολλοί φίλοι που φτάνουν μέχρι εδώ, χωρίς να με γνωρίζουν και ξαφνιάζονται από τον τίτλο του Site «Θραψανιώτης» οφείλω να σας πω ότι το όνομα δηλώνει τον τόπο καταγωγής μου. Είμαι απλά ένας Θραψανιώτης, ένας από τους 1.261 γεννημένους στο Θραψανό, (στη φωτογραφία με τα αδέρφια μου Γιωργία -επάνω- που έφυγε από κοντά μας το Γενάρη του 2011, τη Στασούλα, τη Μαλάμω και τον Κωστή που κι αυτός έφυγε από κοντά μας στις 21/11/2021) σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Δείτε ΕΔΩ ένα δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ για το χωριό μου. Δείτε ΕΔΩ τι αναφέρει η Wikipedia για το χωριό μου. ΕΔΩ θα βρείτε πολλά όμορφα στοιχεία για το Θραψανό, μια επιτυχημένη ιστοσελίδα. Στοιχεία για το Θραψανό μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ.  Ενώ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ένα ρεπορτάζ από την τηλεόραση της Νέας Κρήτης που σας ξεναγεί σε ένα αγγειοπλαστείο κι ΕΔΩ μια αναφορά από την ΕΡΤ. ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα. Ανάμεσά τους και τη Λίμνη της Λειβάδας.

Σας ευχαριστώ που φτάσατε ως εδώ διαβάζοντας το Site

Αν καταφέρετε να διαβάσετε όλο αυτό το Site ξεκινώντας από την κορυφή και φτάνοντας ώς εδώ, σας αξίζει ένας μεγάλος έπαινος!cherry

Μπράβο σας!... Αυτό σημαίνει ότι εκτιμάτε τη δουλειά που γίνεται και διαθέσατε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Μη διστάσετε να σχολιάσετε ότι νομίζετε ότι αξίζει. Τουλάχιστον στην κεντρική σελίδα του Site τα σχόλια είναι εύκολα και δεν χρειάζεται έγκριση από μένα για να “ανεβούν”. Δοκιμάστε το και θα δείτε...

Μας βλέπετε ζωντανά τώρα...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 378 επισκέπτες και κανένα μέλος

Νίκος Ελ. Θεοδωράκης

nik1Θα χαρώ πολύ να δω εκτεταμένα τις απόψεις σας. Γράψτε μου εδώ: nikosth2004@yahoo.gr

Για την επικοινωνία μας στείλτε μου SMS στο τηλέφωνο 6932212755 που εξυπηρετείται από την VODAFON. 
Είμαστε στον 21ο χρόνο!
Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελ. Θεοδωράκης, που έχει την ευθύνη της ενημέρωσης και διαχείρισης αυτoύ του Site σε καθημερινή βάση; Δείτε ΕΔΩ. Κι ΕΔΩ δείτε επίσης λίγα πράγματα για την ιστορία αυτού του ιστότοπου.

Ο καιρός στην Ελλάδα...

Με το Joomla χτίζουμε

Ελληνική Κοινότητα Joomla

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA