Μικροί φτερωτοί φίλοι, όπως τους είδαμε μέσα από την ομάδα "Άγρια Φύση στην Ελλάδα"
Γαλαζοπαπαδίτσα στο ταψί (Ταΐστρα). Η Γαλαζοπαπαδίτσα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Παριδών, που απαντά κανείς και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Cyanistes caeruleus και περιλαμβάνει 9 υποείδη. Η φωτογραφία είναι του Ody Tzimoulis.
Ορεινή Πέρδικα στα χωράφια της Εορδαίας... Το περδικι είναι κοινή ονομασία πτηνών του γένους Πέρδιξ ή Αλεκτορίς που ανήκουν στην οικογένεια των Φασιανιδών και στην τάξη των Ορνιθόμορφων. Το γένος αυτό περιλαμβάνει οκτώ είδη. Πρόκειται για ενδημικά πτηνά, που ζουν κατά σμήνη, στις εύκρατες ζώνες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Η φωτογραφία είναι του Georgios Kostikidis.
Η κίσσα είναι στρουθιόμορφο πτηνό της οικογενείας των Κορακιδών, που απαντά κανείς και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Garrulus glandarius και περιλαμβάνει 35 υποείδη. Η λέξη κίσσα προέρχεται από τον όρο κικ- yă, με επικρατούσα την άποψη ότι, είναι ηχομιμημητικής προέλευσης από το χαρακτηριστικό κρώξιμο του πουλιού. H φωτογραφία είναι της Caterina Mirtsiou.
Η αλκυόνη (αρχ. ελλ. αλκυών, καθαρ. αλκυών ή και αλκηδών) είναι θαλάσσιο αποδημητικό πτηνό, το κοινώς λεγόμενο ψαροπούλι ή θαλασσοπούλι ή και ακόμα μπιρμπίλι της θάλασσας... Ανήκει στην οικογένεια των Αλκυονιδών. Φθάνει τα 18 εκατοστά σε μήκος. H φωτογραφία είναι του Matthias Lorenzo.
Ο σπίνος, γνωστός και με τα ονόματα σπιγγάρι και τσόνης, περιλαμβάνει πολλά γένη και είδη που απαντούν σχεδόν σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Αυστραλία. Είναι μικρόσωμο πουλί και μοιάζει με το σπουργίτι. Το ράμφος του είναι κοντό, ισχυρό και χοντρό στη βάση του. H φωτογραφία είναι του Ody Tzimoulis.
Η Λιβαδοκελάδα είναι από τα πιο κοινά πουλιά το χειμώνα στα χωράφια και τις ανοιχτές εκτάσεις. Έχει μήκος μόλις 15 εκατοστά, είναι μικρό χερσόβιο πουλί που επισκέπτεται την Ελλάδα κατά τους χειμερινούς μήνες. Η φωτογραφία είναι του Sebahattin Sabri. Όλες οι φωτογραφίες είναι από την ομάδα "Άγρια Φύση στην Ελλάδα" και τους ευχαριστούμε πολύ
Σχόλια (0)