Υφαίνοντας τη Θάλασσα. Τεχνίτες και Καλλιτέχνες της Μεσογείου δημιουργούν από κοινού
Αυτή είναι η αφίσα των εκδηλώσεων που οργανώνει το Εργαστήρι. Και όλες οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση είναι από αυτή την έκθεση…
Πρόκειται για μια εκδήλωση πουν μας καλούν να την παρακολουθήσουμε. Τη δημοσιεύουμε εδώ καθώς μπορεί κάποιους από τους αναγνώστες μας να τους ενδιαφέρει:
Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας προσκαλώ εκ μέρους του Εργαστηρίου Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης - ΕΜΠ, στα εγκαίνια της έκθεσης του ερευνητικού προγράμματος MEDNETA με θέμα:
"Υφαίνοντας τη Θάλασσα. Τεχνίτες και Καλλιτέχνες της Μεσογείου δημιουργούν από κοινού", την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 15:30 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.
Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του Δημιουργού Αργυροχρυσοχόου Χάρη Βασιλειάδη.
Σας στέλνουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας όλο το σχετικό υλικό.
Θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς αν μπορείτε να καλύψετε και να προωθήσετε το γεγονός, στα μέσα τα οποία διαθέτετε και θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την έκθεση μπορείτε να βρείτε
στον επίσημο ιστότοπο: https://medneta.eu/ Δείτε ΕΔΩ..
και την σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/ENPI-CBCMed-Medneta-Project-
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας, ελπίζουμε, ανταπόκριση στο αίτημά μας.
Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία που θα σας χρειαστεί.
Με εκτίμηση
Σοφία Αυγερινού Κολώνια
Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
Επιστημονική Υπεύθυνη Ερευνητικού Έργου MEDNETA
Εργαστήριο Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης Σχολής Αρχιτεκτόνων, Ε.Μ.Π.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη και φιλόδοξη έκθεση πιλοτικών προϊόντων που φιλοτεχνήθηκαν από δημιουργούς – τεχνίτες και καλλιτέχνες- από 7 Μεσογειακές πόλεις στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος MEDNETA (www.medneta.eu) και επικεφαλής το Εργαστήριο Χωροταξίας και Οικιστικής Ανάπτυξης της Σχ. Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ το οποίο διευθύνει η καθηγήτρια Σοφία Αυγερινού Κολώνια.
Στόχος του MEDNETA (2014-2016) αποτέλεσε ο επανακαθορισμός, η ενίσχυση και η ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου των δημιουργικών επαγγελμάτων στην αναγέννηση των ιστορικών πόλεων στην λεκάνη της Μεσογείου. Μαζί με την Αθήνα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν η Βαλένθια, η Φλωρεντία και το Παλέρμο από τον Βορρά της Μεσογείου και από τον Νότο η Τύνιδα, η Βυρηττός και η Χεβρώνα.
Βασικό όχημα για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η δικτύωση των δημιουργών/παραγωγών, διασφαλίζοντας την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών παραδοσιακών επαγγελμάτων τέχνης, με στόχο τη χωρική, κοινωνικο - οικονομική, πολιτιστική ανάπτυξη του αστικού χώρου και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πόλεων σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.
Δυο τεχνίτες και δυο σχεδιαστές από κάθε πόλη συναντήθηκαν και δημιούργησαν από κοινού δώδεκα μοναδικά αντικείμενα δημιουργικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος εμπνευσμένα από την ιστορία και την παράδοση της Μεσογείου.
Η έκθεση “Υφαίνοντας την Θάλασσα” διοργανώνεται με στόχους:
α) την ανάδειξη των δημιουργικών παραδοσιακών και σύγχρονων επαγγελμάτων τέχνης της Μεσογείου (σχεδιαστές υψηλής ραπτικής, κεραμοποιούς, αργυροχρυσοχόους, μεταλλουργούς, καλλιτέχνες, σχεδιαστές επίπλου και πολλούς άλλους) και της ιστορικής τεχνογνωσίας τους και
β) την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δημιουργικών παραδοσιακών και σύγχρονων επαγγελμάτων τέχνης, μέσω του διασυνοριακού διαλόγου που αναπτύχθηκε, ώστε να υποστηριχθεί το δίκτυο των παραγωγικών τους δραστηριοτήτων που διαμορφώνουν το αστικό και κοινωνικό περιβάλλον αυτών των πόλεων.
Η φιλοξενία της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης από – το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών– Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία, ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της Αθήνας, ενισχύει τους στόχους και τις φιλοδοξίες της και συμπυκνώνει πολλά ιστορικά και παραδοσιακά στοιχεία που αξίζει κανείς να δει και να επισκεφθεί. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους συντελεστές του MEDNETA και τους δημιουργούς που συμμετείχαν.
Σχόλια (0)