Ο Γενάρης φεύγει παίρνοντας μαζί του δύσκολες στιγμές. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας...
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρακολούθησα στο Πολυτεχνείο. Αριστερά η καθηγήτρια κ. Σοφία Αυγερινού - Κολώνια και δεξιά η αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου καθηγήτρια κ. Αντωνία Μωροπούλου.
Άνθρωποι από τις χώρες και τις πόλεις της Μεσογείου που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα Medenta ανοίγουν τη συνέντευξη Τύπου.
Αρκετοί άνθρωποι παρακολούθησαν τη συνέντευξη που εξελίχθηκε σε... παρουσίαση του προγράμματος Medenta και είχε μεγάλο ενδιαφέρον...
Ο Γενάρης τελειώνει σήμερα... Ολοκληρώνει την παρουσία του κοντά μας. Κι από αύριο δίδει σκυτάλη σε ένα νέο μήνα, τον Φλεβάρη. Ας μείνουμε ωστόσο, λίγο περισσότερο στη συνέντευξη Τύπου που παρακολουθήσαμε χθες το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο για την παρουσίαση του προγράμματοςMedenta.
Εξάλλου αναλυτικά έχουμε δώσει ήδη πληροφορίες σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, οπότε και μπορείτε να το διαβάστε. Αναζητήστε το λίγο πιο κάτω ή πατήστε ΕΔΩ για να αναδυθεί δίπλα σας, σε νέο παράθυρο με λίγκ.
Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου κατατέθηκαν 1095 προτάσεις και από αυτές επιλέχτηκε η πρόταση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διακρίναμε μια άψογη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και αναπτυξιακών φορέων με μια γεωγραφική κατανομή, γύρω από τη Μεσόγειο, πολύ ενδιαφέρουσα.
Είναι μεγάλη επιτυχία για τη Σχολή Αρχιτεκτόνων. Οι καθηγητές και οι σπουδαστές που δούλεψαν ήταν εκεί για να την υπερασπιστούν κι αυτό ήταν πολύ όμορφο να το διαπιστώνεις. Αλλά δυστυχώς τέτοιες πρωτοπόρες πρωτοβουλίες δεν αναδεικνύεται όσο θα τους άξιζε. Συχνά μιλάμε για την ανάγκη προστασίας πολιτιστικών χώρων ή τεχνών. Η ανάδειξη αυτή, αναμφίβολα, δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό.
Το ζητούμενο όμως, όπως τονίστηκε είναι να βρεθεί ο τρόπος για να φτάσει το πρόγραμμα Medenta στις τοπικές κοινωνίες που τις αφορούν για να περιμένουμε να αποδώσει.
Ωστόσο από την παρουσίαση που έγινε μπορέσαμε να το δούμε στη βάση της επιστημονικής ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα της θα είναι χρήσιμα για τις επόμενες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν προβλέπεται ένα πυκνό πρόγραμμα και επαφές με εκπροσώπους της τοπικής διοίκησης, επαγγελματίες με τη χρήση εφαρμογής σύγχρονων εργαλείων που θα αποτελέσουν τον εξοπλισμό που θα χρειαστεί για να προχωρήσουν πιλοτικά στη συνέχεια στην εφαρμογή των προτάσεων.
Αναμένεται να δημιουργηθεί ένα δίκτυο των ενδιαφερομένων μερών, αλλά και το παρατηρητήριο που θα καταγράφει όλα όσα χρειάζεται να γίνουν για να συνεχίσουν οι έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση.
Βασική γλώσσα στην παρουσίαση που ακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου ήταν η αγγλική, δεδομένου ότι υπήρχαν πολλοί Ευρωπαίου καλεσμένοι, αλλά και εκπρόσωποι πανεπιστημίων των πόλεων που συμμετέχουν, οι οποίοι και έδωσαν αναλυτικά το μέρος των ενεργειών που τους αφορούν σε σχέση με το πρόγραμμαMedenta
Ευτυχώς, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις στο βασικό μέρος της συνέντευξης Τύπου έγιναν στη μητρική μας γλώσσα την ελληνική και έτσι έγινε απόλυτα κατανοητό το περιεχόμενο της.
Πολύ ενδιαφέρον είχε το ιδιαίτερα προσεγμένο τσαντάκι που δόθηκε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης. Είχε προϊόντα της μάνας γης, δηλαδή ρίγανη, παξιμάδια, πατέ ελιάς και ούζο. Ο καλύτερος πρεσβευτής για μια χώρα σαν την Ελλάδα...
Σχόλια (0)