ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι
Κι επειδή δεν έχω εύκαιρη φωτογραφία από τη συνταγή που προτείνω, πού να τη βρω άλλωστε, δείτε τι κάνουν τις απόκριες στην Κοζάνη. Εκεί που ξέρουν να γλεντούν... Ο περίφημος χορός περιστέρια από το φανό στη Σκούρκα!!! Μου το θύμισε ο Κοζανίτης, Γιώργος Παπαμάρκου...Με ένα μπουκάλι ουίσκι κι εμείς θα χορεύαμε...
Εγώ τώρα, δεν τρελαίνομαι με την κουζίνα, δεν το 'χω βρε παιδί μου και δεν το παλεύω, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση της ζωής μου. Αύριο δεν ξέρω τι θα κάνω... Όμως η καλή μου φίλη Σοφία, μου έστειλε αυτή τη συνταγή και μάλλον αποκριάτικες μέρες που είναι θα την κάνω. Σας το συστήνω και σε σας. Δείτε με προσοχή, δεν είναι τελικά δύσκολη στην υλοποίησή της...
Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι. Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5) για 10 λεπτά
Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.
Μετά από ένα τέταρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία
Μετά από ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάτνων... κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο νοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε. Βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια
Κίσκη αμόκα. Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.
3 λοτήρια αρφότερα...
Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (έπεσε το μαλακισμένο), καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο.
Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια πουμυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας. Μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω. Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι. Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι.
Την επομένη μέρα, πάρτε ένα άλκα σέλτζερ. Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζίνα
Την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή: Κατσικάκι με τσικουδιά!!!
Σχόλια (0)