Ζούμε, κυριολεκτικά, στην αρχή της πιο δύσκολης περιόδου για την ανθρώπινη ιστορία...
"Πιάνεται" η ψυχή σου αν αφεθείς λίγο παραπάνω να παρακολουθείς καθημερινά τις ειδησεογραφικές ζώνες των τηλεοπτικών καναλιών... Φόνοι, δικαστικά θέματα, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία... Και όλα αυτά εν μέσω μιας πανδημίας η οποία περπατά στον τρίτο χρόνο με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην παγκόσμια, αλλά και στις τοπικές οικονομίες...
Και μέσα σε όλα αυτά μεγάλοι σεισμοί συνταρράσσουν τον κόσμο... Ένα μικρό απάνθισμα σας δίνουμε μόνο για να καταλάβετε πού βρισκόμαστε στο ρεύμα του χρόνου...
Τετάρτη σήμερα και είναι η ώρα να ασχοληθούμε λίγο με την επικαιρότητα. Είμαστε προ των πυλών για το τρίτο καλοκαίρι με κορονοϊό στον πλανήτη. Η ανθρωπότητα έχει κουραστεί πάρα πολύ με τα μέτρα που υπάρχουν από χώρα σε χώρα όλο αυτό το διάστημα. Και η αλήθεια είναι πως όλοι επιζητούν ένα καλοκαίρι ξένοιαστο από τον κορονοϊό.
Πολλά μέτρα χαλαρώνουν σιγά σιγά και για να ξεκουραστούν οι πολίτες και για να κινηθεί η οικονομία. Παρότι λοιπόν η τάση στη δύση είναι προς αποκλιμάκωση των μέτρων, στην ανατολή και συγκεκριμένα στην Κίνα υπάρχει διαφορετική άποψη.
Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μας μεταφέρουν το κύμα των lockdown που επικρατεί στην Κίνα. Όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα, "σε καθεστώς καθολικού lockdown βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Σανγκάη, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού που παρατηρείται στην πόλη των 26 εκατομμυρίων της Κίνας, η οποία ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικής Covid". Θα πει κάποιος, έχουμε μάθει στα lockdown, που είναι το περίεργο;
Προσωπικά δεν θα το όριζα ως περίεργο, αφού έχουμε μάθει στα lockdown, αλλά ως ανησυχητικό. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την Κυριακή 10 Απριλίου η Κίνα "κατέγραψε 27.509 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα περισσότερα που έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας". Εδώ να τονίσουμε πως η Σανγκάη είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό κέντρο της κινεζικής οικονομίας, αλλά και ο κύριος διαμετακομιστικός κόμβος της χώρας.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα "η κυβέρνηση της Κίνας ανησυχεί για περαιτέρω επιβράδυνση της παραγωγικής αλυσίδας". Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει οριστικά από τον κορονοϊό, παρότι στη συνείδηση πολλών είναι πλέον ένας απλός ιός. Αν η Κίνα, μια μεγάλη εμπορική υπερδύναμη προβαίνει σε τέτοια μέτρα καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.Και εδώ έρχεται να μας συναντήσει μια δήλωση του Αμερικανού καθηγητή και διανοητή κ. Νόαμ Τσόμσκι. Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε πως «πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο στην ανθρώπινη ιστορία. Τώρα αντιμετωπίζουμε την προοπτική της καταστροφής της οργανωμένης ζωής στη Γη». Και αυτό γιατί ο κόσμος θα μπορούσε «να οδηγηθεί σε ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο» εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή στον πλανήτη λαβαίνουν χώρα ταυτόχρονα πολλά σημαντικά γεγονότα. Πόλεμος, πυρηνική απειλή, παγκόσμια πανδημία και όλα αυτά με αρνητικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, όπου έρχονται να προστεθούν και οι κατά τόπους σεισμοί. Αρκεί μια αναζήτηση στο google για να ενημερωθούμε για το που και πόσοι σεισμοί συμβαίνουν καθημερινά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Σας παραθέτω σε φωτογραφίες ενδεικτικά μερικά αποτελέσματα της αναζήτησης για να πάρετε μια γεύση.
Ο Ιησούς Χριστός στην Καινή Διαθήκη λεει πως όταν θα συνέβαιναν όλα αυτά τα γεγονότα ταυτόχρονα στον πλανήτη, θα είχε φτάσει ο καιρός για να επέμβει στις ανθρώπινες υποθέσεις. Άρα το ερώτημα είναι όχι αν τελείωσε η πανδημία, αλλά αν τώρα είναι που θα αρχίσουν να εξελίσσονται περαιτέρω τέτοια γεγονότα. Ίσως αυτά τα 2 χρονια, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, να είναι μόνο η αρχή της πιο δύσκολης περιόδου για την ανθρώπινη ιστορία.
Σχόλια (0)