Κάτι από τη Μάνη και τα Σπήλαια του Δυρού, που πήγαμε Αύγουστο, πριν δυο χρόνια…

diros1.250823
Περάσαμε πολύ όμορφα στη Μάνη μαζί με τα παιδιά μας, τον Κώστα, την Άννυ και τα εγγόνια μας το περσινό καλοκαίρι, Δημήτρη και Άντονη. Καθισαμε εκεί από το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου ώς το απόγευμα της Δευτέρας 28/8/2023.

diros2.250823
Και φυσικά, καθημερινά είχαμε ένα πρόγραμμα για το πού θα πάμε και τι θα κάνουμε. Ο καιρός ήταν σύμμαχος μας, ζεστός, κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να χαρούμε ξεχωριστά την κάθε στιγμή. Ήταν ένας Αύγουστος στα καλύτερα του!

diros3.250823
Προτίμησα σ’ αυτό το δημοσίευμα να μη βάλω άλλες φωτογραφίες. Μόνο μέσα από τα Σπήλαια του Δυρού, επειδή πραγματικά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Και περιμένουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι στην ουρά του ταμείου, να κόψουν εισιτήριο 30 ευρώ για την είσοδο.

diros4.250823
Αυτή τη φορά δεν πήγαμε μαζί τους μέσα στα Σπήλαια για την ξενάγηση των 40 λεπτών. Το έχω δει τόσες φορές. Αλλά ο Κώστας με τον Δημήτρη με προμήθευσαν με τόσες φωτογραφίες από εκεί μέσα, που θα μπορούσα να δημοσιεύω στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ για καιρό…

diros5.250823
Πέρα από τη φυσική ομορφιά, όλα στη Μάνη είναι πέτρα κι αυτό προσωπικά μου αρέσει πολύ. Μου θυμίζει τη νότια Κρήτη και την Εύβοια στα πιο άγρια τους. Μια αγριάδα όμως που δεν σε φοβίζει, αλλά σου προξενεί δέος για τον Δημιουργό!

diros6.250823
Έχουμε ήδη κάνει μια ανάρτηση στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ γι’ αυτή την επίσκεψη στα Σπήλαια του Δυρού. Δείτε τη ΕΔΩ. Και ΕΔΩ μια παλαιότερη που θα μπορούσατε να τη βρείτε ψάχνοντας ανάμεσα στις 6.500 δημοσιεύσεις που υπάρχουν σ’ αυτόν τον ιστότοπο. Και συνεχίζουμε

Δημοσιογραφικά

Όταν οι άνθρωποι γράφουν μόνοι τους, το τέλος στη ζωή τους… Ειδήσεις που αφυπνίζουν...

pafsilipo1.210319
Διαβάζουμε, τις χειρότερες ειδήσεις στα Site ή ακούμε στις ειδήσεις, Μόνο την περασμένη εβδομάδα δυο γυναίκες έπεσαν από τον 5ο όροφο του σπιτιού τους. Η μία μάλιστα με το 4χρονο παιδί της. Και τόσοι άλλοι που πέφτουν καθημερινά στις γραμμές του τρένου... Τι φταίει άραγε και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το "φαινόμενο" της εποχής μας;

pafsilipo2.210319
Διαλέξαμε για τη σημερινή εικονογράφηση, τέσσερις φωτογραφίες από το πανέμορφο πάρκο της πόλης της Καρδίτσας, το Παυσίλυπο. Ίσως γιατί και η ονομασία του δίνει τη... λύση στο πρόβλημα πολλών ανθρώπων. Η λύπη που οδηγεί στην απελπισία, είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

pafsilipo3.210319
Οι φωτογραφίες είναι χθεσινές, σταλμένες από φίλους μας που μένουν εκεί και καθημερινά κάνουν τη διαδρομή για τη δουλειά τους μέσα από αυτό το πάρκο. Δείτε μια ομορφιά που έχει αυτή την εποχή καθώς βρίσκεται στη μεταβατική φάση του και περνά από τον χειμώνα στην άνοιξη.

pafsilipo4.210319
Δεν υπάρχει πιο λυτρωτικό να επιλέξεις ένα πάρκο κοντά στη γειτονιά που μένεις και να κάνεις τη βόλτα σου. Το μυαλό ξελαμπικάρει και είναι βέβαιο ότι μπορείς να δεις τα πράγματα κάτω από μια άλλη οπτική γωνιά, πιο αισιόδοξη και καθαρή. Και φυσικά, έτσι θα σου φύγουν από το μυαλό κακές ιδέες...

efimeridesΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 23/03/2019

Τις τελευταίες μέρες όλο και διαβάζουμε σκληρές ειδήσεις που αφορούν την αυτοκτονία ανθρώπων. Γιατί άραγε επιλέγουν το απονενοημένο διάβημα; Δεν ξέρω αν σας έχεις απασχολήσει εσάς, αλλά εμένα πολύ. Ας το ψάξουμε λίγο το θέμα και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το εύκολο, είναι "φαινόμενο" των καιρών... Διότι μπορεί να παρουσιάζει τώρα μια έξαρση, αλλά πάντα υπήρχε.

Και όχι μόνο εδώ στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ας πούμε, αναφέρονται περίπου 25.000 αυτοκτονίες κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη, αποτυγχάνουν στις προσπάθειές τους. Έχει υπολογισθεί επίσης ότι συνολικά αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να τερματίσουν τη ζωή τους.

Μερικές χώρες έχουν ακόμη υψηλότερες αναλογίες αυτοκτονιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παγκόσμια ο αριθμός αυτοκτονιών έχει φθάσει σε τρομακτικές διαστάσεις. Περιλαμβάνονται πλούσιοι καθώς και φτωχοί — και οι αριθμοί συνεχώς αυξάνουν.

Γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζωή; «Υπεύθυνα είναι τα τρία Α: Δηλαδή το να αισθάνεται κάποιος Άτυχος, Αβοήθητος και Απελπισμένος,» απαντά ο Δρ. Κάλβιν Τζ. Φρέντερικ, επικεφαλής της υπηρεσίας επειγούσης βοηθείας διανοητικών διαταραχών στο Εθνικό Ίδρυμα Διανοητικής Υγείας, των ΗΠΑ.

Έτσι σε κάποιον που αυτοκτονεί, το ένα πράγμα κατόπιν του άλλου, φαίνεται να πήγαινε άσχημα. Αισθάνεται ανίσχυρος να αντιμετωπίσει το παρόν και δεν βλέπει τίποτα καλό που θα συμβεί στο μέλλον για να αλλάξει τα πράγματα. Αλλά τι κάνει ένα άτομο να βυθισθεί σε τέτοια βάθη απελπισίας; Οι αιτίες διαφέρουν.

Η έσχατη φτώχεια σπρώχνει μερικούς σε σημείο απελπισίας. Για πολλούς ανθρώπους η φτώχεια είναι ζήτημα επιβίωσης —αγώνας για την απόκτηση αρκετής τροφής για να τραφούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Και μερικοί, επειδή αισθάνονται αδύναμοι να αντιμετωπίσουν το γεγονός να βλέπουν την οικογένειά τους να υποφέρει από ένδεια, εκλέγουν την άλλη λύση —την αυτοκτονία.

Πολλοί άλλοι βρίσκουν δύσκολο να αντιμετωπίζουν μια χρόνια, οδυνηρή ασθένεια. Αντιμετωπίζοντας ένα μέλλον όπου θα ζουν κάθε μέρα με πόνο, μερικοί σχεδιάζουν να τερματίσουν τη ζωή τους και έτσι να τερματίσουν την ταλαιπωρία. Έναν άλλο παράγοντα εντοπίζουν τα σχόλια μιας ομιλήτριας των Σαμαρειτών, μιας οργάνωσης στην Αγγλία που ειδικεύεται στη βοήθεια ατόμων με τάσεις αυτοκτονίας. Είπε: «Φαίνεται ότι η κατάθλιψη αυξάνει και ένας παράγοντας σ’ αυτό μπορεί να είναι η ανεργία.» episimansis

Για παράδειγμα: Νέοι άνθρωποι που τελειώνουν το σχολείο και δεν μπορούν να βρουν εργασία αισθάνονται όπως τα ηλικιωμένα άτομα που έχουν την εντύπωση ότι είναι άχρηστα και ανεπιθύμητα. Η απογοήτευση μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε οξεία κατάθλιψη. Κοινωνική πρόνοια ή επιδόματα ανεργίας, δεν λύνουν το πρόβλημα.

Και τι να πούμε για τον άντρα που χάνει την εργασία που για πολλά χρόνια τον βοήθησε να φροντίζει καλά για την οικογένειά του; Τώρα ψάχνει τις αγγελίες εργασίας κάθε μέρα. Πηγαίνει στη μια συνέντευξη κατόπιν της άλλης, αλλά δεν μπορεί να βρει εργασία. Στο μεταξύ, η οικογένεια εξακολουθεί να έχει ανάγκη να φάει. Οι λογαριασμοί συσσωρεύονται. Σαφώς, ούτε αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπισθεί εύκολα, έτσι δεν είναι;

Η μοναξιά είναι κάτι που πολλοί άλλοι αισθάνονται δύσκολο να αντιμετωπίσουν. Ίσως κάποιος χάνει ένα σύντροφο στο θάνατο, ύστερα από πολλά χρόνια ευτυχισμένου γάμου. Σε μερικούς η σκέψη μιας ζωής χωρίς τον σύντροφό τους είναι ανυπόφορη.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η αυτοκτονία μεταξύ των ηλικιωμένων είναι μια αντίδραση σε μια σειρά απωλειών: ο σύντροφός τους πεθαίνει· τα παιδιά τους έχουν φύγει από το σπίτι· οι ίδιοι παίρνουν σύνταξη ή υποχρεώνονται να πάρουν σύνταξη πρέπει να ζήσουν μ’ ένα σταθερό εισόδημα ενώ οι τιμές εξακολουθούν ν’ ανεβαίνουν· η μνήμη τους αρχίζει ν’ αδυνατίζει· η υγεία τους σιγά-σιγά επιδεινώνεται· ο αυτοσεβασμός χάνεται, καθώς βλέπουν τους εαυτούς τους να εξαρτώνται περισσότερο από άλλους. Έτσι η αυτοκτονία μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας τρόπος για να αποφύγουν να επιβαρύνουν άλλους ή σαν εναλλακτική λύση για να μη περάσουν τις υπόλοιπες μέρες τους σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Μακριά από εμάς όλα αυτά!

  • Το κομμάτι αυτό θα δημοσιευτεί το Σάββατο 23/3/2019 στην εβδομαδιαία κρητική εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ και στη στήλη μου "Επισημάνσεις"...
  • Τα στοιχεία για το άρθρο αυτό, πάρθηκαν από το περιοδικό ΞΥΠΝΑ, έκδοση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με ημερομηνία 22/12/1981
  • Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ, μόνο μερικές χθεσινές ειδήσεις που οδήγησαν ανθρώπους στην απόγνωση και στο απονενοημένο διάβημα...

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA