Περάσαμε και τις 25.056 μοναδικές επισκέψεις στο ανανεωμένο site του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ...

25000

Μας αρέσει να περνάμε παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο μας, προθέτοντας κάτι όμορφο στη ζωή μας. Και χαιρόμαστε όταν τον βλέπουμε να έχει την αποδοχή σας. Να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται, καταγράφοντας την καθημερινότητα, από μια άλλη σκοπιά... Να, λοιπόν που περάσαμε και τις  25.056 επισκέψεις, από εντελώς διαφορετικές Ι.Ρ.. Σας ευχαριστούμε.  Δείτε το πατώντας πάνω σ' αυτή τη φωτογραφία και θα σας πάει αυτόματα στο νέο site... Το εντυπωσιακό είναι ότι λειτουργεί άψογα, ενώ συνεχίζει παράλληλα, να είναι ζωντανό και το αρχείο. Το βλέπετε δώ, άλλωστε, μπροστά σας...

24006
Το χτίζουμε καθημερινά με πολύ υπομονή και αγάπη... Δυο μήνες μετά το νέο ξεκίνημα μας, φτάσαμε τις 2.000 επισκέψεις. Και συνεχίζουμε. Δείτε το ΕΔΩ. Έτσι κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας. Και υλοποιήσαμε τα σχέδια μας, να  μην "κατέβει" το site αυτό. Παραμένει ως ιστορία, σαν αυτό ΕΔΩ το δημοσίευμα που κάναμε τον Σεπτέμβρη του 2020, τότε που οι βροχές δοκίμασαν και το χωριό μου. Η μνήμη λειτουργεί άψογα και "δένουμε" το χθες με το σήμερα...

23001

Χωρίς να το θέλω, δυσκόλεψα και δυσκολεύω πολλούς που δεν ξέρουν και δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει το όνομα του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ. Αν και μέσα στον ιστότοπο το εξηγώ αναλυτικά, δεν είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι  διαβάζουν, το κάνουν αυτό προσεκτικά. Ας το αναφέρω άλλη μια φορά, ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ είναι το όνομα του ανθρώπου που γεννήθηκε στο Θραψανό! Δείτε ΕΔΩ μια ανάρτηση που κάναμε τον Μάιο του 2020, όταν το συνεργείο του ALPHA επισκέφτηκε τα αγγειοπλαστεία του χωριού μου.

22000
Αυτό το site λοιπόν πέρασε στην ιστορία και λειτουργεί ήδη ένας νέος ιστότοπος, φρέσκος,όσο φρέσκο μπορεί να είναι το διαδίκτυο, με σύγχρονα χαρακτηριστικά που καταγράφουν τα πράγματα, από εδώ και πέρα, με το δικό του πρωτότυπο τρόπο. Με αληθινές ιστορίες που μιλάνε για το παρόν και δεν κάνουν διαγωνισμούς ειφυήας για να αποκτήσουν αναγνωσιμότητα. Δεν έχουμε διαφημίσεις και με επιλογή μας δεν λειτουργούμε εμπορικά, δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δείτε ΕΔΩ άλλη μια ανάρτηση από την επίσκεψη του ALPHA στα ανθοκήπια του Θραψανού.

21.000
Σιγά –σιγά, υπομονετικά, ανοίγουμε νέους δρόμους με τον ανανεωμένο ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΙΩΤΗ. Και να που ξεπεράσαμε και τις 21.000 επισκέψεις  από διαφορετικές Ι.Ρ, Είμαστε χαρούμενοι, επειδή ξέρουμε πώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω, που περιμένoυν καθημερινά να δουν την ανάρτηση μας, σ’ αυτό τo site, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να τη σχολιάσουν. Δείτε μας ΕΔΩ.

Χρειαζόμαστε στις μέρες μας Θάρρος όπως του Δαβίδ. Αυτό είναι περισσότερο από βέβαιο…

Γράφτηκε από τον/την Νίκος Θεοδωράκης. Posted in Παρηγοριά

skopia24.151262
Αυτό είναι το εξώφυλλο της ΣΚΟΠΙΑΣ τ. 24 της 15 Δεκεμβρίου 1962 από την οποία είναι παρμένο το σημερινό κομμάτι που μας εξοπλίζει με τη δύναμη και το θάρρος του Δαβίδ που είναι τόσο αναγκαίο στις μέρες μας.

skopia24.1.151262
Θησαυροί από τη βιβλιοθήκη της ΣΚΟΠΙΑΣ που παραπέμπει σε παλιά έντυπα για να αντλούμε θάρρος και παρηγοριά και τα οποία αν και είναι γραμμένα πριν από μισό αιώνα και βάλε είναι σαν να γράφτηκαν χθες…
skopia24.2.151262Οι μέρες αυτές που ζούμε είναι γεμάτες από κινδύνους. Σωστά προειπώθηκαν ως «καιροί κακοί». Για να τους αντιμετωπίσει κανείς επαρκώς χρειάζεται θάρρος. Και τι είναι θάρρος; Η λέξη ‘θάρρος’ έχει οριστεί ως «διανοητική ή ηθική δύναμη που καθιστά ικανό έναν να τολμήσει, να υπομείνει και να αντέξει σε κίνδυνο, φόβο ή δυσκολία στέρεα και αποφασιστικά». Β΄ Τιμ. 3:1

Απαιτείται θάρρος για να είναι κανείς έντιμος στο επάγγελμα, όταν οι συναγωνιστές του είναι ανέντιμοι. Απαιτείται θάρρος να ομολογήσει κανείς ότι έκανε λάθος. Ιδιαίτερα δε, χρειάζεται θάρρος στις μέρες αυτές για να πλεύσει κανείς αντίθετα προς το ρεύμα της κοινής γνώμης με την ακράτητη επιδίωξη των ηδονών και του πλούτου και με τα χαμηλά ηθικά επίπεδα. Για να εξακολουθήσετε να κάνετε εκείνο που ξέρετε ότι είναι ορθό, και για να έχετε τη σταθερή απόφαση να ζήσετε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις σας παρ’ ό,τι μπορεί να κάνουν οι άλλοι – απαιτείται θάρρος.

Υπάρχει πάρα πολύ λίγο από το είδος αυτό του θάρρους σήμερα στον κόσμο. Υπάρχει εν τούτοις, πολύ απ’ αυτό που συχνά θεωρείται θάρρος, δηλαδή, η φυσική απερισκεψία. Όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο. Το θάρρος βασίζεται σε αρχές· η φυσική τόλμη βασίζεται σε φυσική δύναμη, σε συναίσθημα ή και σε υστεροβουλία. Ένας αγωνιστής για βραβείο έχει φυσική τόλμη· είναι εκεί αγωνιζόμενος για φήμη ή χρήμα. Πολλοί στρατιώτες στη μάχη, υπό την έξαψη του πάθους του φόνου, ή γεμάτοι πεποίθηση λόγω ανωτέρας στρατιωτικής εξαρτίσεως, μπορεί να επιδεικνύουν τόλμη. Αλλά το θάρρος δεν βασίζεται σε ανώτερη φυσική δύναμη. Η διανοητική ή ηθική δύναμη είναι εκείνη που προέρχεται από αφοσίωση σε αρχές.

Η Αγία Γραφή μας δίνει πολλά παραδείγματα για το είδος του θάρρους που χρειαζόμαστε στους σύγχρονους αυτούς καιρούς. Μεταξύ των πιο αξιόλογων απ’ αυτά είναι το παράδειγμα θάρρους, που δόθηκε από τον Δαβίδ που σκότωσε τον γίγαντα. Όταν ο Δαβίδ ήταν απλό παιδάκι και έβοσκε τα πρόβατα του πατέρα του, εκδήλωσε αξιόλογο θάρρος στην προστασία τους από τα άγρια θηρία. Όπως ο ίδιος αφηγήθηκε στον Βασιλιά Σαούλ: «Ο υπηρέτης σου έγινε ποιμένας του πατέρα του στο ποίμνιο, και ήρθε ένα λιοντάρι, καθώς και μια αρκούδα, και το καθένα άρπαξε ένα πρόβατο από το κοπάδι. Και έτρεξα πίσω του και το χτύπησα και έσωσα το πρόβατο από το στόμα του. Όταν πήγε να σηκωθεί εναντίον μου, το έπιασα από τις τρίχες που είχε κάτω από το πηγούνι του και το χτύπησα και το θανάτωσα. Ο υπηρέτης σου πάταξε και το λιοντάρι και την αρκούδα». Α΄ Σαμ. 17:34-36. Αυτό, βέβαια, απαιτούσε θάρρος!

Ο Δαβίδ, ενώ ήταν παιδάκι ακόμη, δεκαεπτά ετών περίπου, αντιμετώπισε τον Γολιάθ, τον γίγαντα ύψους εννέα ποδών κι εννέα ιντσών, ο οποίος ολόκληρες μέρες είχε καθηλώσει ολόκληρο τον στρατό του Ισραήλ προκαλώντας φόβο και ο οποίος διαρκώς τους ονείδιζε από μέρα σε μέρα. Ο Δαβίδ με σπάνιο θάρρος πλησίασε αυτό τον γίγαντα ήρεμα κι άφοβα, προκαλώντας τον και θέτοντας το ζήτημα ευθέως ενώπιόν του: «Τότε ο Δαβίδ είπε στον Φιλισταίο: ‘Εσύ έρχεσαι σε εμένα με σπαθί και με δόρυ και με ακόντιο· εγώ όμως έρχομαι σε εσένα με το όνομα του Ιεχωβά των στρατευμάτων, του Θεού των στρατευμάτων του Ισραήλ, που εσύ ενέπαιξες. Την ημέρα αυτή ο Ιεχωβά θα σε παραδώσει στο χέρι μου, και ασφαλώς  θα σε πατάξω και θα σου κόψω το κεφάλι·... και  οι άνθρωποι όλης της γης θα γνωρίσουν ότι υπάρχει Θεός για τον Ισραήλ» Α΄ Σαμ. 17:45-50. Τότε, με μια σφεντόνα βοσκού και με μια από τις πέτρες που είχε, προχώρησε γρήγορα προς τον γίγαντα, τράβηξε τη σφεντόνα του και με μια πέτρα από αυτήν γκρέμισε τον γίγαντα. Τι απόδειξη θάρρους ήταν αυτή!

Ο Δαβίδ εξακολούθησε να είναι ένας άντρας θάρρους. Εξερχόμενος στη μάχη τόσο ενέπνεε τους άντρες, που ήταν μαζί του, ώστε οι γυναίκες του Ισραήλ μπορούσαν να ψάλλουν: «Ο Σαούλ πάταξε τις χιλιάδες του και ο Δαβίδ τις δεκάδες χιλιάδες του». Α΄ Σαμ. 18:7. Εξαιτίας αυτού  ο Βασιλιάς Σαούλ ζήλεψε και φθόνησε τρελλά τον Δαβίδ και ζήτησε κατ’ επανάληψη να τον θανατώσει, κάνοντας τον Δαβίδ τελικά να φύγει στο σπήλαιο Οδολλάμ, όπου τον συνάντησαν οι αδελφοί του και όλο το σπίτι του πατέρα του καθώς και εκατοντάδες αντρών που «είχαν στενοχώριες». Α΄ Σαμ. 22:1,2. Εκεί, μολονότι ήταν κυνηγημένος σαν ένα άγριο θηρίο από τον Βασιλιά Σαούλ και τους στρατιώτες του, ο Δαβίδ διατήρησε το θάρρος του. Αυτό κατ’ επανάληψη το έδειξε, όπως όταν, σε δύο περιπτώσεις, είχε τον Σαούλ υπό την εξουσία του και ωστόσο αρνήθηκε να αφαιρέσει τη ζωή του ανθρώπου, που ήταν αποφασισμένος να λάβει τη ζωή του Δαβίδ.

Όταν ο Δαβίδ έγινε βασιλιάς, επέκτεινε τα όρια του έθνους του μέχρι των στρατιωτικά κατακτημένων σημείων που είχαν καθοριστεί από τον Θεό. Το ότι δε αυτός ο αγώνας ήταν ένα ζήτημα θάρρους μπορεί να παρατηρηθεί από το γεγονός ότι επανειλημμένα ο Δαβίδ ρώτησε τον Ιεχωβά ως προς την κίνησή του για μάχη, δείχνοντας ότι κατευθυνόταν από το Θείο θέλημα κι όχι απλώς από την αγάπη της κατάκτησης.

Πού οφειλόταν το μυστικό του θάρρους του Δαβίδ; Πρώτα απ’ όλα οφειλόταν στη μεγάλη του πίστη στον Ιεχωβά: «Ο Ιεχωβά ο οποίος με ελευθέρωσε από το πέλμα του λιονταριού και από το πέλμα της αρκούδας, εκείνος θα με ελευθερώσει από το χέρι αυτού του Φιλισταίου» Α΄ Σαμ. 17:37. Καθοριστικό, επίσης, του θάρρους του ήταν η αγάπη του στη δικαιοσύνη: «Οι πονηροί φεύγουν χωρίς να τους καταδιώκει κανείς, αλλά οι δίκαιοι είναι σαν το νεαρό λιοντάρι που έχει αυτοπεποίθηση» Παρ. 28:1. Επίσης, η αγάπη στον Ιεχωβά Θεό και τον λαό του έδωσε θάρρος στον Δαβίδ: «Δεν υπάρχει φόβος στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει έξω το φόβο, επειδή ο φόβος επιδρά ως ανασταλτικός παράγοντας» Α΄ Ιωάνν. 4:18. Ναι, η πίστη στον Ιεχωβά Θεό, η αγάπη στη δικαιοσύνη και η αγάπη στον Θεό και στον πλησίον μπορεί να λεχθεί ότι αιτιολογεί το αξιόλογο θάρρος του Δαβίδ.

Για να έχει κανείς θάρρος σαν του Δαβίδ στους σύγχρονους αυτούς καιρούς, απαιτούνται οι ίδιες τρεις βασικές ιδιότητες. Η πίστη στον Ιεχωβά Θεό θα σας δώσει το θάρρος των πεποιθήσεών σας:

-Δεν έχετε ανάγκη να μιμηθείτε τις ανέντιμες μεθόδους των συναγωνιστών σας για να προνοήσετε κατάλληλα για τα ζητήματα που αφορούν τον εαυτό σας.

-Η αγάπη στη δικαιοσύνη θα σας δώσει τη δύναμη να ομολογήσετε ένα σφάλμα.

-Η αγάπη στον Θεό και στον πλησίον σας θα σας δώσει το θάρρος να πλεύσετε αντίθετα προς την πλημμυρίδα και να επιζητήσετε να κάνετε ό,τι θα ευαρεστήσει τον Θεό και ό,τι είναι προς μεγαλύτερη ευεξία εκείνων, τους οποίους συναναστρέφεστε· έστω και αν αυτοί δεν εκτιμούν πάντοτε το γεγονός αυτό.

Για ν’ αποκτήσετε αυτό το θάρρος το όμοιο με του Δαβίδ στους σύγχρονους καιρούς, θα χρειαστεί να μελετάτε τον λόγο του Θεού. Αυτός μόνο μπορεί να σας δώσει την απαιτούμενη πίστη, την ουσιώδη εκτίμηση του δικαίου και της αγάπης στον Θεό και στον πλησίον.

  • Αναδημοσίευση από τη ΣΚΟΠΙΑ τ.24 της 15/12/1962

Σχόλια (0)

There are no comments posted here yet

Υποβάλετε το σχόλιό σας

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Συννημένα (0 / 3)
Share Your Location

Αυτό είναι το χωριό μου, το όμορφο Θραψανό, που ονειρευόμουν να ζήσω, κάποτε...

Αυτό είναι το χωριό μου, το Θραψανό... Φωτογραφημένο στις 6 Ιουλίου 2012. Τον αγαπώ αυτόν τον τόπο. Και κάποτε, ονειρευόμουν να ζήσω εκεί αρκετό καιρό, όταν θα έβγαινα στη σύνταξη.  Τώρα πια είμαι συνταξιούχος, έχοντας αλλάξει άποψη και πρωτεραιότητες στη ζωή μου... Η στιγμή που νόμιζα ότι δεν θα ερχόταν ποτέ, ήρθε! Δείτε ΕΔΩ μερικά πράγματα για το χωριό μου...

spiti.ktiti.dek23

Όταν η ζωή δεν το βάζει κάτω… Οι βουκαμβίλιες που ξεράθηκαν από την παγωνιά του Γενάρη 2017, όταν το χιόνι το έστρωσε για τα καλά στο χωριό (δες την ακριβώς από κάτω φωτογραφία, διότι είναι πολύ σπάνιο το χιόνι στο χωριό μας σε υψόμετρο 350 μ.). Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο... Αλλά ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα, όσο είμαστε όρθιοι, μπορούμε και αντέχουμε τις αντιξοότητες… Η φωτογραφία αυτή, είναι τραβηγμένη το Νοέμβρη του 2023 όταν βάψαμε με άλλο χρώμα την εξωτερική και εσωτερική αυλή του σπιτιού...

xionismeno.spiti090117

Φωτογραφία τραβηγμένη στις 9/1/2017, στο χιονιά που άρεσε σε όλο το Θραψανό. Το πατρικό μου σπίτι, χιονισμένο. Απόλαυση οφθαλμών… Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη και την προνοητικότητα να μου στείλουν αυτή τη φωτογραφία… Κάθε εποχή στο χωριό μου είναι όμορφη. Έτσι το βλέπω εγώ, έχοντας προσωπικά βιώματα… Οι όμορφες βουκαμβίλιες, από αυτόν τον πάγο, ξεράθηκαν, σε αντίθεση με την τριανταφυλλιά που, για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πολύ δυνατή και άντεξε... Αλλά η ζωή δεν σταματά! Ξαναπέταξαν πράσινα κλαριά, ξαναζωντάνεψαν!

parteria6

Φτιάξαμε και τα παρτέρια στα δυο περιβολάκια στην εξωτερική αυλή... Ο επόμενος στόχος, αν το θέλει ο Θεός και τον καταφέρουμε, είναι να μπουν πλακάκια και στις αυλές, τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική. Και μια πραγματική εξώπορτα που θα προστατεύει το σπίτι μας, καλύτερα, από τους ανόητους που δεν λείπουν. Ο στόχος παραμένει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε σ' αυτή τη ζωή.

thrapsano.arxio

Και μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία του Roland Hampe. Την είδαμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά, στις μέρες μας, συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα... Δείτε κι αυτό ΕΔΩ το υπέροχο ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική στο Θραψανό που προβλήθηκε το Φλεβάρη του 2024  από την ΕΡΤ 3.

patris220624

Από την ημερήσια Ηρακλειώτικη εφημερίδα, ΠΑΤΡΙΣ. Την είδαμε δημοσιευμένη στη στήλη Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, το Σάββατο 22/6/2024 με την ένδειξη: 1958-1962, Κρήτη, Θραψανό. Φωτογραφία Roland Hame (πηγή: Άσπρο και Μαύρο). Η φωτογραφία έχει και μια ακόμα συναισθηματική αξία για μένα. Τραβήχτηκε, όταν εγώ γενήθηκα. Και προφανώς έχει επιχρωματιστεί. Δεν υπήρχε χρωματιστό φίλμ, τότε...

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα η σελήνη; Θέλετε να ξέρετε;

Κάποτε το θέλαμε να επιστρέψουμε, όσο τίποτα άλλο... Τώρα, δεν είμαι πια βέβαιος...

thrapsano.arxio

Μια ιστορική φωτογραφία που δείχνει το χωριό των πιθαράδων μερικές δεκαετίες πίσω... Κρήτη, Θραψανό, 1958-1962, φωτογραφία Roland Hampe. Την είδααμε δημοσιευμένη στη εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλίου της 10/5/2023. Τα νέα παιδιά στις μέρες μας συνεχίζουν αυτή την τέχνη. Αν τα βοηθούσε λίγο και η Πολιτεία, όλα θα ήταν καλύτερα...

livades.diakopes2013

Η Λιβάδα... Η τεχνιτή λίμνη στο χωριό μου που τα καλοκαίρια περνούσα πολλές ώρες εδώ... Πανέμορφη και πάντα έχει κάτι εξαιρετικό να σου δώσει... Δείτε ΕΔΩ ένα βίντεο που τραβηξα πριν μερικά χρόνια από τη λίμνη. Έτσι είναι και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα... Η ίδια ομορφιά! Μόνο που εγώ δεν μπορώ να είμαι κοντά της, πια, με τη συχνότητα που ήμουν κάποτε...

panoramiki.livada.2014

Ιδού και μια πανοραμική φωτογραφία της λίμνης, που τράβηξα το χειμώνα του 2014 όταν κατέβηκα στο χωριό, για να μαζέψω τις ελιές μου...  Ελάτε, αν θέλετε, να σας πάω στις ελιές μου στου Μπουρμά. Δείτε ΕΔΩ. Τα τελευταία χρόνια δεν είχαν καρπό και από ότι δείχνουν τα πράγματα, ούτε και φέτος... Λογικό. Για να δώσουν καρπό, πρέπει να καλλιεργηθούν σωστά και φυσικά να βάλεις λιπάσματα. Κι αν το δεις από οικονομική άποψη, δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο...

 

 

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Η Αγία Γραφή περιγράφει μερικές φορές τους ανθρώπους με βάση την εργασία που έκαναν. Μιλάει για τον “Ματθαίο, τον εισπράκτορα φόρων”, τον “Σίμωνα τον βυρσοδέψη” και τον “Λουκά, τον αγαπητό γιατρό”. (Ματθ. 10:3· Πράξ. 10:6· Κολ. 4:14) Κάτι άλλο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους είναι οι πνευματικοί διορισμοί ή τα προνόμιά τους. Διαβάζουμε για τον Βασιλιά Δαβίδ, τον προφήτη Ηλία και τον απόστολο Παύλο. Αυτοί οι άντρες εκτιμούσαν τους θεόδοτους διορισμούς τους. Παρόμοια και εμείς, αν έχουμε προνόμια υπηρεσίας, πρέπει να τα εκτιμούμε.

Ο αρχικός σκοπός του Ιεχωβά για την ανθρωπότητα ήταν να ζει για πάντα εδώ στη γη. (Γέν. 1:28· Ψαλμ. 37:29) Ο Θεός πρόσφερε γενναιόδωρα στον Αδάμ και στην Εύα διάφορα πολύτιμα δώρα που τους έδιναν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή. (Διαβάστε Ιακώβου 1:17) Ο Ιεχωβά τούς χάρισε ελεύθερη βούληση, την ικανότητα να κάνουν λογικές σκέψεις και τη δυνατότητα να αγαπούν και να απολαμβάνουν φιλίες.

Ο Δημιουργός μιλούσε στον Αδάμ και τον συμβούλευε για το πώς να δείχνει την υπακοή του. Ο Αδάμ μάθαινε επίσης πώς να καλύπτει τις ανάγκες του καθώς και πώς να φροντίζει τα ζώα και τη γη. (Γέν. 2:15-17, 19, 20) Ο Ιεχωβά προίκισε επίσης τον Αδάμ και την Εύα με τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όρασης, της ακοής και της όσφρησης. Έτσι μπορούσαν να απολαμβάνουν πλήρως την ομορφιά και τα άφθονα αγαθά του παραδεισένιου σπιτιού τους. Για το πρώτο ανθρώπινο ζευγάρι, οι δυνατότητες να έχουν απόλυτα ικανοποιητική εργασία, να νιώθουν πλήρεις και να κάνουν ανακαλύψεις, ήταν απεριόριστες.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα λόγια που είπε ο Ιησούς στον Πέτρο; Χρειάζεται να προσέξουμε ώστε να μην αφήσουμε την αγάπη μας για τον Χριστό να εξασθενήσει και την προσοχή μας να αποσπαστεί από τα συμφέροντα της Βασιλείας. Ο Ιησούς γνώριζε πολύ καλά τις πιέσεις που σχετίζονται με τις ανησυχίες αυτού του συστήματος πραγμάτων. Ας μάθουμε, να εκτιμούμε όσα έχουμε...

ΕΝΑ SITE "ΑΠΑΓΚΙΟ" ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Αυτόν τον ιστότοπο τον «παλεύω» πολλά χρόνια. Πολύ πριν γνωρίσω την αλήθεια και βρω σκοπό στη ζωή μου. Φανταζόμουν τον εαυτό μου συνταξιούχο στο χωριό, με μια σχετικά καλή οικονομική επιφάνεια, δεδομένης μιας καλής σύνταξης που είχα οικοδομήσει πολλά πάνω της και ήθελα να έχω κάτι, για να περνάω το χρόνο μου.

Σήμερα, όλα έχουν αλλάξει γύρω μου, όλα εκτός από το Site αυτό. Δηλαδή, άλλαξε κι αυτό λιγάκι προσανατολισμό… Αντί να περνάει την ώρα του με κούφια δημοσιογραφικά θέματα, που δεν είχαν να προσφέρουν και πολλά πράγματα στους ανθρώπους, προσφέρει ελπίδα για ένα βέβαιο, καλύτερο αύριο.

Αυτήν την αληθινή ελπίδα, προσπαθεί να βάλει στις καρδιές των αναγνωστών του και να τους ενθαρρύνει να πιστέψουν ότι όλες αυτές οι δυσκολίες κάθε μορφής που ζούμε είναι παροδικές. Τα ωραία, είναι μπροστά μας... Και μπορούμε να τα ζήσουμε, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά.

Αρκεί να μη στηριζόμαστε στην αξιοπιστία των ανθρώπων που σήμερα είναι κι αύριο όχι… Ούτε στις δυνάμεις μας. Αλλά στον Λόγο Εκείνου που είναι απόλυτα αξιόπιστος και να ακολουθούμε στη ζωή μας τις φωτεινές προειδοποιητικές  πινακίδες που έχει βάλει στο δρόμο μας…

ΚΡΕΟΝΤΑΣ, τέλος...

Το φύλλο που βλέπετε εδώ είναι το τελευταίο της εκδοτικής προσπάθειας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Κολοκυνθούς,  “Κρέοντας”. Δείτε το ΕΔΩ. Είναι το τεύχος 25 κι ΕΔΩ δείτε το αμέσως προηγούμενο. Ο ΚΡΕΟΝΤΑΣ αναγκάστηκε να αναστέλλει την έκδοσή του στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση. Σε δύσκολες εποχές δεν άντεχε άλλο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Βέβαια κάθε φύλλο που αναστέλλει την έκδοσή του, θέλει να ελπίζει και ονειρεύεται την επανέκδοση του... Μακάρι να γίνει έτσι. Και να μην είναι μόνο οι καλές προθέσεις των ανθρώπων του Συλλόγου...

Στο ρόλο του Συνταξιούχου

Αν έχεις κάπου να κρατηθείς, αν μπορείς να περιμένεις, η υπομονή αμείβεται.
Άπό τις 24/10/2020 είμαι πια συνταξιούχος!… Όλα εξελίχθηκαν καλά, όπως το περίμενα και τον Νοέμβρη του 2020 μπήκαν τα χρήματα της σύνταξης μου στο λογαριασμό μου. κι από τότε όλα γίνονται κανονικά, στην ώρα τους... Η αγωνία μου μετρούσε από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και κατέθεσα τα χαρτιά μου. Μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο! 

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια πρωτόγνωρη, δύσκολη εποχή του κορονοϊού Covid-19, με λοκντάουν και χωρίς τις μικρές εφημερίδες που βγάζω. Και όμως, όλα πήγαν καλά! Με τη βοήθεια ανθρώπων που μας αγαπούν, των παιδιών της Σούλας, δεν έχασα καμιά από τις ρυθμίσεις που είχα κάνει... Και δεν στερηθήκαμε τίποτα, από τα βασικά πράγματα. Ο Ιεχωβά να τους ευλογεί!

Δοξάζω τον Ιεχωβά για την καλή έκβαση του πράγματος! Και τον ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν το ισχυρό χέρι Του να με οπλίζει με υπομονή και εγκαρτέρηση, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα!

Μικρές πινελιές αγάπης

athina1

Γεμάτος όμορφες, ξεχωριστές πινελιές, είναι αυτός ο ιστότοπος που διαβάζετε. Ξεκίνησε, για να καλύψει κάποιες ανάγκες έκφρασης, με δημοσιογραφικό κυρίως περιεχόμενο και τον βλέπουμε να εξελίσσεται ουσιαστικά σε ένα σημείο συνάντησης και επαφής, ανάμεσα σε φίλους. Και η αναφορά στις πινελιές δεν είναι καθόλου τυχαία. Κάπως έτσι δεν λειτουργούν και οι ζωγράφοι; Μόνο που εδώ το πράγμα μοιράζεται, ανάμεσα στις λέξεις και τις εικόνες. Και περιγράφουν μια ζωή πραγματική, όχι από αυτές που κυριαρχούν στη φαντασία και στο διαδίκτυο.

Δοκιμασία από τον Covid-19

Ότι μέχρι χθες, μόνο ως θεωρία γνωρίζαμε, το είδαμε να εφαρμόζεται στη ζωή μας... Και πήραμε τα μαθήματα μας. Δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Το "φευγιό" της αδερφής μου

Η Γιωργία μας "έφυγε" για πάντα από κοντά μας το 2011. Και ο θάνατος του Γιάννη έναν ακριβώς χρόνο, μετά. Λιγοστεύουμε...

Έφυγε και ο Κωστής μας

Λιγοστεύουμε... Μετά τη Γεωργία μας, "έφυγε" και ο Κωστής μας. Τον αποχαιρετήσαμε (δείτε ΕΔΩ) με συγκίνηση... Θα τα ξαναπούμε αδελφέ!

Developed by OnScreen - Content by Nikos Theodorakis - Powered by FRIKTORIA