Επικαιρότητα

Ξεκινώντας τη μέρα μας, με την ανατολή ηλίου, στην πανέμορφη Ζαγορά του Πηλίου!

anatolli1.080522
Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει όταν βρίσκομαι στην επαρχία είναι το ξημέρωμα , η ανατολή του ήλιου. Μου λείπει στην Αθήνα. Εδώ ο ορίζοντας είναι ανοιχτός και η ησυχία μεγάλη. Ακούς τα πουλιά που κελαηδούν και συναντάς ελάχιστη κίνηση αν βγεις να περπατήσεις. Μόνο που χρειάζεται να ντυθείς γιατί κάνει κρύο.

anatolli2.080522
Αυτό έκανα και στη Ζαγορά του Πηλίου. Σηκώθηκα νωρίς, ύστερα από ένα όμορφο και ξεκούραστο ύπνο και βγήκα έξω να απολαύσω το πώς χαράζει στο Αιγαίο. Κατά το Χορευτό είναι που βγαίνει ο ήλιος. Και δεν τον περίμενα πολύ. Λιγότερο από 20 λεπτά μεσολάβησαν ανάμεσα στις φωτογραφίες του σημερινού δημοσιεύματος.

anatolli3.080522
Τις ανέβασα επί τόπου στο Facebook. Πρόλαβα ακόμα και τον φίλο μου τον Πέτρο από τη Χαλκίδα. Λίγο πριν ή παράλληλα ανεβάσαμε σχεδόν παρόμοιες φωτογραφίες. Η διαφορά ήταν ότι ο ουρανός του Πέτρου είχε μερικά σύννεφα. Ο δικός μου, ούτε ένα. Καθαρός ο ορίζοντας μπροστά μου.

anatolli4.080522
Συχνά ανεβάζω στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ανατολές και ηλιοβασιλέματα. Μ’ αρέσουν αυτές οι ώρες της χαραυγής και του σούρουπου. Και τις απολαμβάνω. Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ. Ας είναι καλά και οι φίλοι, όπως ο Πέτρος που είναι πρωινός τύπος και βοηθούν σ’ αυτό.

anatolli5.080522
Σήμερα λέμε να κατέβουμε στα Άνω Λεχώνια να πάρουμε τον μουτζούρη και να φτάσουμε μέχρι τις Μηλιές. Θα την έλεγες και ολοήμερη εκδρομή, αφού η επειστροφή α γίνειτ ο απόγευμα. Και είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσουμε το ταξίδι στο καταπράσινο, αυτή την εποχή Πήλιο.

anatolli6.080522
Εδώ συναντάς ανθρώπους που έχουν χρόνο και διάθεση να μιλήσουν μαζί σου. Να σου ανοίξουν την καρδιά τους. Όπως τον Γιώργο που είδα στη ΘΡΑΚΑ. Ας είναι καλά. Προσφέρθηκε να βοηθήσει με τον φορτιστή του λάπτοπ. Μου τον έφερε από τον Βόλο που μένει. Στη Ζαγορά εργάζεται. Ένας εξαιρετικό νέος με όνειρα για τη ζωή του. Χαρήκαμε την κουβέντα μαζί του…