Μη φοβάσαι τα προβλήματα. Να φοβάσαι την τάση να αναβάλεις την επίλυσή τους…
Στο σπίτι των φίλων μας Μιχάλη και Γιώτας, πέρσι τον Νοέμβρη, την εβδομάδα που είχε έρθει ως επισκέπτης ο επίσκοπος Περιοχής μας, αδελφός Ιορδάνης Σκερλετίδης, στην εκκλησία μας. Μια όμορφη βραδιά ανάμεσα σε φίλους…
Άλλη μια φωτογραφία από το έργο σταντ στο κέντρο της Αθήνας… Οι περισσότεροι αδελφοί που εμφανίζονται εδώ, είναι φίλοι και γνωστοί… Μια όμορφη παρέα για αδιαμφισβήτητα καλό σκοπό…
Με τις όποιες καιρικές συνθήκες οι αδελφοί σε όλον τον κόσμο, πέρα έξω και μακριά από τον κόσμο, είναι στο έργο διακήρυξης των καλών νέων… Οι εκλογές στην Ελλάδα την Κυριακή είναι κάτι που δεν τους αφορά. Εκείνοι έχουν ήδη την καλύτερη κυβέρνηση…Θυμηθείτε μερικές αλήθειες για τα προβλήματα: Στο σχολείο μαθαίναμε να τα λύνουμε. Στη σχολείο της ζωής ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να τα λύνουμε!
Η "επιστήμη" της δημιουργικής σκέψης υπαγορεύει πως όταν λύνουμε ένα πρόβλημα το μυαλό μας παραμένει ενεργό, δημιουργικό και δυναμώνει.
Συχνά κάποιοι δίνουν δύσκολες ασκήσεις προς επίλυση στον εαυτό τους και κάποιες φορές, επιμένουν στο να αναζητήσουν περισσότερες από δέκα πιθανές λύσεις / απαντήσεις. Κι ενώ στην αρχή δυσανασχετούν, στο τέλος βλέπουν ότι η εξεύρεση περισσότερων λύσεων σε ένα πρόβλημα δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και μια ευχάριστη, δυναμωτική και χρήσιμη δεξιότητα.
Μια δεξιότητα που μαθαίνεται.
Γι αυτό, να θυμάστε πως το πρώτο βήμα στην επίλυση ενός προβλήματος, μιας στενάχωρης κατάστασης δεν είναι να ρωτάμε τα "γιατί" αλλά να κάνουμε την ερώτηση "Πώς;"
Πώς θα το λύσω;
Πώς θα το αντιμετωπίσω δημιουργικά;
Πώς θα βρω την αποτελεσματικότερη επιλογή;
Θα έρθει και η ώρα των "γιατί;". Αυτό που έχει σημασία να θυμόμαστε είναι ότι το μυαλό μας αντέχει στην πίεση της δημιουργίας. Έτσι "ξεχειλώνει". Ενώ συρρικνούται από την αδυναμία της προσπάθειας και την απουσία της διάθεσης για επίλυση ενός μικρού ή μεγάλου προβλήματος.
Μη φοβάστε τα προβλήματα. Να φοβάστε το φόβο να τα λύσετε.
- Πηγή: http://akis-angelakis.com