Επικαιρότητα

Η πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο με άλλη ματιά, όπως τη ζήσαμε το Σάββατο

pl.karaiskaki1
Για την πλατεία Καραϊσκάκη, έχουμε ξαναγράψει στον ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ πριν τρία χρόνια, στις 19 Ιουνίου του 2019. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα που κάναμε τότε. Αλλά ξαναγυρνάμε πίσω, επειδή το Σάββατο που ήμασταν εκεί, ήταν σα τη βλέπαμε για πρώτη φορά!

pl.karaiskaki2
Εδώ είναι το ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND που κάνουμε τα τελευταία χρόνια την Ανάμνηση, όπως και φέτος για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια πανδημίας με φυσική παρουσία και με μεγάλη προσοχή. Δεν είναι η κεντρική είσοδος από την πλατεία, αλλά από πίσω, από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

pl.karaiskaki3
Ιούλιος, πρώτες μέρες με ζέστη και ελαφρύ καύσωνα και η μικρή πλατεία με το Μετρό είναι σ' αυτή την κατάσταση. Το γκαζόν και τα δέντρα ποτίζονται και βρίσκονται, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς σε καλή κατάσταση. Και η κίνηση σχετικά ήπια. Δεν υπήρχε το αδιαχώρητο.

pl.karaiskaki4
Εδώ βρίσκεται άλλο ένα μεγάλο και εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας το STANLEY και μπροστά του είναι η μια από τις εισόδους του Μετρό, στάση Μεταξουργείο. Εδώ σταματάνε και τα τουριστικά λεωφορεία για όσους θέλουν να γνωρίσουν την Αθήνα από την ανοιχτή στέγη τους.

pl.karaiskaki5
Καλλιτεχνήματα που μπορείτε να δείτε στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Τοποθετημένα εκεί από τον Δήμο Αθηναίων. Δεν ξέρουμε τι παριστάνουν και δεν υπάρχουν και επαρκείς ταμπέλες που να εξηγούν στον επισκέπτη. Ας είναι, συμβαίνει αυτό συχνά με τα έργα τέχνης.

pl.karaiskaki6
Η ζέστη είναι πολύ και κάποιοι ψάχνουν λίγη δροσιά στον ίσκιο ενός δέντρου. Είναι κι αυτό μια εμπειρία να ξαπλώνεις πάνω στο καταπράσινο γκαζόν όπως ο άγνωστος σε μας κύριος αριστερά στη φωτογραφία. Μας έκανε εντύπωση η άνεση του.