Επικαιρότητα

Την Πέμπτη επιστρέφουν στην Ελλάδα, από τη Νορβηγία οι φίλοι μας, Ζανέτα και Βασίλης

norvigia.vasili1
Πέρασαν κοντά επτά μήνες που λείπουν από κοντά μας, οι φίλοι μας και γείτονες Ζανέτα και Βασίλης. Είχαν πάει στη Νορβηγία κοντά στα παιδιά τους και τώρα έφτασε η ώρα της επιστροφής. Θα είμαστε στο αεροδρόμιο να τους καλοδεχτούμε, την Πέμπτη το μεσημέρι.

norvigia.vasili2
Μέχρι τότε, μετρώντας τις μέρες, ας πάρουμε μια γεύση από τις ομορφιές που έχουν στον τόπο που μένουν τα παιδιά τους στο Όσλο, όπου επειδή είναι βόρεια η άνοιξη έρχεται πάντα με μια μικρή καθυστέρηση. Εδώ έχουμε ζέστες, καύσωνα, αλλά εκεί τώρα ανθίζουν τα λουλούδια.

norvigia.vasili3
Τις φωτογραφίες τις τράβηξε σε μια βόλτα του ο Βασίλης και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Ξέρει ότι τα αγαπάμε, τα λουλούδια και ήθελε να μας δώσει χαρά. Και το πέτυχε! Πραγματικά η ομορφιά των λουλουδιών, δίνει ζωή στα άψυχα κτίρια που στεγάζουν ανθρώπινες ζωές.

norvigia.vasili4
Το γεγονός ότι εστίασε το κινητό του κοντά σ' αυτούς τους υπέροχους και μοναδικούς θάμνους, μας άρεσε πολύ. Προσέξτε τι υπέροχα άνθη έχει αυτό το φυτό. Δεν ξέρω πώς το λένε αλλά η ομορφιά του είναι μοναδική. Θαμνοειδές και με μεγάλη ανάπτυξη.

norvigia.vasili5
Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι εδώ οι άνθρωποι έχουν αφήσει λίγο χώρο πρασίνου κοντά στις κατοικίες που μένουν. Και δεν πρόκειται για τεράστιες απρόσωπες πολυκατοικίες, αλλά για διώροφα το πολύ τριώροφα σπίτια. Μια ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον.

norvigia.vasili6
Να βλέπουμε, να μαθαίνουμε, να παίρνουμε ιδέες και να τις εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Όσο αυτό βέβαια είναι δυνατόν, γιατί οι συνθήκες που ζούμε εμείς εδώ είναι όντως πολύ διαφορετικές. Και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί ακόμα στις μέρες μας, ζητούμενο.