Επικαιρότητα

Στην όμορφη Πάργα με την παρέα μας από χθες... Βόλτα στο λιμάνι της μικρής πόλης

parga1
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας της άλλοτε επαρχίας Μαργαριτίου. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επί του γήλοφου Πεζόβολος σε υψόμετρο 139 μ. και έως τα παράλια του Ιόνιου Πελάγους. Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους.

parga2
Αποτελεί ιστορική έδρα του δήμου Πάργας ενώ η δημοτική ενότητα Πάργας έχει πληθυσμό 3.904 κατοίκους (Απογραφή 2011). Έδρα του δήμου είναι το Καναλλάκι, αλλά η Πάργα αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής.

parga3
Η Πάργα αποτελεί το πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά.

parga4
Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα. Εδώ περπατήσαμε το βραδάκι για να βρούμε ένα ιταλικά εστιατόριο με καλά εδέσματα.

parga5
Εδώ στην Πάργα, στο λιμάνι φωτογραφήθηκαν μαμά και κόρη. Σωστά όπως διαπιστώσαμε θεωρείται ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ηπείρου. Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.

parga6
Η Πάργα τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Επίσης συνδέεται με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα. Δεν θα μπορούσαμε σ' αυτόν τον όμορφο τόπο να μη βρούμε ένα ιδανικό μέρος για φωτογραφία.

parga7
Στην ταράτσα του "La Trattoria" του ιταλικού εστιατορίου καθίσαμε για βραδινό φαγητό. Και ήταν υπέροχα. Ένα μόνο αρνητικό σημείο, η ζέστη. Κόντευε 10 και δεν έλεγε με τίποτα να δροσίσει λίγο. Μισή ώρα αργότερα φύγαμε. Προτιμήσαμε μια βόλτα στους δρόμους...

parga8
Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από την Πάργα βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής. Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου.